| 
 
 
 | 
Soslu Makarna | 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7592 
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2006 
2,475 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler:
 
Yarım paket spagetti makarna,
 
6 bardak su,
 
1 kahve fincanı sıvıyağ,
 
1 çorba kaşığı domates salçası,
 
4-5 diş orta boy sarımsak,
 
istenilen oranda kekik,
 
yarım demet maydanoz yaprağı
 
yeterince tuz.
 
 
Hazırlanışı:
 
Tencereye su, tuz, 2 kaşık sıvıyağ ve makarnayı ekleyip haşlayalım. Tavaya sıvıyağ, domates salçası, dövülmüş sarımsak ve kırmızıbiberi ilave edip kavuralım. Sonra makarnanın suyundan 2 kaşık ekleyip biraz kaynatalım. Makarnayı servis tabağına alıp üzerine sosu gezdirelim. Arzu edilirse yoğurt ilave edilebilir.
  
 | 
Soslu Makarna | 
  | 
asya 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.06.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: Asya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24966 
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2008 
2,270 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket makarna
 
Yarım bardak ayçiçek yağı
 
5 adet domates
 
4 adet biber
 
Yarım kaşık salça
 
4 diş sarımsak
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Makarnayı haşlayın. Soğuk suda soğutup tepsiye dökün. Domatesleri soyun ve biberlerle ufak ufak doğrayın. Sarmısağı tuzla ezip yağda kavurun. Salçayı ve karabiberi de katın. Makarnanın üstüne serin. Sıcak servis yapın.
  
 | 
Soslu Makarna | 
  | 
tacir 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.04.2012 
Mesajlar: 33 Şehir: Venedik | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74967 
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2012 
2,055 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım paket makarna
 
3 tane domates
 
1 tane soğan
 
Yarım kaşık salça
 
Yarım kaşık biber salçası
 
2 kaşık rendelenmiş kaşar
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Makarnayı haşlıyoruz. Ayrı bir kapta yağı kızdırıyoruz üzerine soğanı döküp kavuruyoruz. Ardından domates salçasını ve biber salçasını koyup kavuruyoruz. En son domatesi döküp pişiriyoruz. Haşlanmış olan makarnanın üzerine döküp harmanlıyourz. En son servis yaparken üzerine kaşar serpiyoruz. İsteğe bağlı olarak ketçap dökülebilir.
 
 
 
  
 | 
Soslu Makarna | 
  | 
büyükanne 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.03.2015 
Mesajlar: 35 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc106165 
Gönderme Tarihi: 24.Mar.2015 
1,692 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım paket kepekli makarna
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
2 çorba kaşığı salça
 
Tuz, karabiber
 
50 gram tulum peyniri
 
1 kırmızıbiber
 
 
Öncelikle tencerede 3 su bardağı kadar suyu kaynatın ve yarım çay kaşığı kadar tuz ekleyip karıştırın. Unutmayın makarna bol tuzlu suda haşlanırsa lezzetli ve güzel olur. Kaynayan tuzlu suya spagettileri kırmadan içine yerleştirin ve karıştırıp içine batmasını sağlayın. Yaklaşık 15 dakika kadar pişirip süzün. Üzerine zeytinyağı gezdirip baharatlandırın. Bu arada tulum peynirini kırmızıbiberin içine yerleştirip kesin. Kalp şekli verip isterseniz kürdanla şekillendirin. Haşlanmış ve didiklenmiş tavuk etlerini üzerine yerleştirip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Soslu Makarna | 
  | 
Hasibe 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.05.2007 
Mesajlar: 53 Şehir: Siirt | 
Kısa URL: https://ml.md/lc76181 
Gönderme Tarihi: 29.May.2012 
1,606 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr YOĞURT
 
2 yemek kaşığı mayonez
 
2 litre SU
 
250 gr BEZELYELİ KARIŞIK KONSERVE
 
1 paket HAZIR MAKARNA
 
2 diş SARIMSAK
 
3 Yemek Kaşığı margarin
 
 
Suyu kaynatalım içine yağını ve tuzunu ilave edelim makarnaları haşlayıp süzelim sarımsakları ezip yoğurta ilave edelim hazır konserveyi süzüp yoğurtla karıştıralım 2 kaşıkta mayonez katalım makarna ile buluşturalım.
  
 | 
Soslu Makarna | 
  | 
altın kepçe 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.08.2012 
Mesajlar: 33 Şehir: Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc78849 
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2012 
1,514 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
35 Gr Margarin
 
2 Yemek Kaşığı salça
 
1 Adet Domates
 
1 Paket makarna
 
1 Çay Bardağı su
 
2 Kase Sarımsaklı Yoğurt
 
 
Makarna haşlanır. diğer tarafta tavada 1 yemek kaşığı sana yağ eritilir salça ilave edilir biraz kavrulduktan sonra su eklenir son olarak tuz ve baharatlar ilave edilip ocaktan alınır makarnanın üzerine önce yoğurt sonra sos dökülür, küp küp doğranmış domatesler ilave edilip servis yapılır.
  
 | 
Soslu Makarna | 
  | 
cefcef 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.12.2011 
Mesajlar: 75 Şehir: Maltepe-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc77235 
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2012 
1,393 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 Yemek Kaşığı Margarin
 
1 Yemek Kaşığı pul biber
 
2 Adet yeşil biber
 
1 Paket makarna
 
1 Adet Domates
 
1 Çay Kaşığı nane
 
 
Makarnayı haşlamaya bırakıyoruz tavada margarini eritiyoruz içine biberi domatesi ekliyoruz sonra pul biberi ekleyip pişiriyoruz makarnayı süzüp servis tabağına alıyoruz sosu üzerine ekleyip nane serpiyoruz.
  
 | 
Soslu Makarna | 
  | 
metanet 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.11.2012 
Mesajlar: 103 Şehir: Bakü | 
Kısa URL: https://ml.md/lc83979 
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2012 
1,388 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
100 Gr margarin
 
2 Diş sarımsak
 
2 Çay Bardağı kaşar rendesi
 
1 Çay Kaşığı KARABIBER
 
1 Çay Kaşığı tuz
 
250 gr kıyma
 
3 Yemek Kaşığı domates salcası
 
 
Bütün malzemeleri hep bırlıkte kavurarak pişirelim. Sonrada haşlanan makarnaya karıstıralım. Üzerıne peynır kıyılmıs maydonoz.
  
 | 
Soslu Makarna | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc164990 
Gönderme Tarihi: 21.May.2022 
625 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Gigi Hadid
 
 
5 su bardağı su
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Yarım paket (250 gr) makarna
 
Sos İçin:
 
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 adet soğan
 
2 diş sarımsak
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
2 yemek kaşığı salça
 
1 çay kaşığı pul biber
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
 
1 çay kaşığı kekik
 
1 paket krema
 
Yarım su bardağı makarna suyu
 
100 gram kaşar peyniri
 
 
Kaynamakta olan 5 su bardağı suyun içerisine 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin. Yarım paket makarnayı ilave edin. 7-8 dakika ağzı açık şekilde kaynatın. Sosu için biraz derin bir tavanın içerisine zeytinyağını ekleyin. Küçük küçük doğradığınız soğanları ilave edin. Sarımsak, tereyağı, salça, pul biber ve tüm baharatları ekleyin. İyice kavurun. Daha sonra bir paket kremayı ekleyin. Tekrar karıştırın. Son olarak makarna suyu ve kaşar peynirini ilave edin.
 
 
 
  
 | 
Soslu Makarna | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc185540 
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2025 
13 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 g makarna (spagetti, penne veya istediğiniz tür)
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
2 diş sarımsak (ince doğranmış)
 
2 adet domates (rendelenmiş) veya 1 su bardağı domates püresi
 
1 yemek kaşığı salça (isteğe bağlı)
 
1 çay kaşığı tuz
 
½ çay kaşığı karabiber
 
½ çay kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
 
½ çay kaşığı şeker (domatesin ekşiliğini dengeler)
 
Üzeri için: rendelenmiş parmesan veya kaşar peyniri
 
Taze fesleğen veya maydanoz (süsleme için)
 
 
Büyük bir tencereye bolca su ekleyin, 1 tatlı kaşığı tuz atın ve kaynamaya bırakın.
 
Makarna paketindeki süreye göre haşlayın (genelde 8-10 dk).
 
Haşlama suyundan ½ su bardağı kadar ayırın, kalanını süzün.
 
Geniş bir tavaya zeytinyağını ekleyin ve ısıtın.
 
Sarımsakları ekleyip 30 sn kadar hafifçe kavurun (yanmamasına dikkat edin).
 
Rendelenmiş domatesleri ve salçayı ekleyin. 5-6 dk pişirin.
 
Tuz, karabiber, pul biber ve şekeri ekleyip karıştırın.
 
Sos çok koyuysa, ayrılan makarna suyundan biraz ekleyin.
 
Haşlanan makarnayı sosun içine alın ve 1-2 dakika karıştırarak sosu emmesini sağlayın.
 
Üzerine rendelenmiş peynir serpin, fesleğen veya maydanoz ile süsleyin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |