| 
 
 
 | 
Soslu Dil Balığı Filetoları | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc159222 
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2021 
644 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1,5 kilo dilbalığı
 
2 çay fincanı balık suyu
 
1 küçük konserve mantar
 
Sosu için:
 
1+1/2 yemek kaşığı tereyağı
 
2 yemek kaşığı un
 
1/2 çay fincanı krema
 
1 çay fincanı balık suyu
 
Tuz
 
Karabiber
 
1/2 limon suyu
 
1 yumurta sarısı
 
 
Mantarlarları ufak ufak doğrayın. Filetosu çıkarılan balıkların içine bu mantarlardan bir miktar koyup dolma gibi sarın. Açılmaması İçin kürdan batırıp tutturun.
 
Çukurca bir tencereye koyun. Üstünü suyla doldurun. 10 dakika çok hafif ateşte pişirin. Balıkları çıkarın ve sıcak olarak muhafaza edin.
 
Kalan suyu kaynatarak yarıya indirin.
 
Yağı eritin. Unu, kremayı ve balık suyunu katın. Mahallebl kıvamında oluncaya kadar pişirin. Ateşten İndirin. Tuzu ve limon suyunu katın. Çırpılmış yumurta sarısını İlâve edin.
 
Bunu haşlanmış patates üstüne yerleştirilen balıklara döküp sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |