| 
 
 
 | 
Soğanlı Yumurta | 
  | 
yorulmaz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.05.2009 
Mesajlar: 33 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc36391 
Gönderme Tarihi: 12.May.2009 
3,491 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet soğan
 
5 adet yumurta
 
2 kaşık tereyağı
 
2 çay kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı şeker
 
tarçın
 
yenibahar
 
sirke
 
 
Soğanlar halka şeklinde doğranır, üzerlerine tuz serpilerek yağda kavrulur. Üzerine şeker serpilerek kızarıncaya kadar tekrar kavrulur, içine sirke, tarçın ve yenibahar katılır. Yumurtalar içine kırılıp ağzı kapatılarak ağır ateşte kıvamını buluncaya kadar pişirilir.
 
 
 
 
Fotoğraf "hatice hatice" tarafından gönderildi. 28.06.2018
  
 | 
SOĞANLI YUMURTA | 
  | 
selim 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.06.2010 
Mesajlar: 21 Şehir: Mordoğan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc52584 
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2010 
3,186 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
650 gram soğanı soyup ortalarından bölünüz. Yumurta sahanına orta kalınlıkta olacak şekilde dilim dilim doğrayınız. Bir çorba kaşığı tereyağı ilâve edip ateş üstünde soğanın renginin dönmemesi için tahta kaşıkla çevirerek öldürünüz. Bir kaşık un serpip yine rengi dönmeyecek kadar çeviriniz. Sonra bir miktar etsuyu ile ıslatıp baharat ve tuz ilâve edip 5 dakika kaynamağa bırakınız. İndirip üstünü düzledikten sonra yuvalar açıp yumurtaları kırmız. Tuz ve biber ekip kapayıp orta ateşte pişiriniz. Yumurtalar biraz katılaşınca indirip servis yapınız.
 
 
Not: Bunun fırında pişirilmesi uygundur. Bir de etsuyu yerine biraz sirke, tuz, baharat, az şeker ilâve ediniz. Ve suyu eksilirse yağsız etsuyu koyunuz. Bu türlüsü de iyi olur.
 
 
 
 
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 04.05.2023
  
 | 
Soğanlı Yumurta | 
  | 
gezgin kız 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 26.06.2018 
Mesajlar: 19 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc135101 
Gönderme Tarihi: 27.Haz.2018 
1,003 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 büyük soğan
 
2 yumurta
 
1 tutam tuz
 
1 tutam karabiber
 
1 tutam pul biber
 
Yarım çay bardağı sıvıyağ
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
 
Tereyağını ve sıvıyağı tavaya alıp kızdıralım. Soğanları ince ince piyazlık doğrayalım ve tavaya alalım. İyice pembeleşene kadar kavuralım tuzunu ve baharatlarını ekleyelim. Daha sonra yumurtaları bir kasede çırpıp soğanların üzerine gezdirelim kapağını kapatıp 1-2 dakika pişirelim ve ateşten alıp servis yapalım.
 
 
 
  
 | 
Soğanlı Yumurta | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc153565 
Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2020 
382 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet soğan
 
3-4 adet yumurta
 
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Tuz
 
Pulbiber
 
 
Soğanlar yarım halka şeklinde doğruyoruz, zeytinyağı ile birlikte kavuruyoruz. Üzerine yumurtaları kırıp tuz serpiyoruz. Piştikten sonra pul biber serperek servis yapıyoruz.
 
 
 
  
 | 
Soğanlı Yumurta | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc174092 
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2023 
401 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo soğan
 
4 yumurta
 
Biraz karabiber
 
Yeterince tuz
 
1,5 yemek kaşığı tereyağı
 
 
Soğanları ince piyaz şeklinde doğrayın ve pembeleşinceye kadar 2 saat kavurun.
 
Diğer tarafta yumurtayı bir kasede çırpın. Kavrulmuş soğandan biraz içerisine alın ve karıştırın. Bu yemeğin kesilmemesi içindir. Yani aslında püf noktasıdır.
 
Daha sonra kasedeki yumurtalı karışımı tencereye ilave edelim.
 
Pişmeye yakın karabiber ve tuzu ekleyip dinlendirin. Soğanlı yumurta hazır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |