|
Şehriyeli Pilav |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1577 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc179617
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2024
60 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı Pilavlık Pirinç
5 yemek kaşığı Yağ
4 su bardağı Su ya da Et Suyu
1 kahve fincanı Şehriye (arpa, tel ya da yildiz)
Tuz
Pirinç ayıklanır. Yıkanır ve süzülür.
3 kaşık yağ, tencerede kızdırılır. İçine şehriyeler katılarak pembemsi renk alana kadar çevrilir. Üzerine 4 bardak Su (et ya da tavuk suyu olur) katılır. Tuzu ilave edilir. Kaynamaya bırakılır. Kaynayınca pirinçler içine konur.
Suyunu çekince ateşten alınır. Geri kalan yağ kızdırılarak üstüne dökülür. Kapağı kapatılarak, demlenmeye bırakılır. 20 dakika sonra bir servis kaşığı ile iyice karıştırılır. 5 dakika daha bekletilir. Sonra servis yapılır.
Sıcakken servis yapılır.
Not: Üzerine karabiber konursa lezzetli olur.
|
Şehriyeli Pirinç Pilavı |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178893
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2024
33 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 kaşık tereyağı
1 kaşık zeytinyağı
2 kaşık şehriye
1 bardak pirinç
1,5 bardak sıcak su (tavuk suyu)
1 kesme şeker
Tuz
4 damla limon
Öncelikle tereyağı ve zeytinyağını geniş bir tencerede ısıtın. Üzerine şehriyeleri ekleyin ve kavurun. Rengi döndükten sonra daha önceden bolca yıkadığınız pirinçleri üzerine ekleyin ve kavurma işlemine devam edin. Ardından sıcak tavuk suyunu ekleyin. Tuzunu atın. Şekerini atın ve kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin. Ardından suyunu çekmeden önce limon suyunu döküp karıştırın. Suyunu çekince havlu kağıt sererek kapağını kapatın ve demlenmesini bekleyin.
|
Şehriyeli Pirinç Pilavı |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171024
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2023
211 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Sofra Tuzu 1 Tatlı Kaşığı
Baldo Pirinç 1 Su Bardağı
Su 2 Su Bardağı
Tereyağı 3 Çorba Kaşığı
Sıvı Yağ 1 Çorba Kaşığı
Tel Şehriye 3 Çorba Kaşığı
Şehriyeler kavurulur, pirinç ilave edilip kavurma işlemine devam edilir. Kısık ateşte pişirilir.
|
Şehriyeli Pilav |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171022
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2023
251 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Sofra Tuzu 1 Tutam
Tel Şehriye Makarna 0.5 Su Bardağı
Karabiber 1 Tutam
Baldo Pirinç 1.5 Su Bardağı
Su 1.5 Su Bardağı
Tereyağı 3 Yemek Kaşığı
COOK İle Dondurulmuş Tavuk Suyu 1.5 Su Bardağı
Pirinci ılık suda 20 dakika beklettikten sonra süzgeçe alın unlu suyunun gitmesi için yıkayıp süzülmeye bırakın. Pilav tencerenize yağı koyup şehriyeleri ekleyip rengi dönene kadar yüksek ateşte karıştırarak kavurun. Pirinci ölçtüğünüz bardak ile 1.5 su bardağı suyu ve 1.5 su bardağı tavuk suyu (önceden hazırlayıp COOK Buzdolabı torbalarında dondurduğunuz tavuk suyunuzu veya 1 tablet tavuk bulyon kullanabilirsiniz) ilave edip kaynatın. Sonra pirinci ekleyin. Tuz ve karabiber serpip karıştırın. Kaşığın tersi ile pirinçleri tencerenize yayın. Kapağını kapatıp 5 dakika orta ateşte, 5 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra ocağı kapatın. Kapağını açıp tencerenin üzerine havlu kağıt yerleştirin, kapağını kapatıp 20 dakika demlenmeye bırakın.
|
Şehriyeli Pilav |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163101
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2022
248 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı baldo pirinç
1 çay bardağı arpa şehriye
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı sıcak su (tavuk suyu da kullanabilirsiniz)
Pirinçleri bol su ile yıkadıktan sonra minimum 2 saat ılık suda bekletin. Pirinçleri, suyu beyazlaşana kadar yıkayıp süzün. Bir pilav tenceresinde tereyağını erittikten sonra zeytinyağını ekleyin.
Şehriyelerin rengi koyulaşınca, üzerine pirinçleri ilave edip 3-4 dakika kavurun.
Son olarak, pilav ve şehriyelerin üzerine sıcak su ve tuzu ilave edip, bir tahta kaşık yardımıyla güzelce karıştırın ve tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin.
Pilav tamamen suyunu çekince ocağın altını kapatın ve tencerenin üzerine bir kağıt havlu serip tekrar kapağını kapatarak pilavınızı dinlendirin.
Pilavınız biraz dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.
|
Şehriyeli Pilav |
|
boylam
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.09.2020
Mesajlar: 107 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc156420
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2021
297 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı pirinç
1,5 su bardağı su
Sıvı yağ
Şehriye
Tereyağı
Tencerede sıvı yağla şehriyeyi kavuruyoruz. İçine ılık suda bekletilmiş pirinçleri ekleyip kavuruyoruz. Pilav göz göz olunca tereyağını da ekleyip demlenmeye bırakıyoruz.
|
Şehriyeli Pirinç Pilavı |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc151971
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2020
347 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1,5 su bardağı baldo pirinç
1 çay bardağı şehriye
2 su bardağı sıcak tavuk suyu
1 adet kesme şeker
4 damla limon suyu
1/2 çay kaşığı tuz
Tereyağı ve ay çiçek yağını geniş tabanlı bir pilav tenceresinde kızdırın. Şehriyeleri ekleyin rengi değişene kadar kavurun. Berrak bir su çıkana kadar soğuk suda yıkadığınız pirincin fazla suyunu süzdürün. Şeffaf bir görünüm alana kadar pirinçleri kavurmaya başlayın. Pirinçlerin tane tane olması ve beyazlığını koruması için esmer şeker ve taze sıkılmış limon suyunu ilave edin. Sıcak tavuk suyunu katıp tuzla tatlandırın. Sadece bir kez tahta bir kaşıkla karıştırdığınız pilavı, kapağını kapattığınız pilav tenceresinde kısık ateşte 10-12 dakika pişirin. Sürenin sonunda pirinçler uzayıp suyunu çektiğinde pilavın üzerine kağıt havlu örtün, kapağını kapatın. Arzuya göre tencereyi de nemli bir mutfak beziyle sarıp demlenmesi için bir kenarda bekletin.
|
Şehriyeli Pirinç Pilavı |
|
ruhan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.03.2017
Mesajlar: 30 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc123639
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2017
1,216 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://multicooker.com
Pirinç 250 gr
Şehriye 70 gr
Tereyağı 30 gr
Su 380 ml
Tuz
Baharatlar
Pirinci yıkayın. Çok fonksiyonlu pişiricinin kapağını açın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu KIZARTMA, pişirme süresini 12 dakika olarak ayarlayın ve Başlat tuşuna basın. Geri sayım başladıktan sonra hazneye yağ ve şehriyeyi koyun. Kapağı kapatmadan hafiften karıştırarak pişirin. Program bitmeden 5 dakika önce çok fonksiyonlu pişiricinin içine pirinç koyun ve karıştırın. Kapağı kapatmadan hafiften karıştırarak çalışma modu bitene kadar pişirin. İptal/Isıtma tuşuna basın. Sonra çok fonksiyonlu pişiricinin içine su dökün, tuz ile baharatları ekleyin ve karıştırın. Kapağı kapatın. PİLAV, pişirme süresi 15 dakikadır. Başlat tuşuna basın. Çalışma modu bitene kadar pişirin.
|
Şehriyeli Pilav |
|
gülçehre
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.12.2013
Mesajlar: 36 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc94200
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2013
1,812 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pirinç
2 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı şehriye
1 çay kaşığı tuz
Tencerede tereyağını eritip üzerine arpa şehriyeyi ekleyip tereyağında kavurun. Yağın rengi sarıya dönünce içine pirinçleri ekleyip kavurmaya devam edin. Pirinçlerin rengi sarı olunca suyunu verin. Kapağı kapalı olarak 30 dakika kadar pişirin.
|
Şehriyeli Pilav |
|
reklamcı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.10.2013
Mesajlar: 66 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc93008
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2013
1,830 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 su bardağı pirinç
1 çay bardağı şehriye
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı şeker
1 limon suyu, baharat
Zeytin
Tencerede 1,5 su bardağı suyu kaynatın, tuz serpin. Pirinçleri bu suyun içinde suyunu çekinceye kadar pişirin. Bu arada tereyağı ve zeytinyağında şehriyeleri renk alana kadar kavurun, haşlanmış pilava ekleyip karıştırın. Çekirdekleri çıkartılmış zeytinleri ilave edin.
|
Şehriyeli Pilav |
|
Hüdaverdi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.11.2007
Mesajlar: 50 Şehir: Beypazarı-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc73434
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2012
2,079 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pirinç
1/2 su bardağı arpa şehriye
3.5 su bardağı su
2 çorba kaşığı margarin
2 çay kaşığı tuz
Yağı eritin içine şehriyeleri koyun. Hafif kahverengi olana kadar kavurun. Pirinçleri ekleyip 4 dakika daha kavurun. Suyunu dökün. Tuzunu ilave edip karıştırın. Kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin.
|
Şehriyeli Pilav |
|
ERGUN
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.07.2005
Mesajlar: 99 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc65301
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2011
2,257 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ergun Köknar
2 su bardağı pirinç
1 çay bardağı arpaşehriye veya iki avuç kırılmış telşehriye
3 çorba kaşığı katıyağ
4 su bardağı su
2 tatlı kaşığı tuz
Pirinçleri iyice ayıklayınız. Ilık tuzlu suda ıslatıp, bol suyla yıkayınız, iyice temiz su çıkıncaya kadar yıkamaya devam ediniz. Yıkadığınız pirinçleri bir kevgire alıp süzünüz. Bir tencereye yağ koyup eritiniz. Eriyen yağın içine arpa veya telşehriyenizi atınız. Sûrkeli karıştırarak şehriyeler pembeleşinceye kadar kavurunuz. Hiç bekletmeden pirinci ilave ediniz. Hepsini bir kaç el karıştırarak kavurmaya devam ediniz. Tuzunu ekip, önceden hazırladığınız kaynar suyu ilave ediniz. Beş dakika harlı ateşte, sonra ateşi hafifletip pilavın üstü göz göz oluncaya kadar pişirmeye devam ediniz. Suyunu iyice çektikten sonra üstünü kalın bir havluyla kapatıp, sıcak bir yerde yirmi dakika demlendiriniz. Daha sonra tahta kaşıkla iyice karıştırıp ikram ediniz.
|
ŞEHRİYELİ PİLÂV |
|
çamay
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.12.2010
Mesajlar: 24 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc58719
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2010
2,582 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 bardak pirinç
2 avuç arpa veya kalın tel şehriye
2 kaşık yağ
4 bardak su
Tuz
Tencereye yağı koyup üzerine arpa şehriyeyi olduğu gibi tel şehriyeyi de kırarak koyunuz.
Pirinci istediğiniz şekilde ıslatınız.
Orta hararetli ateşte şehriyeler hafif kırmızı renk alacak şekilde karıştırarak pembeleştiriniz.
Ölçülü suyu, tuzu koyup kaynatınız. Su kaynayınca pirinci ilâve ederek pişiriniz.
İstenilen şekilde servis yapınız.
|
ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI |
|
perikızı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.04.2010
Mesajlar: 89 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc51199
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2010
2,538 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su veya tavuk-et suyu
50 gr. tereyağı veya margarin
2 çorba kaşığı şehriye
tuz
Yapılışı:
Pirinç ayıklanır. Üzerine 5-6 tatlı kaşığı tuz eklenerek sıcak su koyup 40 dakika ıslatılır. Tencerede yağ eritilir, 2 yemek kaşığı şehriye yağda kavrulur. 3 bardak su ilave edilir, tuz konur. Kaynayınca bol suda yıkanmış suyu süzülmüş pirinçler ilave edilir. Bir defa karıştırılır. 5 dakika harlı, sonra kısık ateşte suyunu tamamen çekince söndürülür. Tencerenin üstüne temiz bir peçete örtülüp sonra kapağı kapanır. Servis yapmadan önce karıştırılır.
|
Şehriyeli Pirinç Pilavı |
|
Belma81
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.02.2010
Mesajlar: 35 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc46945
Gönderme Tarihi: 06.Şub.2010
2,838 defa indirildi / yazdırıldı
|
4-6 Kişili Gerekli Malzemeler:
2 su bardağı pirinç (yıkanmış ve az tuzlu ılık suda 20 dakika beklemiş)
1/3 su bardağı tel şehriye
3 su bardağı tavuk suyu (tablet ile hazırlayabilirsiniz)
4 yemek kaşığı margarin
3 su bardağı sıcak suyun içerisinde bir adet et/tavuk suyu tabletini eritiniz.
Orta boy bir tencerenin içerisine 4 yemek kaşığı margarini koyup eritiniz. Margarin eridikten sonra içerisine 1/3 su bardağı tel şehriyeleri atıp kavurunuz. Şehriyelerin renkleri değişip, kavrulduğunda içerisine elde ettiğiniz et/tavuk suyunu şehriyelerin içerisine dökünüz ve kaynamaya bırakınız.
Yaklaşık 4 dakika kaynayan suyun içerisine önce 1 tatlı kaşığı tuzu, sonra önceden yıkanmış ve 20 dakika az tuzlu ılık suda 10-15 dakika beklemiş ve soğuk suda süzülmüş 2 su bardağı pirinci atınız, 10 dakika orta ateşte, 5 dakika kısık ateşte kaynamaya bırakınız.
Pilavın üzerinde delikler oluştuğunda pilav karıştırmaya hazırdır, karıştırıp kapağınız kapatınız ve 15 dakika kadar demlenmeye bırakınız.
|
ŞEHRİYELİ PİLAV |
|
ikona
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.01.2010
Mesajlar: 61 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc46535
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2010
2,677 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ
2 bardak pirinç
4 bardak et suyu
2 çorba kaşığı arpa şehriye
3 çorba kaşığı sadeyağ
tuz
YAPILIŞI
Pilav tenceresinde bir kaşık yağ ile şehriye kavrulur. Et suyu ilâve edilir ve kaynatılır. Ilık tuzlu suda ayıklanmış, temizlenmiş ve yıkanmış pirinç, şehriyeli suya konur. Tuzu ilâve edilerek pilav pişirilir. Pirinç suyunu çektikten sorna iki kaşık kızgın yağ konur, gayet hafif ateşe tekrar oturtulur. Ateşten alındıktan sonra temiz bir bez örtülerek dinlendirilir. Yarım saat sonra karıştırılarak servis yapılır.
|
ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI |
|
papürüs
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.03.2009
Mesajlar: 22 Şehir: Antakya |
Kısa URL: https://ml.md/lc34643
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2009
2,978 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram pirinç (2 bardak)
750 gram su, ya da et suyu (3 bardak)
80 gram sadeyağı, ya da tereyağı
80 gram margarin (4 çorba kaşığı)
60 gram (1 kahve fincanı) şehriye
Tuz
1 Bir tepsiye 2 tepeleme dolu bardak pirinç koyarak taş ve darılarını ayıklamalı, sonra pirincin iyice üstünü kaplayacak kadar sıcakça su ile 1 dolu çorba kaşığı da tuz ilâve ettikten sonra, su iyice soğuyuncaya kadar bir tarafa bırakmalıdır. (Suyun çok sıcak olmamasına dikkat etmelidir).
2 Su soğuyunca, pirinçlerden duru bir su çıkıncaya kadar, üç beş defa soğuk suda yıkamalı, sonra da iyice süzmelidir.
3 Sonra bir tencereye; 4 silme çorba kaşığı sade, ya da tereyağı, 4 silme çorba kaşığı margarin koyarak, yağı hafifçe kızdırmalı, sonra kızdırılmış bu yağa 60 gram arpa ya da tel şehriye (1 kahve fincanı arpa şehriyesi) ilâve ederek iyice kavurmalı, daha sonra 3 bardak su, ya da et suyu varsa tavuk suyu ile bir silme çorba kaşığı da tuz ilâve ederek, yağlı suyu kaynamaya bırakmalı, sonra da kaynamakta olan bu suya, yıkanmış ve süzmüş olduğumuz pirinçleri katarak, tencerenin kapağı kapatılmış olarak, pirinçler suyunu çekinceye kadar önce kuvvetlice, sonra da orta kuvvetteki ateşte olmak üzere pişmeye bırakmalıdır. (Tencerenin dibi tutmamasına önemle dikkat etmelidir. Buna göre tencereye hafifçe cızırdayınca ateşi daha fazla kısmalıdır).
4 Pirinç suyunu çekince; tencerenin üstüne bir peçete, peçetenin üstüne de tencerenin kapağını kapattıktan sonra, çok hafif ateşte pilavı yarım saat kadar demlendirme ve iyice bir karıştırdıktan sonra servis yapmalıdır.
|
Şehriyeli Pilav |
|
abdullah nacar
Yeni Üye
Kayıt: 19.12.2008
Mesajlar: 2 Şehir: stuttgart |
Kısa URL: https://ml.md/lc31342
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2008
2,866 defa indirildi / yazdırıldı
|
pirinc
bir tutam sehriye
bir tutam tuz
sicak su tavuk suyu tercihimdir
bir yemek kasigi margarin
normal sivi yag
baslangicta pirinci bir kaba koyup icine bir tutam tuz ile bekletelim.ondan sonra bekletilen pirinci guzel bir sekilde yikayalim ocagin diger tarafinda hafif sekilde suyumuzu kaynatalim.pirinc yaparken ben hem sivi yag hem margarin kullanirim cunku pirincin tane olmasina yardimci olur margarin ve siviyagi koyduktan sonra sehriyemizi icine atalim ve sehriyenin pempelesmesini bekliyelim pempelesen sehriyeye pirinci atip bir tutam tuzu atip 10 dakika kisik ateste karsitirin pirinci tahta kasikla cevirseniz pirinc kirilmaz pirinc karisimi devam ettikten sonra sicak suyunuzu ekleyin sicak suyu fazla koymayin goz karari yani pirincin ustune gelecek kadar su fazla olursa lapa olur ve ne yaparsan yap pirinc tane tane olmaz onun icin goz karariniz fazla olmasin ve kapagini kapatarak kisik ateste pisirmeye calisin pistikten sonra bir 15 dakika sonra kapagini acin ve karistirip afiyetle yiyebilirsiniz pirinc mutfaktaki en zor yemektir pirinci kavrayan bir insan diger yemekleride yapmaya meyilli insandir.
not:pirinci fazla kavurmayin yoksa tadi kacmaya baslar
kavururken margarin yagi unutmayin
pirinc pismeye basladigi zaman pismeyene kadar pirinci acip karistirmayin
bazi insanlar pirince limon atar beyaz olmasi icin pirincin renk almasi onemli degil onemli olan pirincin tad vermesi benden bu kadar eklemek isterseniz
|
Şehriyeli Pilav |
|
asya
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.06.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Asya |
Kısa URL: https://ml.md/lc24956
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2008
2,413 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 bardak pirinç
1 bardak ayçiçek yağı
1 bardak arpa şehriye
Tuz
Pirinci ayıklayıp bol suda yıkayın. Tuzlu ılık suda 1 saat ıslatıp süzdürün. Şehriyeyi kavurun ve üstüne pirinci ilave edin. Beraber kavurun. Tuzunu katın. 5 bardak da kemik suyunu kaynar olarak dökün. Ve hafif ateşte 20 dakika pişirip söndürün. 20 dakika dinlendirin, sonra servis yapın.
|
Şehriyeli Pilav |
|
berzan47
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.06.2008
Mesajlar: 23 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc24358
Gönderme Tarihi: 05.Haz.2008
2,365 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi
2 su bardağı pirinç
3 çorba kaşığı arpa şehriyesi
3 çorba kaşığı tereyağ
4 bardak su, et ya da tavuk suyu
Tuz
Karabiber
Pirinci ayıklayıp yıkayarak ılık suda 20-30 dakika ıslatın. Pilav tenceresinde yağı eriterek yanmayacak şekilde kızdırıp şehriyeyi yağa ilave edin ve karıştırarak pembeleştirin. Su, et ya da tavuk suyunu kaynar olarak katıp tuz atın. Daha sonra pirinci salarak bir defa karıştırın ve önce harlı ateşte, sonra orta ateşte 4'er dakika ve çok hafif ateşte 5 dakika pişirin.
Tencerenin kapağını açmadan 15 dakika kadar dinlendirdikten sonra bir tahta kaşıkla altüst edecek biçimde karıştırın ve sıcak servis yapın.
|
|