| 
 | 
| Soğan Çorbası | 
|  | Kurt Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 02.10.2005
 Mesajlar: 28
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc807 Gönderme Tarihi: 15.Oca.2006
 3,437 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 6 iri soğan
 1 kahve fincanı un
 8 bardak etsuyu
 2 fincan kaşar peyniri rendesi
 küp küp doğranıp kızartılmış ekmek parçaları
 1 çay bardağı margarin
 tuz
 
 Soğanları doğrayıp margarinde pembeleştirin, 1 fincan un katıp biraz daha çevirin. 8 bardak etsuyu, tuz, katıp hafif ateşte yarım saat kaynatın. Sonra hepsini birden ezerek süzgeçten geçirin. Ekmek parçalarıyla kaşar rendesini üzerine serperek servis yapın.
 
 
 ML® Soğan Çorbası için tıklayın
 
 
 
 | 
| Soğan Çorbası | 
|  | Hiç Kimse Super MOD
 
  
 Kayıt: 10.02.2006
 Mesajlar: 771
 Şehir: Bahçelievler/ANKARA
 | Kısa URL: https://ml.md/lc1178 Gönderme Tarihi: 04.Mar.2006
 3,178 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 10 bardak et suyu
 3 çorba kaşığı un
 2 çorba kaşığı yağ
 4- 5 soğan
 1 bardak süt
 1 yumurta sarısı
 1- 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri,
 Tuz
 
 Soğan rendelenir, yağ ile tencerede pembe kavrulur.
 Un konur, biraz daha karıştırılır.
 Et suyu ilavesi ile pişirilir.
 Kaşık yardımı ile tel süzgeçten geçirilir.
 Yumurta sarısı süt ile çarpılır. Kaynayan çorbaya katılıp karıştırılır. Ateşten alınır. Tuz atılır.
 Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir.
 
 
 ML® Fesleğenli Soğan Çorbası için tıklayın
 
 
 
 | 
| Soğan Çorbası | 
|  | nedimex Super MOD
 
  
 Kayıt: 17.07.2005
 Mesajlar: 564
 Şehir: Kadiköy/Istanbul
 | Kısa URL: https://ml.md/lc3113 Gönderme Tarihi: 01.May.2006
 3,099 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 su bardağı pirinç
 4 su bardağı su
 1 adet patates
 2 adet kuru soğan
 2 çorba kaşığı un
 1 adet yumurta sarısı
 2 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
 4 adet fesleğen yaprağı
 2 çorba kaşığı soya yağı
 Yeterince tuz
 
 Önce patateslerin ve soğanların kabuklarını soyup rendeleyin. Bir tavada 1 çorba kaşığı soya yağını kızdırıp rendelenmiş soğan ve patatesleri pembeleşinceye kadar kavurun. Bir tencereye 4 su bardağı suyu ekleyin. Pirinçleri ilave edip kaynatın. Kaynamış olan suyun içine kavrulmuş olan patates ve soğanları ilave edip karıştırın. Bir kasenin içinde 2 çorba kaşığı un, 1 adet yumurtanın sarısı ve 2 fincan su ekleyip iyice karıştırın. Bu karışımı kaynamış olan çorbaya ilave edip koyulaşana kadar kaynatın. Çorba hazır olunca dilerseniz üzerini rendelenmiş kaşar peyniri ya da fesleğen yaprağı ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
 
 
 ML® Sakalaçarpan Çorbası için tıklayın
 
 ML® Sakala Çarpan Çorbası (görsel)
 
 
 | 
| Soğan Çorbası | 
|  | nedimex Super MOD
 
  
 Kayıt: 17.07.2005
 Mesajlar: 564
 Şehir: Kadiköy/Istanbul
 | Kısa URL: https://ml.md/lc3114 Gönderme Tarihi: 01.May.2006
 2,979 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 500 gr soğan
 2 çorba kaşığı un
 2 dilim bayat ekmek
 5 su bardağı et suyu
 2.5 çorba kaşığı tereyağ
 3 çorba kaşığı zeytinyağ
 1 kahve fincanı kaşar peyniri, rendelenmiş
 karabiber
 tuz
 
 Soğanın kabuklarını soyup, ince ince doğrayın. Ekmek dilimlerini küp küp doğrayın. Tencereye zeytinyağı ve tereyağı koyup ateşe yerleştirin. Yağ kızmaya başladığında doğradığınız ekmekleri yağın içine atıp kızartın. Ekmekler pembeleşdiklerinde bir kevgir yardımıyla yağlarını süzüp, tencereden alın.  Daha sonra yağın içine kıyılmış soğanı atın ve soğan  pembeleşinceye dek karıştırarak kavurun. Soğan pembeleştiğnde, yağa biraz un serpiştirin ve un renk değişinceye dek karıştırarak kavurun. Unun rengi değiştiğinde, ılık et suyunu ilave edin ve tencerenin kapağını örtüp pişmeye bırakın.Soğanlar iyice piştikten sonra karabiber, tuz  ilave edin ve bir taşım daha kaynatıp, ateşten alın. Kızarttığınız ekmek parçaları ve rendelediğiniz kaşar peynirini katın, biraz karıştırıp sıcak sıcak servis yapın.
 
 
 | 
| Soğan Çorbası | 
|  | EnginAr Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 27.04.2006
 Mesajlar: 68
 Şehir: Bayrampaşa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc3455 Gönderme Tarihi: 05.May.2006
 3,360 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 ½ lt et suyu (10 bardak)
 3-4 adet soğan
 2 yemek kasigi tereyağı veya margarin
 2 kahve fincani silme un
 Terbiyesi: 2 yumurta sarisi
 ½ lt süt (2 bardak)
 
 1-Soganlari ayiklayip ortadan ikiye keserek ince yarim halkalar halinde dograyin.
 2-Tereyağıla beraber biraz kavurun. Un katip 2-3 dakika karistirin. Et suyu koyup 30 dakika yavas yavas kaynatin.
 3-Süzgeçten baska bir kaba geçirin. Tuz atip tekrar atese oturtun. Sütle çirpilmis yumurtayi katarak bir iki tasim kaynatip atesten indirin.
 4-Çorbayi ya birer kisilik kaselere ya da büyük servis kasesine bosaltin. Üzerine rendelenmis peynir serpistirin. Firinda kizartip servis yapin.
 
 
 | 
| Soğan Çorbası | 
|  | TUBA Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 18.06.2005
 Mesajlar: 153
 
 | Kısa URL: https://ml.md/lc3475 Gönderme Tarihi: 06.May.2006
 2,807 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 lt koyu renk et suyu
 500 gr (5-6 adet) soğan
 4 silme yemek kasigi tereyağı 1 bardak rendelenmis kasar peyniri
 7-8 adet tost ekmegi
 
 Soganlari ayiklayip ince dilimler halinde kesin. Yagla birlikte açik pembe renkte kavurun. Et suyu katip 20 dakika pisirin.
 Ekmek dilimlerine kasar peyniri serpistirin ve firinda üzerlerini kizartin. Kare seklinde küçük parçalara dograyin.
 Çorbalari tabaklara bölüp üzerlerine ekmeklerden koyun ve kasarpeyniri serptikten sonra servis yapin
 
 
 | 
| Soğan Çorbası | 
|  | siyami Super MOD
 
  
 Kayıt: 26.09.2006
 Mesajlar: 1925
 Şehir: izmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc7458 Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2006
 2,753 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 4 soğan
 6 bardak et suyu
 1 fincan un
 100 gr. kaşar peyniri
 2 kaşık yağ
 Tuz
 Karabiber
 
 Rendelenmiş soğanlar hafif ateşte pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine bir fincan un katılarak biraz daha kavrulur. Ayırdığımız et suyunu, tuzu ve karabiberi içine koyup pelteleşmemesi için bir müddet karıştırılır. Daha sonra üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ilave edilir.
 
 
 | 
| Soğan Çorbası | 
|  | Tantana Aşçı
 
  
 Kayıt: 20.09.2006
 Mesajlar: 19
 
 | Kısa URL: https://ml.md/lc7940 Gönderme Tarihi: 18.Ekm.2006
 2,852 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 400 gr. soğan
 4 dilim tost ekmeği
 2 çorba kaşığı tereyağı
 1 bardak gravyer veya kaşar
 5 bardak et suyu
 peyniri rendesi
 1/3 tatlı kaşığı karabiber
 
 Önce fırınınızı orta hararette ısıtan. Ön hazırlık olarak soğanlann kabuklarını soyup, piyaz doğrayın. Tost ekmeği dilimlerinin kabuk kısımlarını alıp, iç kısmım küçük küpler halinde kesin. Bu ekmekleri fırın tepsisine koyup, 10-15 dakika, hafifçe kahverengileşinceye kadar pişirin. Ekmekleri fırından alıp bir kenarda saklayın. Orta boy bir tencereye tereyağı koyup eritin. Yağ kızınca, soğanlan katıp, 4-5 dakika sürekli karıştırarak öldürün. Et- suyunu ve biberi katın. Karışımı 10 dakika ağır ateşte pişirin. Çorbayı, bir kepçesini ayınp, kalanı derin bir Borcam'a aktarın. Üzerine, sırasıyla, kızarmış ekmekleri ve peynir rendesini serpiştirin. Ayırdığınız bir kepçe çorbayı peynirin üzerine dökün. Kabı fırının en üst katına sürün. 2 dakika sonra kabı fırından alıp, soğan çorbasını sıcak olarak servis edin.
 
 
 | 
| Soğan Çorbası | 
|  | ananas Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 28.09.2006
 Mesajlar: 30
 
 | Kısa URL: https://ml.md/lc7963 Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2006
 2,849 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 6 bardak su veya et suyu
 4 adet irice kuru soğan
 1 çay bardağı süt
 1 adet yumurta
 1  çorba kaşığı katıyağ
 2 çorba kaşığı un
 1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri Yeterince tuz, karabiber, sirke.
 
 Soğanları ayıklayıp, yıkayınız. Rendenin iri gözüyle rendeleyiniz. Bir tencereye yağı koyup, rendelediğiniz soğanlarla karıştırınız. Çok hafif ateş üzerinde soğanları bu yağ içinde pişiriniz. Pişirme süresi uzun, ateş hafif olmalıdır. Soğanlar çabuk kavrulursa suyunu salmaz, çorbanın lezzeti kaçar. Soğanlar pembeleşince, bir tatlı kaşığı sirke ilave edip karıştırınız. Unu ilave edip bir iki karıştırıp, ağır ağır suyunu ekleyiniz. Tuzunu, biberini ekip devamlı karıştırarak, istediğiniz koyuluğu elde ediniz. (Unlu çorbalara su koyunca devamlı karıştırmak, çorbanızın pütürsüz olmasını sağlar.) Diğer yanda, yumurta sarısını sütle karıştırıp terbiyesini hazırlayınız. Terbiyeyi çorbayı ateşten indirmeden ilave edip, bir taşım daha kaynatınız. Üzerine kaşar peyniri rendesi ekip, sıcak ikram ediniz.
 
 
 | 
| Soğan Çorbası | 
|  | ERGUN Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 21.07.2005
 Mesajlar: 99
 Şehir: Samsun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc9783 Gönderme Tarihi: 15.Arl.2006
 2,787 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 4 soğan
 1 çay kaşığı zeytinyağı
 Adaçayı
 Fesleğen
 Kekik
 Rendelenmiş beyaz peynir
 3 diş sarımsak
 Kırmızı biber
 2 fincan et suyu
 
 Soğanları daire şeklinde kesin. Sarımsağı dövün. Zeytinyağını ısıtın ve hafif ateşte malzemeleri kızartın, daha sonra kırmızı biber, et suyu, adaçayı, fesleğen ve kekiği ekleyin ve yaklaşık bir saat kadar yavaş yavaş kaynatın. Servis yapmadan önce üzerine rendelenmiş beyaz peynir serpin.
 
 
 | 
| Soğan Çorbası | 
|  | Seval Hoşgör Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 17.12.2006
 Mesajlar: 52
 Şehir: Adana
 | Kısa URL: https://ml.md/lc9895 Gönderme Tarihi: 17.Arl.2006
 3,067 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 4 adet büyük baş soğan
 1 büyük sığır kemiği
 1  çorba kaşığı sıvı yağ
 1/2  fincan  çiçek yağı
 2  kah. fincanı un
 1 fincan  sirke ve 3 diş sarımsak
 1 kahve kaşığı karabiber tuz ve maydanoz
 
 Kasaptan alınan bir büyük sığır kemiği tencerede 5 litre «Ortalama 25 bardak» su ile iyice kaynatılıp suyu alınır. Diğer tarafta derin bir tencerede, rendenin kaim tarafı ile doğranmış olan soğanlar sade yağ ile 10 dakika kadar börttürülüp un ilave edilerek 2 dakika daha çevrilir. Kaynama sonunda 3 litre kadar kalmış olan kemik suyu, un ile hafif kavrulmuş olan soğanların bulunduğu tencereye alınıp ilk 10 dakika tahta kaşıkla aynı yönde karıştırılarak 30 dakika süre ile pişirilir. İndirileceğine yakın bir tatlı kaşığı tuz ve karabiber de ilâve edilip 5 dakika daha kaynatılır ve ateşten âfınıp orta delikli bir süzgeçten geçirilerek servis tencere veya kasesine aktarılır. 5 dilim hayat ekmek zar gibi kesilerek «veya fındık iriliğinde parçalar halinde» yarım fincan çiçek yağında penbeleşinceye kadar kavrulup servis esnasında tabaklara ilave edilir. Ayrıca arzu eden içinde ince doğranmış sarımsak bulunan sirkeden bir miktar çorbasına katabilir.
 
 
 | 
| Soğan Çorbası | 
|  | scarlett Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 06.07.2007
 Mesajlar: 42
 Şehir: Çeşme
 | Kısa URL: https://ml.md/lc16057 Gönderme Tarihi: 06.Tem.2007
 2,688 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 kg. orta boy soğan
 2 çorba kaşığı un
 7 çorba kaşığı sıvıyağ
 12 su bardağı et suyu
 1 tatlı kaşığı tuz
 1 su bardağı rende kaşar
 
 Soğanlar yarım daire şeklinde doğranır. Tencereye yağ konur, ısınınca soğanlar katılır, şeklini kaybedene kadar yakmadan kavrulur. Üzerine un katılır, bir kaç kere karıştırdıktan sonra tuz ve et suyu eklenir. Orta ateşte ara ara karıştırarak yarım saat pişirilir. Servis sırasında her kasenin üzerine bir tutam rende kaşar konur.
 
 
 | 
| Soğan Çorbası | 
|  | Şükran Arık Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 24.06.2007
 Mesajlar: 25
 Şehir: Kayseri
 | Kısa URL: https://ml.md/lc16522 Gönderme Tarihi: 19.Tem.2007
 2,928 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 Havuç
 Rende gravyer peyniri
 1 Çay kaşığı hindistancevizi
 3 Yumurtanın sarısı
 2 Bardak süt
 10 Bardak et suyu
 3 Çorba kaşığı un
 2,5 Çorba kaşığı sadeyağ
 4 Soğan
 
 Soğanları soyup bunları yarım ay şeklinde doğrayın ve sonra da bunları bir tencereye koyacağınız yağda ve hafif ateşte kızartmadan öldürün. Soğanlar ölünce buna un koyarak bir kaç defa karıştırın ve et suyunu da birden boşaltın.
 Sonra tuzla birlikte hindistancevizini de koyun ve kaynamaya başlayıncaya kadar çorbayı karıştırmayı sürdürün. Sonra bunu hafif ateşe alarak kırk beş dakika pişirip bir süzgeçten geçirin ve tekrar ateşe koyun.
 öte yanda üç yumurtanın sarısını sütle çırpıp bunu da çorbaya ekledikten sonra, bir iki taşım daha kaynatın ve servis yaparken çorbanın üzerine rende gravyer peyniri serpin.
 
 
 | 
| Soğan Çorbası | 
|  | R.Dumankaya Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 24.09.2007
 Mesajlar: 54
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc18290 Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2007
 2,797 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Sena Sancaklı
 
 4 Adet Büyük Soğan,
 4 Çorba Kaşığı Tereyağı,
 2 Çorba Kaşığı Un,
 1 Adet Dana Bulyon,
 4-6 Dilim Ekmek,
 50 gr Rendelenmiş, Kaşar peyniri,
 Karabiber,
 Tuz
 
 Tereyağını büyükçe bir tencerede eritiyoruz, ufak, ufak doğranmış soğanları ilave edip pembeleşinceye kadar karıştırıyoruz 2 kaşık un ilave ediyoruz ve biraz daha karıştırıyoruz.
 Bir tahta kaşık ile karıştırarak yavaş yavaş 1 litre kaynar su ekliyoruz. 1 adet dana bulyon ve isteğe göre tuz, biber ilave ediyoruz ve üzerini kapatarak 40-45 dakika orta ateşte kaynatıyoruz. Ekmek dilimleri üzerine rendelenmiş kaşarı serpiştiriyoruz ve peynir eriyene kadar ızgaraya koyuyoruz. Çorbayı tek kişilik kaselere boşaltıyoruz, her kase çorba üzerine 1 dilim kızarmış peynirli ekmek koyuyoruz ve sıcak olarak servis yapıyoruz.
 
 
 | 
| Soğan Çorbası | 
|  | senfoni Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 13.03.2008
 Mesajlar: 25
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc22608 Gönderme Tarihi: 16.Mar.2008
 2,621 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 5 adet orta boy soğan
 5 su bardağı su
 2,5 su bardağı süt
 3 çorba kaşığı un
 2 adet yumurta sarısı
 3 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
 1 su bardağı kaşar rendesi
 Tuz
 Karabiber
 Kekik
 
 Bir tencerede yağı eritip unu kavurun. Rendelediğiniz soğanları tencereye ilâve edip pembeleşene kadar kavurun. Suyu yavaş yavaş ilâve edin. Yumurta sarılarını ve sütü ayrı bir kapta karıştırın. Yedire yedire çorbaya ilâve edin. Tuzunu katıp tencereyi ocaktan alın. Kâselere döktüğünüz çorbanın üzerine bir miktar kaşar peyniri rendesi, karabiber ve kekik ilâve edin.
 
 
 | 
| Soğan Çorbası | 
|  | şefkarnaval Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 04.03.2008
 Mesajlar: 42
 Şehir: Erzurum
 | Kısa URL: https://ml.md/lc23273 Gönderme Tarihi: 18.Nis.2008
 2,700 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Yarım kilo soğan
 Tuz
 Karabiber
 100 gr. peynir
 Kıyılmış maydanoz
 3 çorba kaşığı un
 6 bardak et suyu yahut su
 3 çorba kaşığı sıvı yağ
 
 Soğanları doğrayıp yağda, kısık ateşte pembeleştirmeden 20 dakika kadar pişirin. Un ilave edilip kavurun. Peynir, su, tuz, karabiber ilave edip yavaş ateşte pişirin. Piştikten sonra mikserde çekin. Üstüne maydanoz serperek servis yapın.
 
 
 | 
| Soğan Çorbası | 
|  | pür-i pak Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 27.05.2008
 Mesajlar: 22
 Şehir: Bursa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc24097 Gönderme Tarihi: 27.May.2008
 2,672 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 4-6 baş soğan
 2 çorba kaşığı tereyağı
 6 su bardağı et ya da tavuk suyu
 Tuz
 Karabiber
 Garnitür için:
 1 baş soğan
 1/2 çorba kaşığı tereyağı
 1 çay kaşığı tuz
 1 çay kaşığı karabiber
 1,5 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar ya da gravyer peyniri
 
 Soğanları, kabuklarını soyup, yıkayarak ikiye bölün ve dikey biçimde olmak üzere halkalar halinde doğrayın. Tereyağıyla yumuşatarak 8-10 dakika pişirin.
 Et ya da tavuk suyunu da ekleyerek hafif ateşte yarım saat kadar kaynatın.
 Garnitürü için soğanı rendeleyip tereyağında öldürün.
 Ezerek ayrı bir kaba alın. Tuz, karabiber ve rendelenmiş peynirin yarısını üzerine katın. Ekmekleri birkaç santimetre kalınlığında bir çay bardağının ağzıyla 4 santimetre çapında yuvarlaklar halinde kesin. Hazırladığınız soğanlı püreyi ekmeklere sürüp, kalan rendelenmiş peyniri üzerlerine serperek fırın, ya da elektrikli ızgarada üstten kızartın.
 Dantel kâğıt yayılmış bir tabak üzerine, fırından çıkan ekmekleri yerleştirerek çorbanın yanında servis yapın.
 
 
 | 
| Soğan Çorbası | 
|  | harbi Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 17.01.2009
 Mesajlar: 44
 Şehir: Gazi Magosa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc32972 Gönderme Tarihi: 17.Oca.2009
 2,730 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 50 gr. tereyağı veya margarin
 450 gr. soğan
 25 gr. un
 900 gr. su
 2 adet hazır tavuk suyu küpü
 tuz ve karabiber
 50 gr. kaşar peyniri rendesi
 
 Tereyağı veya margarini bir tencerede eritin. Güzelce doğranmış soğanları yağda kavurun. Unu ilave edip rengi kahverengileşinceye kadar karıştırarak pişirmeye devam edin. Yavaş yavaş suyu boşaltın ve devamlı karıştırarak kaynama noktasına getirin. Küp tavuk sularını ve baharatını ilave edin. Kapağını kapatıp 40 dakika yavaş ateşte pişirin. Servis yaparken üzerine peynir rendesi serpin.
 
 
 | 
| Soğan Çorbası | 
|  | zembil Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 19.01.2009
 Mesajlar: 23
 Şehir: Malatya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc33036 Gönderme Tarihi: 19.Oca.2009
 2,862 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 iri soğan
 4 çorba kaşığı margarin
 2 kahve kaşığı tuz
 1 kahve kaşığı dövülmüş top karabiber
 3 bardak kaynar su
 4 çorba kaşığı tereyağı
 Rende kaşar peyniri
 4 yumurta
 
 Soğanları soyup rendeleyin veya ince kesin. Yemeklik yağda kahverengimsi olana kadar çevirin. Sonra tuz, biber ve kaynar suya katın, önce kaynattıktan sonra, kırk dakika kadar orta ateşte pişirmeye devam edin. Bu sırada francalayı ince dilimler halinde kesin. Üstlerine tereyağı sürüp biraz rende kaşar peyniri serpin. Fırında kızartın. Dört küçük güveç veya çorba tabağına birer yumurta kırın. Çorbayı yumurtaların üstüne dökün. Bunun üstüne de bol rende kaşar peyniri ekin. Kızarmış ekmeklerle birlikte tabakları sofraya götürün. Ayrı bir kapta yine rende kaşar peynirini de misafirlere sunmanız daha da uygun olacaktır.
 
 
 | 
| Soğan Çorbası | 
|  | atılgan Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 22.01.2009
 Mesajlar: 20
 Şehir: Van
 | Kısa URL: https://ml.md/lc33125 Gönderme Tarihi: 22.Oca.2009
 2,654 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 500 gr. doğranmış soğan
 60 gr. margarin
 1 bardak et suyu veya su
 1 bardak süt
 60 gr. ufalanmış bayat ekmek
 Tuz
 Karabiber
 Küçük doğranıp kızartılmış ekmek
 
 Soğanları margarinde çok kısık ateşte bir saat tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin. Kahverengileşmemesine dikkat edin. Soğanlar o kadar yavaş pişmelidir ki, yavaş yavaş kendiliğinden püre haline gelsin. Et suyunu veya suyu, sütü, ufalanmış bayat ekmeği ilave edin. Ateşi yükseltin. Bir taşım kaynatın. Süzgeçten geçirip iyice ezin. Tuz, biber ekin. Tekrar ateşe oturtun. Bir saat daha çok kısık ateşte pişirmeye devam edin. Ara sıra karıştırın. Çorba koyu ise biraz su ilave edin. Kızartılmış küçük ekmeklerle servis yapın.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |