Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Charlot Tarifleri > Sığır Yahnisi (Fransa) (3 adet - 140,330 defa bakıldı)

Sığır Yahnisi (Fransa)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Bavaruaz Tarifleri
Charlot Tarifleri
Cordon Bleu Tarifleri
Crem Brule Tarifleri
Gato Tarifleri
Volovan Tarifleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Sığır Yahnisi (Fransa)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc39323
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2009
2,716 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. sığır eti (yağı alınmış ve iri küpler halinde kesilmiş)
2 çorba kaşığı içyağı veya
75 gr. tereyağı
100 gr. kuzunun sırt yağı
1 çorba kaşığı un
1 karışık ot demeti
Karabiber
tuz
200 gr. iri arpacık soğanı
200 gr. bütün küçük mantar
1 çorba kaşığı toz şeker
30 gr. tereyağı

İçyağını veya tereyağını tencerede eritin. Kızınca içine etleri atın ve altınımsı kahverengi oluncaya kadar hızlı ateşte kızartın. Kızarmış etleri bir tabağa alın ve tencerenin içine küçük küçük kestiğiniz sırt yağını atın. Yağlar kıtır kıtır oluncaya kadar kızartın. Unu, karabiberi ve tuzu tencerede kızaran yağların üzerine atın, bir çevirip etleri tekrar tencereye koyun.
Karışık ot demetini de atarak, tencerenin kapağını kapatın.
Yemek kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve 2 saat pişirin. Pişme sırasında yemeğinizi takip edin. Suyu çok azalırsa, zaman zaman içine çok az sıcak su ekleyin. Küçük bir tencerede tereyağını eritin. Kızınca içine bütün halde soyulmuş arpacık soğanlarını atın ve karıştırarak kavurun. Soğanlar biraz kızarınca bütün olarak mantarları ilave edin ve birlikte 3-4 dakika daha kavurup hepsini etin üzerine ilave edin. Şekeri de ete ilave ederek yemeğinizi 30 dakika daha pişirin. Yemeğiniz pişince, karışık ot demetini çıkararak atın, tuzunu karabiberini kontrol edin. Yanında haşlanmış patates ve sarımsaklı marul salatası ile servis yapın.


SIĞIR YAHNİ

Kan
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 22.06.2010
Mesajlar: 20
Kısa URL: https://ml.md/lc52956
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2010
2,259 defa indirildi / yazdırıldı




Sığır butundan yağsız ve kemiksiz 1 kilogram parçayı yumurta büyüklüğünde doğrayıp bir tencereye koyunuz. Üzerine 1-2 soğan çentip bir kaşık tereyağı ilâvesiyle kuvvetli ateş üstünde tahta kaşıkla çeviriniz. Rengi dönmeye yüz tutunca bir kaşık un serpip pembe renk alıncaya kadar kızartınız. Bundan sonra etlerle beraber oluncaya kadar su, 5-6 kıyılmış sarımsak, bir çimdik baharat ve tuz ilâvesiyle kapayıp orta ateşe sürünüz. İyice pişince ince kıyılmış maydanoz serpip 1 dakika çevirip indiriniz.

Not: Et yağsız olduğu için tereyağı ilâvesiyle kızartmak ister. Pekâlâ etin yağlısını kullansak olmaz mı? Sorusu sorulursa olmaz yanıtı verilir. Nedeni şudur: Sığır eti yağı tereyağı gibi değildir; serttir, çabuk donar ve katı salçayı karıştırır.


SIĞIR YAHNİSİ

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc64538
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2011
2,020 defa indirildi / yazdırıldı




1 sığır eti (kuşbaşı doğranmış)
1 defne yaprağı
1 diş sarımsak (dövülmüş)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı rafine yağ
1 su bardağı elma sirkesi
1+1/4 su bardağı et suyu
12 küçük patates (kabukları soyulmuş)
1 tatlı kaşığı şeker
180 gr kestane (kabuklan soyulmuş)
12 küçük soğan (kabukları ayıklanmış)
mısır nişastası
Baharat torbası:
2 maydanoz
1 fiske kekik
6 karanfil

Kuşbaşı et, defne yaprağı, sarımsak, tuz, biber ve sirkeyi büyük bir kaseye koyup, buzdolabında 6 saat bekletiniz. Kaseyi buzdolabından alıp bir delikli kepçeyle etleri marinaddan çıkararak, kağıt peçete üstünde kurulayınız. (Kasede kalan marinadı saklayınız.)
Rafine yağı orta boy bir tencerede kızdırınız. Etleri koyup her yanlan kahverengileşene kadar pişiriniz. Kesedeki marinadı, et suyunu, baharat torbasını, patatesi ve şekeri katıp, ağır ateşte 1,5-2 saat, et yumuşayana kadar pişiriniz. Kestaneleri (istenirse) ekleyip, 35 dakika daha, sebzeler iyice yumuşayana kadar pişiriniz.
Bir delikli kepçeyle et ve sebzeleri tencereden alıp, ısıtılmış bir servis tabağına aktarınız. (Baharat torbasını çıkarıp atınız.)
Tenceredeki pişme suyunu ölçüp, her 1+1/4 su bardağı su için 1,5 tatlı kaşığı mısır nişastasını, küçük bir kapta biraz soğuk suda eriterek, pişme suyuna ekleyiniz. Ateşi yükseltip, sürekli karıştırarak, karışımı kaynatınız. Tencereyi ateşten alıp, sosu servis taba-ğındaki et ve sebzelerin üstüne döktükten sonra, yahninizi servis ediniz.






Sığır Yahnisi (Fransa) Tarifleri Charlot Tarifleri



(3 adet Sığır Yahnisi (Fransa) 140,330 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort