| 
 
 
 | 
Soslu Tavuk | 
  | 
altın şeftali 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.10.2014 
Mesajlar: 51 Şehir: Kayseri | 
Kısa URL: https://ml.md/lc143199 
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2019 
527 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet bütün tavuk
 
1 su bardağı yoğurt
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
1 tatlı kaşığı biber salçası
 
1 çay kaşığı kekik
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Tavuğu kemikleriyle birlikte iri parçalar halinde doğrayın. Yıkayıp süzün.
 
Yoğurt, kekik, sıvı yağ, pul biber, tuz, karabiber ve biber salçasını karıştırıp sos hazırlayın. Tavuk parçalarını, 1 saat bu sosta bekletip kebap şişlerine geçirin.
 
Izgarada iki taraflı çevirerek pişirin. Domatesli pirinç pilavıyla servis yapabilirsiniz.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 22.09.2023
  
 | 
Soslu Tavuk | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc174972 
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2023 
279 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo tavuk bonfile
 
Yarım çay bardağı yoğurt
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
1 çay kaşığı pul biber
 
1 çay kaşığı kekik
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı kimyon
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
3 diş sarımsak
 
 
Sosu hazırlamak için derin bir kap tercih edebilirsiniz. 
 
Kap içerisine yoğurt, yağ, baharat ve sarımsağı ekleyebilir, karıştırabilirsiniz. Karışımı hazırladıktan sonra sosun içerisine tavukları alıp karıştırabilir, 15 dakika dinlenmeye bırakabilirsiniz.
 
Dinlenme sonrası hazırladığınız karışımı fırın tepsisine dizerek 175 derece sıcaklıkta üzeri kızarana kadar pişirebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Soslu Tavuk Baget | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc175081 
Gönderme Tarihi: 15.Kas.2023 
275 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilogram tavuk baget
 
3 yemek kaşığı yoğurt
 
2 tatlı kaşığı salça
 
1 tatlı kaşığı toz biber
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
1 çay kaşığı karabiber
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
Yarım limon
 
Tuz
 
 
Tavuklarınızı temizce yıkayın.
 
Bir kaseye tavuğun sosu için; 3 yemek kaşığı yoğurt, 2 tatlı kaşığı salça, 1 tatlı kaşığı toz biber, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 çay kaşığı karabiber, yarım çay bardağı sıvı yağ ve göz kararı tuz ekleyin.
 
Kaseye eklediğiniz malzemeleri karıştırın.
 
Daha sonra oluşturmuş olduğunuz sosu, tavukların etrafına yayın.
 
Tavuklarınızı fırın tepsisine yerleştirin.
 
Bir adet yağlı kağıdın üstünü hafifçe ıslatın ve tepsinin üzerine kapatın.
 
Fırında 180 derece pişirin.
 
Tavuklar kızardıkları zaman fırından çıkarabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |