| 
 
 
 | 
Soslu Makarna | 
  | 
tacir 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.04.2012 
Mesajlar: 33 Şehir: Venedik | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74967 
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2012 
2,055 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım paket makarna
 
3 tane domates
 
1 tane soğan
 
Yarım kaşık salça
 
Yarım kaşık biber salçası
 
2 kaşık rendelenmiş kaşar
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Makarnayı haşlıyoruz. Ayrı bir kapta yağı kızdırıyoruz üzerine soğanı döküp kavuruyoruz. Ardından domates salçasını ve biber salçasını koyup kavuruyoruz. En son domatesi döküp pişiriyoruz. Haşlanmış olan makarnanın üzerine döküp harmanlıyourz. En son servis yaparken üzerine kaşar serpiyoruz. İsteğe bağlı olarak ketçap dökülebilir.
 
 
 
  
 | 
Soslu Makarna | 
  | 
büyükanne 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.03.2015 
Mesajlar: 35 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc106165 
Gönderme Tarihi: 24.Mar.2015 
1,692 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım paket kepekli makarna
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
2 çorba kaşığı salça
 
Tuz, karabiber
 
50 gram tulum peyniri
 
1 kırmızıbiber
 
 
Öncelikle tencerede 3 su bardağı kadar suyu kaynatın ve yarım çay kaşığı kadar tuz ekleyip karıştırın. Unutmayın makarna bol tuzlu suda haşlanırsa lezzetli ve güzel olur. Kaynayan tuzlu suya spagettileri kırmadan içine yerleştirin ve karıştırıp içine batmasını sağlayın. Yaklaşık 15 dakika kadar pişirip süzün. Üzerine zeytinyağı gezdirip baharatlandırın. Bu arada tulum peynirini kırmızıbiberin içine yerleştirip kesin. Kalp şekli verip isterseniz kürdanla şekillendirin. Haşlanmış ve didiklenmiş tavuk etlerini üzerine yerleştirip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Soslu Makarna | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc164990 
Gönderme Tarihi: 21.May.2022 
625 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Gigi Hadid
 
 
5 su bardağı su
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Yarım paket (250 gr) makarna
 
Sos İçin:
 
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 adet soğan
 
2 diş sarımsak
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
2 yemek kaşığı salça
 
1 çay kaşığı pul biber
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
 
1 çay kaşığı kekik
 
1 paket krema
 
Yarım su bardağı makarna suyu
 
100 gram kaşar peyniri
 
 
Kaynamakta olan 5 su bardağı suyun içerisine 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin. Yarım paket makarnayı ilave edin. 7-8 dakika ağzı açık şekilde kaynatın. Sosu için biraz derin bir tavanın içerisine zeytinyağını ekleyin. Küçük küçük doğradığınız soğanları ilave edin. Sarımsak, tereyağı, salça, pul biber ve tüm baharatları ekleyin. İyice kavurun. Daha sonra bir paket kremayı ekleyin. Tekrar karıştırın. Son olarak makarna suyu ve kaşar peynirini ilave edin.
 
 
 
  
 | 
Soslu Makarna | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc185540 
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2025 
13 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 g makarna (spagetti, penne veya istediğiniz tür)
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
2 diş sarımsak (ince doğranmış)
 
2 adet domates (rendelenmiş) veya 1 su bardağı domates püresi
 
1 yemek kaşığı salça (isteğe bağlı)
 
1 çay kaşığı tuz
 
½ çay kaşığı karabiber
 
½ çay kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
 
½ çay kaşığı şeker (domatesin ekşiliğini dengeler)
 
Üzeri için: rendelenmiş parmesan veya kaşar peyniri
 
Taze fesleğen veya maydanoz (süsleme için)
 
 
Büyük bir tencereye bolca su ekleyin, 1 tatlı kaşığı tuz atın ve kaynamaya bırakın.
 
Makarna paketindeki süreye göre haşlayın (genelde 8-10 dk).
 
Haşlama suyundan ½ su bardağı kadar ayırın, kalanını süzün.
 
Geniş bir tavaya zeytinyağını ekleyin ve ısıtın.
 
Sarımsakları ekleyip 30 sn kadar hafifçe kavurun (yanmamasına dikkat edin).
 
Rendelenmiş domatesleri ve salçayı ekleyin. 5-6 dk pişirin.
 
Tuz, karabiber, pul biber ve şekeri ekleyip karıştırın.
 
Sos çok koyuysa, ayrılan makarna suyundan biraz ekleyin.
 
Haşlanan makarnayı sosun içine alın ve 1-2 dakika karıştırarak sosu emmesini sağlayın.
 
Üzerine rendelenmiş peynir serpin, fesleğen veya maydanoz ile süsleyin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |