| 
 
 
 | 
Soslu Tavuk Baget | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc175081 
Gönderme Tarihi: 15.Kas.2023 
275 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilogram tavuk baget
 
3 yemek kaşığı yoğurt
 
2 tatlı kaşığı salça
 
1 tatlı kaşığı toz biber
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
1 çay kaşığı karabiber
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
Yarım limon
 
Tuz
 
 
Tavuklarınızı temizce yıkayın.
 
Bir kaseye tavuğun sosu için; 3 yemek kaşığı yoğurt, 2 tatlı kaşığı salça, 1 tatlı kaşığı toz biber, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 çay kaşığı karabiber, yarım çay bardağı sıvı yağ ve göz kararı tuz ekleyin.
 
Kaseye eklediğiniz malzemeleri karıştırın.
 
Daha sonra oluşturmuş olduğunuz sosu, tavukların etrafına yayın.
 
Tavuklarınızı fırın tepsisine yerleştirin.
 
Bir adet yağlı kağıdın üstünü hafifçe ıslatın ve tepsinin üzerine kapatın.
 
Fırında 180 derece pişirin.
 
Tavuklar kızardıkları zaman fırından çıkarabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Soslu Tavuk | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc174972 
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2023 
279 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo tavuk bonfile
 
Yarım çay bardağı yoğurt
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
1 çay kaşığı pul biber
 
1 çay kaşığı kekik
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı kimyon
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
3 diş sarımsak
 
 
Sosu hazırlamak için derin bir kap tercih edebilirsiniz. 
 
Kap içerisine yoğurt, yağ, baharat ve sarımsağı ekleyebilir, karıştırabilirsiniz. Karışımı hazırladıktan sonra sosun içerisine tavukları alıp karıştırabilir, 15 dakika dinlenmeye bırakabilirsiniz.
 
Dinlenme sonrası hazırladığınız karışımı fırın tepsisine dizerek 175 derece sıcaklıkta üzeri kızarana kadar pişirebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Soslu Tavuk | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc171752 
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2023 
254 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 dilim kemiksiz tavuk kalça
 
Marine için:
 
Sızma zeytinyağı
 
2 diş sarımsak
 
3-4 dal taze kekik
 
Karabiber
 
Sos için:
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 yemek kaşığı un
 
1–2 su bardağı süt
 
1 tatlı kaşığı teriyaki sos
 
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
Taze kekik
 
 
Marine için verilmiş malzemeleri karıştırıyoruz, tavukları 20 dakika marine ediyoruz. Bir tavada tereyağı ve unu kavuruyoruz, süt ilave ediyoruz.Teriyaki sos ekliyoruz. En son taze kekik ile lezzetlendiriyoruz. Marine ettiğimiz tavukları yüksek ateşte mühürleyerek pişiriyoruz, üzerine sos dökerek servis ediyoruz.
  
 | 
Soslu Tavuk | 
  | 
altın şeftali 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.10.2014 
Mesajlar: 51 Şehir: Kayseri | 
Kısa URL: https://ml.md/lc143199 
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2019 
527 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet bütün tavuk
 
1 su bardağı yoğurt
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
1 tatlı kaşığı biber salçası
 
1 çay kaşığı kekik
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Tavuğu kemikleriyle birlikte iri parçalar halinde doğrayın. Yıkayıp süzün.
 
Yoğurt, kekik, sıvı yağ, pul biber, tuz, karabiber ve biber salçasını karıştırıp sos hazırlayın. Tavuk parçalarını, 1 saat bu sosta bekletip kebap şişlerine geçirin.
 
Izgarada iki taraflı çevirerek pişirin. Domatesli pirinç pilavıyla servis yapabilirsiniz.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 22.09.2023
  
 | 
SOSLU TAVUK | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc73914 
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2012 
1,738 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet tavuk
 
2 diş sarımsak
 
4 çorba kaşığı zeytinyağı
 
2 baş soğan
 
1/2 bardak tavuk suyu
 
100 gr. mantar
 
2 defne yaprağı
 
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
 
2 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
 
Tuz
 
Karabiber
 
Sos için:
 
1 çorba kaşığı nişasta
 
1/2 bardak tavuk suyu
 
Garnitür için maydanoz
 
 
Tavuğu iyice yıkayın. Suyu süzülünce dört parçaya bölün. Sarımsakların kabuklarını soyun. İkiye bölün ve tavuk parçalarını bu sarmısak ile ovun. Zeytinyağını kızdırın ve tavuk parçalarının her iki tarafını da iyice kızartın. Soğanları ayıklayın. Küçük doğrayın ve tavuklarla birlikte kızartın. Tavuk suyunu ilave edin ve 20 dakika kısık ateşte pişirin. Mantarları ayıklayıp yıkayın. Yaprak yaprak kesin. Defne yaprağı, maydanoz, dereotu ile birlikte tavuklara katın. Tuz, karabiber serpin. Tencerenin kapağını kapatın. 10 dakika çok kısık ateşte demlendirin. Tavuk parçalarını ve defne yapraklarını dışarıya alın. Tavukları sıcak olarak muhafaza edin. Nişastayı az su ile karıştırın. Tavuğun kalan suyunu nişasta ile koyulaştırın. Bir taşım kaynatın tencereyi ateşten alın. Tavuk parçalarının kemiklerini ayıklayın. Bir kaba koyun. Üzerine sos döküp maydanozla garnitür yapın.
  
 | 
Soslu Tavuk | 
  | 
bitmeyen şarkı 
Editor 
 
  
Kayıt: 07.01.2011 
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc69063 
Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2011 
1,604 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1,5 kg'lık 1 tavuk (temizlenip, 8 parçaya bölünmüş)
 
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
 
1 çorba kaşığı rafine yağ
 
1/2 su bardağı tavuk suyu
 
2 çorba kaşığı limon suyu
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
125 gr (1/2 su bardağı) krema
 
1+1/2 tatlı kaşığı unlu tereyağı
 
 
Büyük bir tencereye tereyağı ve rafine yağı koyup, orta ateşe oturtunuz. Yağ kızınca tavuk parçalarını ekleyip, arasıra karıştırarak ve çevirerek 5-6 dakika, her yanları pembeleşinceye kadar kızartınız. Ateşi iyice kısıp, tavuk suyunu üstüne dökerek, tavuk parçalarını ağır ateşte 30-35 dakika, iyice yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Delikli kepçeyle tavuk parçalarını ısıtılmış bir servis tabağına çıkarıp, sosu hazırlayana kadar sıcak kalmalarını sağlayınız.
 
Tenceredeki pişme suyuna limon suyunu, tuzu ve biberi ekleyip, orta ateşte kaynatınız. Kaynayınca ateşi iyice kısıp, önce kremayı sonra da azar azar unlu tereyağı ekleyiniz. Sosu 3 dakika, iyice ısınana ve koyulaşıncaya kadar pişiriniz. (Sosun kaynamamasına dikkat ediniz.) Tencereyi ateşten alıp, sosu tavuk parçalarının üstüne dökerek, servis ediniz.
  
 | 
Soslu Tavuk | 
  | 
Canan 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 25.09.2006 
Mesajlar: 121 Şehir: Besevler-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10947 
Gönderme Tarihi: 05.Oca.2007 
2,131 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 kg'lık 1 tavuk (temizlenip, 4 parçaya bölünmüş)
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
 
2 arpacık soğanı (ince doğranmış)
 
2 diş sarımsak (dövülmüş)
 
1+1/2 su bardağı tavuk suyu
 
 
Tavuk parçalarını tuz ve biberle iyice ovup, bir kenara bırakınız.
 
Büyük ve derin bir tavada yağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca, soğan ve sarımsağı ekleyip, arasıra karıştırarak 3-4 dakika, soğanlar yumuşayıp pembeleşinceye kadar kızartınız. Tavuk parçalarını ekleyip, arasıra karıştırarak ve çevirerek 8-10 dakika her yanları iyice kahverengileşene kadar pişiriniz. Tavuk suyunu üstüne döküp, arasıra karıştırarak kaynatınız. Kaynayınca ateşi iyice kısıp, tencerenin kapağını kapatarak 20-25 dakika, tavuk yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
 
Maşayla tavuk parçalarını ısıtılmış bir servis tabağına çıkarıp, sosu hazırlayana kadar sıcak kalmalarını sağlayınız.
 
Tavadaki sosu küçük bir tencereye süzüp, tencereyi harlı ateşe oturtarak kaynatınız. Sos kaynadıktan sonra 5 dakika daha, yarısını çekene kadar kaynatınız. Tencereyi ateşten alıp, sosu servis tabağındaki tavuk parçalarının üstüne dökerek, servis ediniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |