| 
 
 
 | 
Somon fırın | 
  | 
gulsimsir 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.01.2006 
Mesajlar: 180
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1013 
Gönderme Tarihi: 30.Oca.2006 
10,253 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 parça somon fileto (derisi çıkmış, yaklaşık 800 gr.)
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
2 diş sarımsak (dövülmüş macun halınde)
 
1 demet dereotu
 
2 yeşil çarlıston biber
 
2 kırmızı çarliston biber
 
4 orta boy patates
 
tuz, karabiber
 
 
Balıkları güzelce yıkayıp mutfak kağıt peçetesi ile kurulayıp karabiberleyip tuzlayınız ve kafi büyüklükteki Borcama yerleştiriniz. Balıkları koymadan borcamı zeytinyağı ile yağlamayı unutmayınız. İnce kıyılmış dereotu ile dövülmüş sarımsağa karıştırıp 1 kaşık zeytinyağı ile  harmanlayınız. Böylece meydana gelen koyuca sosu somonların üzerine dökünüz. Somonların yanlarına ortadan ikiye kesilmiş, çekirdekleri çıkarılmış biberleri ; hafif haşlanmış uzunlamasına dörde kesilmiş patatesleri diziniz.
 
1 çorba kaşığı zeytinyağı ve ½ kahve fincanı su ilave ettikten sonra 200 dereceye ısıtılmış fırında yarım saat fırınlayınız. Bu yemek sıcak veya plaki gibi soğukta servis edilebilir.
 
 
 
 
Fotoğraf "Doctor" tarafından gönderildi. 24.03.2021
  
 | 
Fırında Somon | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc177346 
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2024 
283 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Somonu pişirmeden önce, zeytinyağı, tuz, karabiber sarımsak, limon ve biberiye ile marine edebilirsiniz.
 
Ardından yağlı kağıt serili fırın tepsisine balıklarınızı dizin.
 
Balıkların kenarına dilimlenmiş limon ve defne yaprağı ekleyin.
 
Somonun kalınlığına veya şekline göre 180 dereceli fırında 10-15 dakika pişirmek yeterli olacaktır.
 
Eğer balık çok kalınsa, pişirme süresi uzayabilir. Pişirirken, üzerine yağ eklemenize gerek yoktur.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |