Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Hindi Tarifleri > ŞEHRİYELİ TAVUK (3 adet - 120,695 defa bakıldı)

ŞEHRİYELİ TAVUK


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Bıldırcın Tarifleri
Çulluk Tarifleri
Hindi Tarifleri
Kaz Tarifleri
Keklik Tarifleri
Piliç Tarifleri
Sülün Tarifleri
Ördek Tarifleri
Tavşan Tarifleri
Tavuk Tarifleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


ŞEHRİYELİ TAVUK

cevahir
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 15.04.2009
Mesajlar: 16
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc35472
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2009
2,126 defa indirildi / yazdırıldı




4 kişilik
4 adet tavuk budu
3 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çay kaşığı biberiye
2 çorba kaşığı sirke
Birkaç diş sarımsak
1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
500 gram arpa şehriye
Bir tutam kekik
2 adet domates
Dört buçuk su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber
Üzerine:
Kırmızı biber

Öncelikle 3 çorba kaşığı yoğurt, 2 çorba kaşığı sıvıyağ, 2 çay kaşığı biberiye ve 2 çorba kaşığı sirkeyi derin bir kapta karıştırın. Tavuk butlarını da bu sosa bulayıp, buzdolabında 2 saat bekletin. Soğan ve sarımsağı incecik kıyın ve 1 çorba kaşığı sıvıyağda hafifçe kavurun. Tavuk butlarını da terbiyenin içinden alıp, soğana ekleyin. Tavuklar kızarana dek kavurun. Daha sonra 2 su bardağı sıcak su ilave edin. Tuz ve kekik katıp, kısık ateşte 30 dakika pişirin. Ayrı bir tencerede 2 çorba kaşığı tereyağını eritin. Arpa şehriyeyi yağda kavurun. Şehriyelerin rengi değişince küp doğranmış domates ve iki buçuk su bardağı sıcak su ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ateşten aldığınız şehriyeyi iyice demlendirin. Servis tabağına şehriye pilavını alın. Üzerine tavuk butlarını koyun. Karabiber serpin. Küçük doğranmış kırmızı biber ile birlikte servis yapın.

Not: Şehriyelerin yeteri derecede demlenmesine dikkat edin. Aksi takdirde hamurlaşıp, lezzetini kaybeder.

ML® Arpa Şehriyeli Tavuk (görsel)


Şehriyeli Tavuk

dosta
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.10.2011
Mesajlar: 112
Şehir: Malatya
Kısa URL: https://ml.md/lc68730
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2011
1,713 defa indirildi / yazdırıldı




1 tavuk (parçalara ayrılmış)
1 soğan
1 yeşil biber
1.5 su bardağı arpa şehriye
6 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı domates püresi
Tuz
Karabiber
Yağ

Isınmış tavada tavuklarımızı hafif kızartıyoruz diğer tavada yağı ısıtıyoruz, soğanı kavuruyoruz ve biberi ekleyip sotelendiriyoruz. Arpa şehriyeyi ilave ediyoruz 5 dk karıştırıyoruz (hafif ateşte) sonrası domates püresi ve tuz, karabiberi ekliyoruz ve ateşten alıyoruz. Şehriyeleri fırın tepsisine boşaltıyoruz ve tavuk suyunu ekliyoruz ve en üstüne de tavukları diziyoruz, tepsinin üzerini de kapatıyoruz ve ısınmış fırında güzelce pişiriyoruz, şehriye suyu hafif çekene kadar.fırından çıkınca üzerine maydanoz serperek servis edebilirsiniz.


Şehriyeli Tavuk

mümtaz er
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.06.2014
Mesajlar: 40
Şehir: Balıkesir
Kısa URL: https://ml.md/lc104853
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2015
1,384 defa indirildi / yazdırıldı




1 tane tüm tavuk
1 kase şehriye
1 kaşık tuz
2 kaşık margarin
1 tane kıvırcık
5 tane domates
2 tane limon suyu
1 fincan zeytinyağı

Tavuk tuzlu suda margarin katıp haşlanır (bir bütün tavuk haşladım ama bunun yarısını kullandım). Tavuk etleri didilir. Şehriyeler teflon tavada (yağsız) pembeleşinceye kadar kavrulur. Salata tabağına kıvırcık ve domatesler doğranır. Şehriye ile karıştırılmış tavuklar (tavuklar soğuk olacak) eklenir Limon suyu, tuz ve sızma zeytinyağı bir sos kabında iyice karıştırılır ve servis esnasında üzerine dökülür.







ŞEHRİYELİ TAVUK Tarifleri Hindi Tarifleri



(3 adet ŞEHRİYELİ TAVUK 120,695 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort