| 
 
 
 | 
Sosisli Poğaça | 
  | 
Kabul 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.04.2006 
Mesajlar: 116 Şehir: Artvin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3139 
Gönderme Tarihi: 01.May.2006 
4,441 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
10 tane soyulmuş sosis
 
Un
 
Yarım bardak süt
 
Yarım bardak yoğurt
 
Yarım bardak tereyağ
 
Yarım bardak mısırözü yağı
 
Bir paket kabartma tozu
 
Bir yumurta sarısı
 
Tuz
 
Haşhaş tohumu
 
 
Süt, yoğurt, mısırözü yağı, tereyağ, tuz ve kabartma tozu karıştırılır, kulak memesi kıvamına gelene dek un eklenerek yoğurulur. Buzdolabında yarım saat dinlendirilir. Bu hamurdan yumruk büyüklüğünde parçalar koparılıp elde uzunlamasına açılır. Sosis, bütün olarak bu açılan hamurun içine konur, çevresi iyice sarılarak kapatılıp, birleşme yeri alta gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine konur. Her bir sosis aynı şekilde hamurla sarılıp tepsiye yerleştirildikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürülür, çaprazlamasına haşhaş tohumlari ile süs yapılır, önceden ısıtılmış mini fırında 170 derecede 20-25 dakika pişirilir.
 
 
 ML® Sosisli Çörek için tıklayın
 
  
 | 
Sosisli Poğaça | 
  | 
Kabul 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.04.2006 
Mesajlar: 116 Şehir: Artvin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc6472 
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2006 
2,966 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
  
 
250 gr sosis
 
2 adet çarliston biber
 
2 haşlanmış patates
 
Kabartma tozu
 
Un
 
Yoğurt
 
Sıvıyağ 
 
 
Sosisleri rendeleyin, patatesler ve küçük kesilmiş çarliston biberlerle karıştırın. diğer tüm malzemeler karıştırıp hamur yapın. ardından hamurdan 1 ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde açın ve içine sosisli karışımdan dökün. 180 derecede pişirin.
 
 
 ML® Sosisli Mini Rulo için tıklayın ML® Dolama Sosis için tıklayın
 
  
 | 
Sosisli Poğaça | 
  | 
Yemek Tarifleri 
Robot 
 
Kayıt: 18.06.2006 
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye | 
Kısa URL: https://ml.md/lc52758 
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2010 
1,922 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Cemile Okşar
 
 
1 su bardağı sıcak süt
 
1 su bardağı maden suyu
 
1 su bardağı sıvıyağ
 
1 paket  yaş maya
 
2 yemek kaşığı toz şeker
 
1 yemek kaşığı tuz
 
Aldığı kadar un
 
1 yumurta sarısı
 
Susam
 
Çörekotu
 
250 gram sosis
 
 
Mayayı sıcak sütle eritin. Üzerine toz şeker döküp karıştırın.10 dakika köpürene kadar bekletin. Hamur için gerekli malzemeleri ekleyip karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun. Hamurun mayalanması için sıcak bir yerde üzerine nemli bez örterek 1 saat mayalandırın.
 
Hamurdan parçalar koparıp elinizle yuvarlayın, avcunuzun içinde bastırarak açın. İçine halka halka doğradığınız sosileri koyup kenarlarını sıkıca kapatın ve daha sonra yuvarlak şekil veriniz. Hazırladığınız poğaçaları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Poğaçaları tepside 10 dakika daha mayalandırın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  
 | 
Sosisli Poğaça | 
  | 
hademe 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.07.2019 
Mesajlar: 31 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc143956 
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2019 
949 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2,5 su bardağı ekmek unu
 
1 paket instant maya
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
1 yumurta
 
1 su bardağı ılık süt
 
70 gram tereyağı (eritilmiş)
 
Tuz
 
4 veya 5 sosis
 
Üzeri için:
 
1 yumurta sarısı
 
1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
 
Susam
 
Kırmızı biber
 
Sarı biber
 
Sivri biber
 
 
Genişçe bir kaba unu, mayayı, tuzu ve şekeri ekleyip karıştırın. İçine süt, tereyağı ve yumurtayı ekleyip yoğurmaya başlayın. Elinize yapışmayacağı dereceye gelene kadar unlayın. Daha sonra üzerine bir bez örterek mayalanmaya bırakın.
 
1 saat kadar bekledikten sonra hamurları parçalara ayırın. Her bir parçayı hafifçe açarak içine sosis koyup rulo yapın. Üzerine beş parça kesik atıp, çiçek şekline getirmek için uçlarını birleştirin.
 
Yağlı kağıdı serdiğiniz tepsiye koyarak 30 dakika bekleyin. Yumurta sarısı ve ayçiçeği yağını karıştırıp üzerine sürün ve susam dökün. 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
Sosisli Poğaça | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc169384 
Gönderme Tarihi: 27.Arl.2022 
324 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.droetker.com.tr
 
 
Hamur:
 
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Aktif Maya
 
3 yemek kaşığı ılık su
 
3,5 su bardağı un
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 yumurta
 
1 yumurta akı
 
0,5 su bardağı krema
 
75 g oda sıcaklığında tereyağı
 
Dolgu:
 
150 g dil peyniri
 
3 - 4 yemek kaşığı sıvı yağ
 
1 adet ince doğranmış kuru soğan
 
3 adet küp şeklinde doğranmış sosis
 
Üzeri için:
 
1 yumurta sarısı
 
1 tatlı kaşığı süt
 
1 - 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
 
 
Mayayı bir kaseye alın ve üzerine 3 yemek kaşığı ılık suyu ilave edin. Kaşık ile birkaç kez karıştırın ve 10-15 dakika bekletin.
 
Unu derin bir kaba eleyin ve üzerine beklettiğiniz mayayı ilave edin. Tuz, yumurta, yumurta akı, krema ve tereyağını ilave edin. Sert yapılı bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatıp buzdolabında 20 dakika bekletin.
 
Dil peynirini minik küpler şeklinde kesin ve bir tabağa alın. Tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve soğanları alın. Orta ateşte hafif pembeleşinceye kadar arada karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp tabaktaki peynirlerin üzerine dökün. Tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve küp doğranmış sosisleri alın. Orta ateşte 7-8 dakika karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp soğanın üzerine dökün ve kaşık ile karıştırın. 
 
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.
 
Alt-üst pişirme: 180 °C
 
Turbo pişirme: 170 °C
 
Hamuru buzdolabından çıkarın. Hamuru limon büyüklüğünde parçalara bölün. Her birini tezgahta merdane ile 13-14 cm çapında açın. Bir kenarlarına dolgu malzemesi koyun ve uzunlamasına yayın. Poğaça şeklinde kapatıp kapattığınız kısımlarına çatal ile bastırarak yapışmasını sağlayın. Fırın tepsisine aralıklı sıralayın. Yumurta sarısını 1 tatlı kaşığı süt ile karıştırın ve hamurların üzerine sürün. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin ve pişirin.
 
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
 
Fırından çıkarıp 15 dakika bekletin. Ilık veya soğuduktan sonra servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |