Kısa URL: https://ml.md/lc32059
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2008
2,534 defa indirildi / yazdırıldı
Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
5 tane büyük soğan
250 gr. yağsız kıyma
1 tane maydanoz
250 gr. köftelik bulgur
1 kaşık salça
Tuz
Kırmızıbiber
Soğanlar kabukları soyulduktan sonra bir tencerede haşlanır. Sudan alınıp süzülür. Soğanların iki tarafı bıçakla kesilir. Böylece soğan kat kat ayrılır. Ayrı bir kapta bulgur sıcak su ile ıslatılır. İçerisine doldurularak tencereye dizilir. Hafif ateşte 2 su bardağı su ilave edilerek pişmeye bırakılır. Piştiği anlaşılınca soğanlar dağıtılmayacak şekilde tabaklara alınıp servis yapılır. Üzerine taze maydanoz doğranabilir.