|
Soğan Çorbası |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc156036
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2021
316 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet kuru soğan
4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı un
2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 silme tatlı kaşığı şeker
Yarım paket krema (100ml)
5 su bardağı sıcak su(et veya tavuk suyu da kullanabilirsiniz)
Tuz
Karabiber
Çeyrek muskat rendesi (zorunlu değil)
Soğanları yarım ay şeklinde piyazlık doğrayalım.
Tencereye yağı koyup ısıtalım.
Soğanları ekleyerek kavuralım.
Bu sırada sarımsakları da soyup ince doğrayarak, soğanlarla birlikte kavuralım.
Kısık ateşte soğanlar hafif pembeleşmeye başlayana kadar ara ara karıştırarak kavurmaya devam edelim.
Kavrularak tamamen yumuşayan soğana, 1 tatlı kaşığı şeker ekleyip eriyene kadar karıştıralım.
Sonrasında unu ekleyip yaklaşık 5 dakika kadar sürekli karıştırarak, kavurmaya devam edelim.
Yavaş yavaş çorbanın suyunu ekleyip diğer yandan hızlıca karıştıralım ki topaklanma yapmasın.
Topaklanma kalmayana kadar karıştırdıktan sonra kremasını ekleyip, yine hızlıca karıştıralım.
Çorbamızı kaynamaya bırakalım.
Kıvamı koyulaşmaya başlayan kadar pişirmeye devam edelim.
Koyulaşmaya başlayan çorbamıza, baharat ve tuzunu ekleyip karıştıralım.
Sonra ocaktan alıp, servis edebilirsiniz.
180 °C de ısınmış fırında kaşarlar eriyip üzerleri hafif kızarana, kadar tutalım.
Daha sonra üzerine ince doğranmış dereotu serpiştirelim.
|
Soğan Çorbası |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc156551
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2021
263 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 büyük soğan
1 kaşık yağ
1 et tableti
Un
Tuz
Karabiber
Süt veya krema
Soğanlar yuvarlak doğranır ve kızgın yağda pişirilir.
Renginin atmaması için devamlı çevirmek lazımdır.
Et tableti ile çorba suyu hazırlanır içine soğanlar atılır bir müddet piştikten sonra istenirse blenderden geçirilir.
Un süt ve yağ koyulaştırılır, içine krema veya süt ilave edilir.
Çorbanın iservisi için sandviç ekmeği kaşar ile kızartılıp tabakların içine birer dilim konulur.
|
Soğan Çorbası |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163238
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2022
254 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg sarı veya beyaz soğan
5 su bardağı su veya et suyu
100 gr tereyağı
2 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı kekik
2 diş dövülmüş sarımsak
Tuz
Karabiber
Taze kekik
Öncelikle tereyağını tencerede eritin. İçerisine ince ince doğranmış soğanları ekleyin ve 10 dakika kavurun.
Pembeleşmeye başlayan soğanların üzerine un ekleyip 2-3 dakika sürekli karıştırın.
Kıvamı koyulaştığında su ilave edilip karıştırma işlemine devam edin. Kekik, dövülmüş sarımsak, tuz ve karabiberi ekleyip 30 dakika pişirin. Son olarak üstünü taze kekik ile süsleyin.
Soğan çorbasını, zeytinyağlı biber dolması ile birlikte servis edebilirsiniz.
|
Soğan Çorbası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166455
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2022
131 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı un
3 su bardağı et suyu
3 su bardağı su
1 adet defne yaprağı
Tuz
Karabiber
Kekik
Üzeri için:
Rendelenmiş kaşar peyniri
Ekmek dilimleri
Soğanları ayıkladıktan sonra yarım ay şeklinde doğrayın. Sarımsakları küp küp doğrayın. Tereyağını zeytinyağı ile birlikte birlikte eritin. Soğan, sarımsak ve defne yaprağını da tencereye alıp soteleyin. Soğanlar yumuşayıp rengi değişmeye başladığında defne yaprağını tencereden çıkarın. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Sıcak et suyunu ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynadığında baharatlarını ilave edin. Çorbayı fırında pişirmeye uygun kaselere ya da minik güveçlere paylaştırın. Üzerlerine incecik dilimlenmiş ekmekleri ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip önceden ısıtılmış 200 derece fırında peynirler eriyip kızarana kadar pişirin ve bekletmeden servis yapın.
|
Soğan Çorbası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172032
Gönderme Tarihi: 13.May.2023
105 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
5 çorba kaşığı un
4-5 su bardağı tavuk suyu
Karabiber
Tuz
Soğanınızı ortadan kesin, yarım halkalar elde etmek için ince ince dilimleyin. 1 kaşık tereyağını tencerede eritin. Eridikten sonra soğanları ilave ederek pembeleşene kadar kavurun. Hafif pembeleşince (asla yakmayın), unu ekleyin. Sürekli karıştırarak beraber kavurmaya devam edin. Kavurma aşamalarında ateşiniz yüksek olsun. Un ile beraber soğanı 2 dakika kadar daha kavurun. Daha sonra sıcak tavuk suyunuzu karışıma ekleyin. Dilerseniz tavuk suyu ve sıcak suyu karıştırarak da kullanabilirsiniz. Ateşinizi kısın, sürekli karıştırarak 5 dakika kadar daha pişirin. Burada kullandığınız suyun mutlaka sıcak olması gerekmektedir. Bu şekilde ununuz topaklanmadan daha kolay açılacaktır. Ardından karabiber ve tuzunu ayarlayın. Ağzınıza hiç soğan gelmesin istiyorsanız bu aşamada blenderdan geçirebilirsiniz. Ocaktan aldığınız çorbanızı isteğe bağlı kruton ekmekle, üzerinde yağda yakılmış pul biber ile sıcak servis yapın.
|
Soğan Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177800
Gönderme Tarihi: 17.May.2024
84 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 diş sarımsak
5 adet orta boy soğan
3 Yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet havuç (İsteğe göre)
1 yemek kaşığı un
Tuz
1 litre su (Tavuk suyu olursa daha güzel olur)
İsteğe göre karabiber, reyhan
Soğanı, sarımsağı zeytinyağıyla çok kavurmadan bir tur soteleyin. Ardından unu ekleyin. Karıştırmaya devam edin. Yavaş yavaş suyu ilave edin. Ardından havucu da ekleyin. Kaynayana kadar karıştırın. Baharatını ve tuzunu ekleyerek çorbanın altını kapatın.
Üzerine eritilmiş peynir ve kaşar koyarak servis edebilirsiniz.
|
Soğan Çorbası |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1562 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc179487
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2024
43 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet büyükçe Kuru Soğan
6 su bardağı Et Suyu ya da Su
1 fincan Un
2 kibrit kutusu büyüklüğünde Kaşar Peynir
2 yemek kaşığı yağ
Tuz
Karabiber
Soğanlar rendelenir ve yağda hafifçe kavrulur. Üzerine bir fincan un katılarak, biraz daha kavrulur.
Kavrulan soğan ve unun üstüne 6 bardak et suyu, tuz, biber konur. Top top olmaması için bir müddet karıştırılır.
Üzerine rendelenmiş Kaşar Peynir konur.
Arzu edilirse, küçük küpler halinde kesilmiş ekmekler fırında kızartılır ve servis yapılırken içine katılır.
|
|