| 
 
 
 | 
Somon fırın | 
  | 
gulsimsir 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.01.2006 
Mesajlar: 180
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1013 
Gönderme Tarihi: 30.Oca.2006 
10,253 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 parça somon fileto (derisi çıkmış, yaklaşık 800 gr.)
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
2 diş sarımsak (dövülmüş macun halınde)
 
1 demet dereotu
 
2 yeşil çarlıston biber
 
2 kırmızı çarliston biber
 
4 orta boy patates
 
tuz, karabiber
 
 
Balıkları güzelce yıkayıp mutfak kağıt peçetesi ile kurulayıp karabiberleyip tuzlayınız ve kafi büyüklükteki Borcama yerleştiriniz. Balıkları koymadan borcamı zeytinyağı ile yağlamayı unutmayınız. İnce kıyılmış dereotu ile dövülmüş sarımsağa karıştırıp 1 kaşık zeytinyağı ile  harmanlayınız. Böylece meydana gelen koyuca sosu somonların üzerine dökünüz. Somonların yanlarına ortadan ikiye kesilmiş, çekirdekleri çıkarılmış biberleri ; hafif haşlanmış uzunlamasına dörde kesilmiş patatesleri diziniz.
 
1 çorba kaşığı zeytinyağı ve ½ kahve fincanı su ilave ettikten sonra 200 dereceye ısıtılmış fırında yarım saat fırınlayınız. Bu yemek sıcak veya plaki gibi soğukta servis edilebilir.
 
 
 
 
Fotoğraf "Doctor" tarafından gönderildi. 24.03.2021
  
 | 
Somon Fırın | 
  | 
Karakol 
Editor 
 
  
Kayıt: 10.11.2005 
Mesajlar: 157 Şehir: Emek/ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4772 
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2006 
3,643 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Sebzeleri dilimleyin, somonları tepsiye dizdikten sonra sebzeleri üzerine yayın. Tuzu, suyu ve yağı ilave ettikten sonra orta sıcaklıktaki fırında 20 dakika kadar pişirin, sıcak servis yapın.
  
 | 
SOM BALIĞI FIRIN | 
  | 
Mersiye Şükrani 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.07.2010 
Mesajlar: 91 Şehir: Şiraz | 
Kısa URL: https://ml.md/lc53498 
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2010 
3,042 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Balığın kalınca 1 ya da 2 dilimini yumurtadan büyük ayırınız. Yıkayıp kurulaymız, kenarlı bir tepsiye diziniz. Dört beş soğan suyu, dalı ile haşlanıp süzülmüş maydanoz suyu, tuz, baharat, 1 kaşık domates peltesini zeytinyağı ile çalkalayıp balıkların üzerine dökünüz. Orta ısıda fırına sürüp arasıra kaşıkla suyundan alıp balıkların üzerine gezdiriniz. Pişince fırından çıkarınız.
  
 | 
Fırında Somon | 
  | 
Nilgün Ayar 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 07.03.2011 
Mesajlar: 19 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc62229 
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2011 
5,435 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Emine Beder
 
 
1 adet somon balığı (fileto halinde)
 
1 orta boy soğan
 
5-6 defne yaprağı
 
1 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 limon
 
8-10 tane biber
 
1 demet dereotu
 
Sosu:
 
1 çorba kaşığı hardal
 
3 çorba kaşığı mayonez
 
1 çorba kaşığı şeker
 
1 limon suyu tuz
 
1 çay kaşığı biber
 
 
Bir tencereye dilimlenmiş soğanı, dilimlenmiş limonu, defne yapraklarını, zeytinyağını, tane karabiberleri dereotunu ve tuzu koyalım. Üzerine somon filetoları dizelim. Malzemenin üzerini aşmayacak kadar sıcak su ilave edelim. Tencerenin kapağını örtüp orta ateşte pişirilirken filetoları arada bir tersyüz edelim. Bir kapta hardalı, mayonezi, şekeri, limon suyunu ve karabiberi karıştırıp balıkların üzerine gezdirip servis yapalım.
  
 | 
Fırında Somon | 
  | 
ipek böceği 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.04.2018 
Mesajlar: 24 Şehir: Isparta | 
Kısa URL: https://ml.md/lc133456 
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2018 
878 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet dilim norveç somonu
 
Sıvı yağ
 
 
Pullarını bıçakla ayıklayınız.
 
Ardından her iki tarafınıda sıvı yağ ile yağlayınız. Zeytinyağıda katabilirsiniz.
 
Ardından hafif tuzlayarak 230 derecede fırına veriniz.
 
Yanında havuç salatası ile yiyebilirsiniz.
  
 | 
Fırında Somon | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc177346 
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2024 
282 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Somonu pişirmeden önce, zeytinyağı, tuz, karabiber sarımsak, limon ve biberiye ile marine edebilirsiniz.
 
Ardından yağlı kağıt serili fırın tepsisine balıklarınızı dizin.
 
Balıkların kenarına dilimlenmiş limon ve defne yaprağı ekleyin.
 
Somonun kalınlığına veya şekline göre 180 dereceli fırında 10-15 dakika pişirmek yeterli olacaktır.
 
Eğer balık çok kalınsa, pişirme süresi uzayabilir. Pişirirken, üzerine yağ eklemenize gerek yoktur.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |