| 
 
 
 | 
Şehriyeli Pilav | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc171022 
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2023 
333 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://cook.com.tr
 
 
Sofra Tuzu 1 Tutam
 
Tel Şehriye Makarna 0.5 Su Bardağı
 
Karabiber 1 Tutam
 
Baldo Pirinç 1.5 Su Bardağı
 
Su 1.5 Su Bardağı
 
Tereyağı 3 Yemek Kaşığı
 
COOK İle Dondurulmuş Tavuk Suyu 1.5 Su Bardağı
 
 
Pirinci ılık suda 20 dakika beklettikten sonra süzgeçe alın unlu suyunun gitmesi için yıkayıp süzülmeye bırakın. Pilav tencerenize yağı koyup şehriyeleri ekleyip rengi dönene kadar yüksek ateşte karıştırarak kavurun. Pirinci ölçtüğünüz bardak ile 1.5 su bardağı suyu ve 1.5 su bardağı tavuk suyu (önceden hazırlayıp COOK Buzdolabı torbalarında dondurduğunuz tavuk suyunuzu veya 1 tablet tavuk bulyon kullanabilirsiniz) ilave edip kaynatın. Sonra pirinci ekleyin. Tuz ve karabiber serpip karıştırın. Kaşığın tersi ile pirinçleri tencerenize yayın. Kapağını kapatıp 5 dakika orta ateşte, 5 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra ocağı kapatın. Kapağını açıp tencerenin üzerine havlu kağıt yerleştirin, kapağını kapatıp 20 dakika demlenmeye bırakın.
 
 
 
  
 | 
Şehriyeli Pilav | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc163101 
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2022 
327 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 yemek kaşığı tereyağı
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
2 su bardağı baldo pirinç
 
1 çay bardağı arpa şehriye
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
3 su bardağı sıcak su (tavuk suyu da kullanabilirsiniz)
 
 
Pirinçleri bol su ile yıkadıktan sonra minimum 2 saat ılık suda bekletin. Pirinçleri, suyu beyazlaşana kadar yıkayıp süzün. Bir pilav tenceresinde tereyağını erittikten sonra zeytinyağını ekleyin.
 
Şehriyelerin rengi koyulaşınca, üzerine pirinçleri ilave edip 3-4 dakika kavurun.
 
Son olarak, pilav ve şehriyelerin üzerine sıcak su ve tuzu ilave edip, bir tahta kaşık yardımıyla güzelce karıştırın ve tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin.
 
Pilav tamamen suyunu çekince ocağın altını kapatın ve tencerenin üzerine bir kağıt havlu serip tekrar kapağını kapatarak pilavınızı dinlendirin.
 
Pilavınız biraz dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Şehriyeli Pirinç Pilavı | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc171024 
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2023 
309 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://cook.com.tr
 
 
Sofra Tuzu 1 Tatlı Kaşığı
 
Baldo Pirinç 1 Su Bardağı
 
Su 2 Su Bardağı
 
Tereyağı 3 Çorba Kaşığı
 
Sıvı Yağ 1 Çorba Kaşığı
 
Tel Şehriye 3 Çorba Kaşığı
 
 
Şehriyeler kavurulur, pirinç ilave edilip kavurma işlemine devam edilir. Kısık ateşte pişirilir.
 
 
 
  
 | 
Şehriyeli Pilav | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc179617 
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2024 
145 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı Pilavlık Pirinç
 
5 yemek kaşığı Yağ
 
4 su bardağı Su ya da Et Suyu
 
1 kahve fincanı Şehriye (arpa, tel ya da yildiz)
 
Tuz
 
 
Pirinç ayıklanır. Yıkanır ve süzülür.
 
3 kaşık yağ, tencerede kızdırılır. İçine şehriyeler katılarak pembemsi renk alana kadar çevrilir. Üzerine 4 bardak Su (et ya da tavuk suyu olur) katılır. Tuzu ilave edilir. Kaynamaya bırakılır. Kaynayınca pirinçler içine konur.
 
Suyunu çekince ateşten alınır. Geri kalan yağ kızdırılarak üstüne dökülür. Kapağı kapatılarak, demlenmeye bırakılır. 20 dakika sonra bir servis kaşığı ile iyice karıştırılır. 5 dakika daha bekletilir. Sonra servis yapılır.
 
Sıcakken servis yapılır.
 
 
Not: Üzerine karabiber konursa lezzetli olur.
  
 | 
Şehriyeli Pirinç Pilavı | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc178893 
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2024 
145 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 kaşık tereyağı
 
1 kaşık zeytinyağı
 
2 kaşık şehriye
 
1 bardak pirinç
 
1,5 bardak sıcak su (tavuk suyu)
 
1 kesme şeker
 
Tuz
 
4 damla limon
 
 
Öncelikle tereyağı ve zeytinyağını geniş bir tencerede ısıtın. Üzerine şehriyeleri ekleyin ve kavurun. Rengi döndükten sonra daha önceden bolca yıkadığınız pirinçleri üzerine ekleyin ve kavurma işlemine devam edin. Ardından sıcak tavuk suyunu ekleyin. Tuzunu atın. Şekerini atın ve kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin. Ardından suyunu çekmeden önce limon suyunu döküp karıştırın. Suyunu çekince havlu kağıt sererek kapağını kapatın ve demlenmesini bekleyin.
  
 | 
Şehriyeli Pilav | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182767 
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2025 
58 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı pilavlık pirinç
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
1/2 su bardağı şehriye
 
1,5 su bardağı su (veya tavuk suyu)
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 yemek kaşığı sıvı yağ (isteğe bağlı, tereyağını dengelemek için)
 
1 tatlı kaşığı limon suyu (isteğe bağlı, pilavın tane tane olmasına yardımcı olur)
 
 
Pirinci bir kaba alın ve bol suyla iyice yıkayın. Yıkama işlemi, pilavın daha tane tane olmasını sağlar. Yıkadıktan sonra pirinci süzün.  Geniş bir tencereye sıvı yağı ve tereyağını ekleyin. Yağlar ısındığında şehriyeleri ekleyin ve kısık ateşte, şehriyeler altın rengini alana kadar sürekli karıştırarak kavurun.  Şehriyeler kavrulup rengi dönünce, yıkadığınız pirinci ekleyin. Pirinçleri de birkaç dakika tereyağı ve şehriye karışımıyla kavurun. Bu işlem pilavın daha lezzetli olmasını sağlar. Pirinçler kavrulduktan sonra, üzerine suyu ve tuzu ekleyin. Suyu kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 10-12 dakika kadar pişirin. Pilav piştikten sonra ocaktan alın ve tencerenin kapağını kapatıp, 10 dakika kadar demlenmeye bırakın. Bu, pilavın daha tane tane olmasına yardımcı olur. Pilav demlendikten sonra karıştırmadan, sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |