Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Sini Taraklığı (Şanlıurfa)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Adıyaman Yemekleri
Batman Yemekleri
Diyarbakır Yemekleri
Gaziantep Yemekleri
Kilis Yemekleri
Mardin Yemekleri
Siirt Yemekleri
Şanlıurfa Yemekleri
Şırnak Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Sini Taraklığı (Şanlıurfa)

AyGölgesi
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc104345
Gönderme Tarihi: 13.Oca.2015
3,114 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg taraklık et
2-3 adet kırmızı biber
2 adet domates
1 adet büyük soğan
1 baş sarımsak
1 çay bardağı kadar margarin
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber

Etler parça parça tepsiye konulur. Domates, kırmızı biberle kuru soğan ve sarımsaklar ayıklanarak küçük küçük doğranır. Hepsi etin üstüne konularak, yağ, salça, kuru biber, tuz ve baharat ilave edilerek iyice yoğrulur. Üzerine bir bardak su ilave edilerek fırına gönderilir.

Not: Urfa ağzında "sini daraklığı" şeklinde söylenir. Sînî, farsça büyük tepsi demektir. Taraklık ise etin pirzola kısmını ifade eder.


Sini Taraklığı (Şanlıurfa)

Nur Ata
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.07.2017
Mesajlar: 22
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc126896
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2017
1,545 defa indirildi / yazdırıldı




Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Taraklık et (kemikli kaburga) - 350 gr.
Kırmızıbiber - 5 gr.
Domates - 150 gr.
Soğan - 80 gr.
Sarımsak - 3 gr.
Sadeyağ - 10 gr.
Tuz - 3 gr.
Baharat - 2 gr.

Domates, kırmızıbiber, kuru soğan ve sarımsaklar küçük küçük doğranarak, parçalar halinde tepsiye konan etin üzerine eklenir. Yağ, salça, kuru biber, tuz ve baharat ilave edilerek bütün malzemeler iyice yoğrulur. Üzerine su ilave edilip fırında pişirilir. Bostana ve salatayla eşliğinde servis edilir.



Sını Darahlığı (Şanlıurfa)

bayan X
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 27.12.2018
Mesajlar: 25
Şehir: Gümüşhane
Kısa URL: https://ml.md/lc139397
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2018
1,341 defa indirildi / yazdırıldı




1,5 kg pirzolalık et
3 çorba kaşığı sadeyağ
2 adet büyük boy kuru soğan
4-5 adet taze kırmızı isot (varsa)
2 çorba kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tarçın
2 tatlı kaşığı tuz

Et ince ince dilimlenir ve üzeri bıçakla çizilir. Dövülmeden bırakılır. Sonra etlerin iki yüzü yağda pembeleşinceye kadar kızartılır. Tepsiye dizilir. Soğan ve kırmızıbiber ince saçak şeklinde doğranır. Soğan, biber, salça, baharat ve tuz tepsiye ilave edilir. 2 litre su ile fırında pişirilir. Suyunu iyice çekmelidir. Suyu çekilince fırından alınır.

Not: Yanında pirinç pilavıyla servis yapılır.


Sini Taraklığı (Şanlıurfa)

behram
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.02.2014
Mesajlar: 36
Şehir: Kırklareli
Kısa URL: https://ml.md/lc130045
Gönderme Tarihi: 27.Kas.2017
1,163 defa indirildi / yazdırıldı




Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi

1 kg taraklık et
2-3 kırmızı biber
2 adet domates
1 adet büyük soğan
1 baş sarımsak
1 çay bardağı sadeyağ
Tuz
Baharat

Etler parça parça tepsiye konulur. Domates, kırmızı biberle kuru soğan ve sarımsaklar ayıklanarak küçük küçük doğranır. Hepsi etin üstüne konularak, yağ, salça, tuz ve baharat ilave edilerek iyice yoğrulur. Üzerine bir bardak su ilave edilerek fırına gönderilir.

Not: Urfa ağzında ‘sinidaraklığı’ şeklinde söylenir. Sînî, farsça büyük tepsi demektir. Taraklık ise etin pirzola kısmını ifade eder.







Sini Taraklığı (Şanlıurfa) Tarifleri Güneydoğu Anadolu Yemekleri



(4 adet Sini Taraklığı (Şanlıurfa) 56,732 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort