|
Sini Taraklığı (Şanlıurfa) |
|
Nur Ata
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.07.2017
Mesajlar: 22 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc126896
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2017
1,545 defa indirildi / yazdırıldı
|
Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Taraklık et (kemikli kaburga) - 350 gr.
Kırmızıbiber - 5 gr.
Domates - 150 gr.
Soğan - 80 gr.
Sarımsak - 3 gr.
Sadeyağ - 10 gr.
Tuz - 3 gr.
Baharat - 2 gr.
Domates, kırmızıbiber, kuru soğan ve sarımsaklar küçük küçük doğranarak, parçalar halinde tepsiye konan etin üzerine eklenir. Yağ, salça, kuru biber, tuz ve baharat ilave edilerek bütün malzemeler iyice yoğrulur. Üzerine su ilave edilip fırında pişirilir. Bostana ve salatayla eşliğinde servis edilir.
|
Sini Taraklığı (Şanlıurfa) |
|
behram
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.02.2014
Mesajlar: 36 Şehir: Kırklareli |
Kısa URL: https://ml.md/lc130045
Gönderme Tarihi: 27.Kas.2017
1,163 defa indirildi / yazdırıldı
|
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi
1 kg taraklık et
2-3 kırmızı biber
2 adet domates
1 adet büyük soğan
1 baş sarımsak
1 çay bardağı sadeyağ
Tuz
Baharat
Etler parça parça tepsiye konulur. Domates, kırmızı biberle kuru soğan ve sarımsaklar ayıklanarak küçük küçük doğranır. Hepsi etin üstüne konularak, yağ, salça, tuz ve baharat ilave edilerek iyice yoğrulur. Üzerine bir bardak su ilave edilerek fırına gönderilir.
Not: Urfa ağzında sinidaraklığı şeklinde söylenir. Sînî, farsça büyük tepsi demektir. Taraklık ise etin pirzola kısmını ifade eder.
|
|