|
Şehriyeli Tavuk |
|
mümtaz er
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.06.2014
Mesajlar: 40 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc104853
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2015
1,384 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 tane tüm tavuk
1 kase şehriye
1 kaşık tuz
2 kaşık margarin
1 tane kıvırcık
5 tane domates
2 tane limon suyu
1 fincan zeytinyağı
Tavuk tuzlu suda margarin katıp haşlanır (bir bütün tavuk haşladım ama bunun yarısını kullandım). Tavuk etleri didilir. Şehriyeler teflon tavada (yağsız) pembeleşinceye kadar kavrulur. Salata tabağına kıvırcık ve domatesler doğranır. Şehriye ile karıştırılmış tavuklar (tavuklar soğuk olacak) eklenir Limon suyu, tuz ve sızma zeytinyağı bir sos kabında iyice karıştırılır ve servis esnasında üzerine dökülür.
|
Şehriyeli Tavuk |
|
dosta
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.10.2011
Mesajlar: 112 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc68730
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2011
1,713 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 tavuk (parçalara ayrılmış)
1 soğan
1 yeşil biber
1.5 su bardağı arpa şehriye
6 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı domates püresi
Tuz
Karabiber
Yağ
Isınmış tavada tavuklarımızı hafif kızartıyoruz diğer tavada yağı ısıtıyoruz, soğanı kavuruyoruz ve biberi ekleyip sotelendiriyoruz. Arpa şehriyeyi ilave ediyoruz 5 dk karıştırıyoruz (hafif ateşte) sonrası domates püresi ve tuz, karabiberi ekliyoruz ve ateşten alıyoruz. Şehriyeleri fırın tepsisine boşaltıyoruz ve tavuk suyunu ekliyoruz ve en üstüne de tavukları diziyoruz, tepsinin üzerini de kapatıyoruz ve ısınmış fırında güzelce pişiriyoruz, şehriye suyu hafif çekene kadar.fırından çıkınca üzerine maydanoz serperek servis edebilirsiniz.
|
ŞEHRİYELİ TAVUK |
|
cevahir
Aşçı
Kayıt: 15.04.2009
Mesajlar: 16 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc35472
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2009
2,126 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 kişilik
4 adet tavuk budu
3 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çay kaşığı biberiye
2 çorba kaşığı sirke
Birkaç diş sarımsak
1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
500 gram arpa şehriye
Bir tutam kekik
2 adet domates
Dört buçuk su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber
Üzerine:
Kırmızı biber
Öncelikle 3 çorba kaşığı yoğurt, 2 çorba kaşığı sıvıyağ, 2 çay kaşığı biberiye ve 2 çorba kaşığı sirkeyi derin bir kapta karıştırın. Tavuk butlarını da bu sosa bulayıp, buzdolabında 2 saat bekletin. Soğan ve sarımsağı incecik kıyın ve 1 çorba kaşığı sıvıyağda hafifçe kavurun. Tavuk butlarını da terbiyenin içinden alıp, soğana ekleyin. Tavuklar kızarana dek kavurun. Daha sonra 2 su bardağı sıcak su ilave edin. Tuz ve kekik katıp, kısık ateşte 30 dakika pişirin. Ayrı bir tencerede 2 çorba kaşığı tereyağını eritin. Arpa şehriyeyi yağda kavurun. Şehriyelerin rengi değişince küp doğranmış domates ve iki buçuk su bardağı sıcak su ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ateşten aldığınız şehriyeyi iyice demlendirin. Servis tabağına şehriye pilavını alın. Üzerine tavuk butlarını koyun. Karabiber serpin. Küçük doğranmış kırmızı biber ile birlikte servis yapın.
Not: Şehriyelerin yeteri derecede demlenmesine dikkat edin. Aksi takdirde hamurlaşıp, lezzetini kaybeder.
ML® Arpa Şehriyeli Tavuk (görsel)
|
|