| 
 
 
 | 
ŞEHRİYELİ PİLAV | 
  | 
Cansu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.09.2005 
Mesajlar: 76 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3194 
Gönderme Tarihi: 02.May.2006 
3,116 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 bardak pirinç
 
bir avuç şehriye
 
tuz
 
yağ
 
 
Önce yağda şehriyeleri pembeleşinceye kadar kavurun sonra pirinci ilave edin. Tane tane olana kadar onları da karıştırın sonra 4 bardak kaynamış suyu ilave edin ve kısık ateşte suyunu çekene kadar bekleyin.
 
 
 
  
 | 
ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI | 
  | 
papürüs 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.03.2009 
Mesajlar: 22 Şehir: Antakya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc34643 
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2009 
3,111 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram pirinç (2 bardak)
 
750 gram su, ya da et suyu (3 bardak)
 
80 gram sadeyağı, ya da tereyağı
 
80 gram margarin (4 çorba kaşığı)
 
60 gram (1 kahve fincanı) şehriye
 
Tuz
 
 
1 Bir tepsiye 2 tepeleme dolu bardak pirinç koyarak taş ve darılarını ayıklamalı, sonra pirincin iyice üstünü kaplayacak kadar sıcakça su ile 1 dolu çorba kaşığı da tuz ilâve ettikten sonra, su iyice soğuyuncaya kadar bir tarafa bırakmalıdır. (Suyun çok sıcak olmamasına dikkat etmelidir).
 
2 Su soğuyunca, pirinçlerden duru bir su çıkıncaya kadar, üç beş defa soğuk suda yıkamalı, sonra da iyice süzmelidir.
 
3 Sonra bir tencereye; 4 silme çorba kaşığı sade, ya da tereyağı, 4 silme çorba kaşığı margarin koyarak, yağı hafifçe kızdırmalı, sonra kızdırılmış bu yağa 60 gram arpa ya da tel şehriye (1 kahve fincanı arpa şehriyesi) ilâve ederek iyice kavurmalı, daha sonra 3 bardak su, ya da et suyu varsa tavuk suyu ile bir silme çorba kaşığı da tuz ilâve ederek, yağlı suyu kaynamaya bırakmalı, sonra da kaynamakta olan bu suya, yıkanmış ve süzmüş olduğumuz pirinçleri katarak, tencerenin kapağı kapatılmış olarak, pirinçler suyunu çekinceye kadar önce kuvvetlice, sonra da orta kuvvetteki ateşte olmak üzere pişmeye bırakmalıdır. (Tencerenin dibi tutmamasına önemle dikkat etmelidir. Buna göre tencereye hafifçe cızırdayınca ateşi daha fazla kısmalıdır).
 
4 Pirinç suyunu çekince; tencerenin üstüne bir peçete, peçetenin üstüne de tencerenin kapağını kapattıktan sonra, çok hafif ateşte pilavı yarım saat kadar demlendirme ve iyice bir karıştırdıktan sonra servis yapmalıdır.
  
 | 
Şehriyeli Pilav | 
  | 
Mubi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.09.2005 
Mesajlar: 55 Şehir: Beşevler | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1217 
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2006 
3,058 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. pirinç
 
250 gr. tel şehriye
 
250 gr. yağ
 
7 su bardağı su ya da etsuyu
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Ayıkladığınız pirinci bol ılık suda 1-2 saat ıslatın, sonra 4-5 defa yıkayıp suyunu süzün. Şehriyeyi haafif bastırarak kırıp yağla birlikte bir tencereye koyun, orta ateşte, şehriye sararıncaya kadar karıştırarak kavurun. Pirinci ilave edip 5 dakika dah kavurduktan sonra tuz ve suyunu kaynar olarak ilave edip, ağır ateşte veya fırında 15 dakika pişirin, 10 dakika kadar demlendirin. Sofraya getirin.
 
 
 ML® Şehriyeli Pilav için tıklayın
 
 
  
 | 
ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI | 
  | 
eminem 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.01.2008 
Mesajlar: 38 Şehir: Erzincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20811 
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2008 
3,006 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
4 çorba kaşığı şehriye
 
1/2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Şehriyeyi yağsız tavada karıştırarak pembe renge getiriniz. Tencereye 4 su bardağı su koyup kaynatınız. Yağ, tuz ve pirinci ilâve ediniz. 2-3 dakika orta hararetli ısıda kaynatınız. Şehriyeyi ilâve edip ısısını azaltarak 25-30 dakika pişiriniz. Üzerine kâğıt örtüp 5-10 dakika demlendiriniz.
 
 
 ML® Şehriyeli Domatesli Pilav için tıklayın
 
  
 | 
Şehriyeli Pilav | 
  | 
abdullah nacar 
Yeni Üye 
 
  
Kayıt: 19.12.2008 
Mesajlar: 2 Şehir: stuttgart | 
Kısa URL: https://ml.md/lc31342 
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2008 
2,970 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
pirinc
 
bir tutam sehriye
 
bir tutam tuz
 
sicak su tavuk suyu tercihimdir
 
bir yemek kasigi margarin
 
normal sivi yag
 
 
baslangicta pirinci bir kaba koyup icine bir tutam tuz ile bekletelim.ondan sonra bekletilen pirinci guzel bir sekilde yikayalim ocagin diger tarafinda hafif sekilde suyumuzu kaynatalim.pirinc yaparken ben hem sivi yag hem margarin kullanirim cunku pirincin tane olmasina yardimci olur margarin ve siviyagi koyduktan sonra sehriyemizi icine atalim ve sehriyenin pempelesmesini bekliyelim pempelesen sehriyeye pirinci atip bir tutam tuzu atip 10 dakika kisik ateste karsitirin pirinci tahta kasikla cevirseniz pirinc kirilmaz pirinc karisimi devam ettikten sonra sicak suyunuzu ekleyin sicak suyu fazla koymayin goz karari yani pirincin ustune gelecek kadar su fazla olursa lapa olur ve ne yaparsan yap pirinc tane tane olmaz onun icin goz karariniz fazla olmasin ve kapagini kapatarak kisik ateste pisirmeye calisin pistikten sonra bir 15 dakika sonra kapagini acin ve karistirip afiyetle yiyebilirsiniz pirinc mutfaktaki en zor yemektir pirinci kavrayan bir insan diger yemekleride yapmaya meyilli insandir.
 
 
not:pirinci fazla kavurmayin yoksa tadi kacmaya baslar 
 
kavururken margarin yagi unutmayin
 
pirinc pismeye basladigi zaman pismeyene kadar pirinci acip karistirmayin 
 
bazi insanlar pirince limon atar beyaz olmasi icin pirincin renk almasi onemli degil onemli olan pirincin tad  vermesi benden bu kadar eklemek isterseniz
  
 | 
Şehriyeli Pirinç Pilavı | 
  | 
Belma81 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.02.2010 
Mesajlar: 35 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc46945 
Gönderme Tarihi: 06.Şub.2010 
2,962 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4-6 Kişili Gerekli Malzemeler:
 
2 su bardağı pirinç (yıkanmış ve az tuzlu ılık suda 20 dakika beklemiş)
 
1/3 su bardağı tel şehriye
 
3 su bardağı tavuk suyu (tablet ile hazırlayabilirsiniz)
 
4 yemek kaşığı margarin 
 
 
3 su bardağı sıcak suyun içerisinde bir adet et/tavuk suyu tabletini eritiniz.
 
Orta boy bir tencerenin içerisine 4 yemek kaşığı margarini koyup eritiniz. Margarin eridikten sonra içerisine 1/3 su bardağı tel şehriyeleri atıp kavurunuz. Şehriyelerin renkleri değişip, kavrulduğunda içerisine elde ettiğiniz et/tavuk suyunu şehriyelerin içerisine dökünüz ve kaynamaya bırakınız.
 
Yaklaşık 4 dakika kaynayan suyun içerisine önce 1 tatlı kaşığı tuzu, sonra önceden yıkanmış ve 20 dakika az tuzlu ılık suda 10-15 dakika beklemiş ve soğuk suda süzülmüş 2 su bardağı pirinci atınız, 10 dakika orta ateşte, 5 dakika kısık ateşte kaynamaya bırakınız.
 
Pilavın üzerinde delikler oluştuğunda pilav karıştırmaya hazırdır, karıştırıp kapağınız kapatınız ve 15 dakika kadar demlenmeye bırakınız.
  
 | 
ARPA VEYA TEL ŞEHRİYELİ PİLAV | 
  | 
pırıl 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.03.2008 
Mesajlar: 52 Şehir: Kayseri | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22924 
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2008 
2,828 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
2 çorba kaşığı arpa şehriye (veya tel)
 
2'şer çorba kaşığı tereyağı ve zeytinyağı
 
3 su bardağı su veya tavuk suyu
 
Tuz
 
 
Pilav tenceresine zeytinyağını döküp kızdırın. 2 kaşık şehriyeyi pembeleşinceye kadar kısık ateşte kavurun. Ayıklayıp iyice yıkadığınız pirinci 1 tatlı kaşığı tuz ilâvesiyle kavurun. Üzerine 3 su bardağı sıcak tavuk suyunu veya suyu döküp kısık ateşte pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirin. Tereyağını kızdırıp pişen pilava dökün ve arasıra karıştırarak 15-20 dakika dinlendirin.
 
 
ML® Şehriyeli Pilav (görsel)
 
  
 | 
ŞEHRİYELİ PİLAV | 
  | 
ikona 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.01.2010 
Mesajlar: 61 Şehir: Mardin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc46535 
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2010 
2,798 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMESİ
 
2 bardak pirinç
 
4 bardak et suyu
 
2 çorba kaşığı arpa şehriye
 
3 çorba kaşığı sadeyağ
 
tuz
 
 
YAPILIŞI
 
Pilav tenceresinde bir kaşık yağ ile şehriye kavrulur. Et suyu ilâve edilir ve kaynatılır. Ilık tuzlu suda ayıklanmış, temizlenmiş ve yıkanmış pirinç, şehriyeli suya konur. Tuzu ilâve edilerek pilav pişirilir. Pirinç suyunu çektikten sorna iki kaşık kızgın yağ konur, gayet hafif ateşe tekrar oturtulur. Ateşten alındıktan sonra temiz bir bez örtülerek dinlendirilir. Yarım saat sonra karıştırılarak servis yapılır.
  
 | 
ŞEHRİYELİ PİLÂV | 
  | 
çamay 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.12.2010 
Mesajlar: 24 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc58719 
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2010 
2,736 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 bardak pirinç
 
2 avuç arpa veya kalın tel şehriye
 
2 kaşık yağ
 
4 bardak su
 
Tuz
 
 
Tencereye yağı koyup üzerine arpa şehriyeyi olduğu gibi tel şehriyeyi de kırarak koyunuz.
 
Pirinci istediğiniz şekilde ıslatınız.
 
Orta hararetli ateşte şehriyeler hafif kırmızı renk alacak şekilde karıştırarak pembeleştiriniz.
 
Ölçülü suyu, tuzu koyup kaynatınız. Su kaynayınca pirinci ilâve ederek pişiriniz.
 
İstenilen şekilde servis yapınız.
  
 | 
ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI | 
  | 
perikızı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.04.2010 
Mesajlar: 89 Şehir: Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc51199 
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2010 
2,663 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler:
 
2 su bardağı pirinç
 
3 su bardağı su veya tavuk-et suyu
 
50 gr. tereyağı veya margarin
 
2 çorba kaşığı şehriye
 
tuz
 
 
Yapılışı:
 
Pirinç ayıklanır. Üzerine 5-6 tatlı kaşığı tuz eklenerek sıcak su koyup 40 dakika ıslatılır. Tencerede yağ eritilir, 2 yemek kaşığı şehriye yağda kavrulur. 3 bardak su ilave edilir, tuz konur. Kaynayınca bol suda yıkanmış suyu süzülmüş pirinçler ilave edilir. Bir defa karıştırılır. 5 dakika harlı, sonra kısık ateşte suyunu tamamen çekince söndürülür. Tencerenin üstüne temiz bir peçete örtülüp sonra kapağı kapanır. Servis yapmadan önce karıştırılır.
  
 | 
ŞEHRİYELİ PİLAV | 
  | 
bahtışen 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 06.05.2008 
Mesajlar: 19 Şehir: Kayseri | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23658 
Gönderme Tarihi: 06.May.2008 
2,536 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
3 su bardağı et suyu
 
1 çay bardağı şehriye
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
tuz
 
 
Pirinci ayıklayıp, tuz ve üstüne çıkıncaya kadar sıcak su dökün. Yarım sata sonra suyunu süzüp soğuk suda yıkayıp süzdürün.
 
Bir tencerede yağı kızdırıp, şehriyeyi atın. Şehriye pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinç ve tuzu ilave edip bir miktar daha kavurun. Su ilave edip kısık ateşte pişirin.
 
 
 ML® Şehriyeli Bulgur Pilavı için tıklayın
 
  
 | 
Şehriyeli Pilav | 
  | 
asya 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.06.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: Asya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24956 
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2008 
2,533 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 bardak pirinç
 
1 bardak ayçiçek yağı
 
1 bardak arpa şehriye
 
Tuz
 
 
Pirinci ayıklayıp bol suda yıkayın. Tuzlu ılık suda 1 saat ıslatıp süzdürün. Şehriyeyi kavurun ve üstüne pirinci ilave edin. Beraber kavurun. Tuzunu katın. 5 bardak da kemik suyunu kaynar olarak dökün. Ve hafif ateşte 20 dakika pişirip söndürün. 20 dakika dinlendirin, sonra servis yapın.
  
 | 
Şehriyeli Pilav | 
  | 
berzan47 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.06.2008 
Mesajlar: 23 Şehir: Mardin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24358 
Gönderme Tarihi: 05.Haz.2008 
2,489 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemesi
 
2 su bardağı pirinç
 
3 çorba kaşığı arpa şehriyesi
 
3 çorba kaşığı tereyağ
 
4 bardak su, et ya da tavuk suyu
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Pirinci ayıklayıp yıkayarak ılık suda 20-30 dakika ıslatın. Pilav tenceresinde yağı eriterek yanmayacak şekilde kızdırıp şehriyeyi yağa ilave edin ve karıştırarak pembeleştirin. Su, et ya da tavuk suyunu kaynar olarak katıp tuz atın. Daha sonra pirinci salarak bir defa karıştırın ve önce harlı ateşte, sonra orta ateşte 4'er dakika ve çok hafif ateşte 5 dakika pişirin.
 
Tencerenin kapağını açmadan 15 dakika kadar dinlendirdikten sonra bir tahta kaşıkla altüst edecek biçimde karıştırın ve sıcak servis yapın.
  
 | 
Şehriyeli Pilav | 
  | 
ERGUN 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.07.2005 
Mesajlar: 99 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65301 
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2011 
2,396 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Ergun Köknar
 
 
2 su bardağı pirinç
 
1 çay bardağı arpaşehriye veya iki avuç kırılmış telşehriye
 
3 çorba kaşığı katıyağ
 
4 su bardağı su
 
2 tatlı kaşığı tuz 
 
 
Pirinçleri iyice ayıklayınız. Ilık tuzlu suda ıslatıp, bol suyla yıkayınız, iyice temiz su çıkıncaya kadar yıkamaya devam ediniz. Yıkadığınız pirinçleri bir kevgire alıp süzünüz. Bir tencereye yağ koyup eritiniz. Eriyen yağın içine arpa veya telşehriyenizi atınız. Sûrkeli karıştırarak şehriyeler pembeleşinceye kadar kavurunuz. Hiç bekletmeden pirinci ilave ediniz. Hepsini bir kaç el karıştırarak kavurmaya devam ediniz. Tuzunu ekip, önceden hazırladığınız kaynar suyu ilave ediniz. Beş dakika harlı ateşte, sonra ateşi hafifletip pilavın üstü göz göz oluncaya kadar pişirmeye devam ediniz. Suyunu iyice çektikten sonra üstünü kalın bir havluyla kapatıp, sıcak bir yerde yirmi dakika demlendiriniz. Daha sonra tahta kaşıkla iyice karıştırıp ikram ediniz.
  
 | 
Şehriyeli Pilav | 
  | 
Hüdaverdi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.11.2007 
Mesajlar: 50 Şehir: Beypazarı-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc73434 
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2012 
2,193 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
1/2 su bardağı arpa şehriye
 
3.5 su bardağı su
 
2 çorba kaşığı margarin
 
2 çay kaşığı tuz
 
 
Yağı eritin içine şehriyeleri koyun. Hafif kahverengi olana kadar kavurun. Pirinçleri ekleyip 4 dakika daha kavurun. Suyunu dökün. Tuzunu ilave edip karıştırın. Kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin.
  
 | 
Şehriyeli Pilav | 
  | 
reklamcı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.10.2013 
Mesajlar: 66 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc93008 
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2013 
1,961 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1,5 su bardağı pirinç
 
1 çay bardağı şehriye
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
1 çorba kaşığı şeker
 
1 limon suyu, baharat
 
Zeytin
 
 
Tencerede 1,5 su bardağı suyu kaynatın, tuz serpin. Pirinçleri bu suyun içinde suyunu çekinceye kadar pişirin. Bu arada tereyağı ve zeytinyağında şehriyeleri renk alana kadar kavurun, haşlanmış pilava ekleyip karıştırın. Çekirdekleri çıkartılmış zeytinleri ilave edin.
  
 | 
Şehriyeli Pilav | 
  | 
gülçehre 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.12.2013 
Mesajlar: 36 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc94200 
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2013 
1,930 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
2 su bardağı su
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çay bardağı şehriye
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
 
Tencerede tereyağını eritip üzerine arpa şehriyeyi ekleyip tereyağında kavurun. Yağın rengi sarıya dönünce içine pirinçleri ekleyip kavurmaya devam edin. Pirinçlerin rengi sarı olunca suyunu verin. Kapağı kapalı olarak 30 dakika kadar pişirin.
  
 | 
Şehriyeli Pirinç Pilavı | 
  | 
ruhan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.03.2017 
Mesajlar: 30 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc123639 
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2017 
1,345 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://multicooker.com
 
 
Pirinç  250 gr
 
Şehriye  70 gr
 
Tereyağı  30 gr
 
Su  380 ml
 
Tuz
 
Baharatlar
 
 
Pirinci yıkayın. Çok fonksiyonlu pişiricinin kapağını açın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu KIZARTMA, pişirme süresini 12 dakika olarak ayarlayın ve Başlat tuşuna basın. Geri sayım başladıktan sonra hazneye yağ ve şehriyeyi koyun. Kapağı kapatmadan hafiften karıştırarak pişirin. Program bitmeden 5 dakika önce çok fonksiyonlu pişiricinin içine pirinç koyun ve karıştırın. Kapağı kapatmadan hafiften karıştırarak çalışma modu bitene kadar pişirin. İptal/Isıtma tuşuna basın. Sonra çok fonksiyonlu pişiricinin içine su dökün, tuz ile baharatları ekleyin ve karıştırın. Kapağı kapatın. PİLAV, pişirme süresi 15 dakikadır. Başlat tuşuna basın. Çalışma modu bitene kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
Şehriyeli Pilav | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc156420 
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2021 
481 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı pirinç
 
1,5 su bardağı su
 
Sıvı yağ
 
Şehriye
 
Tereyağı
 
 
Tencerede sıvı yağla şehriyeyi kavuruyoruz. İçine ılık suda bekletilmiş pirinçleri ekleyip kavuruyoruz. Pilav göz göz olunca tereyağını da ekleyip demlenmeye bırakıyoruz.
  
 | 
Şehriyeli Pirinç Pilavı | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc151971 
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2020 
466 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
 
1,5 su bardağı baldo pirinç
 
1 çay bardağı şehriye
 
2 su bardağı sıcak tavuk suyu
 
1 adet kesme şeker
 
4 damla limon suyu
 
1/2 çay kaşığı tuz
 
 
Tereyağı ve ay çiçek yağını geniş tabanlı bir pilav tenceresinde kızdırın. Şehriyeleri ekleyin rengi değişene kadar kavurun. Berrak bir su çıkana kadar soğuk suda yıkadığınız pirincin fazla suyunu süzdürün. Şeffaf bir görünüm alana kadar pirinçleri kavurmaya başlayın. Pirinçlerin tane tane olması ve beyazlığını koruması için esmer şeker ve taze sıkılmış limon suyunu ilave edin. Sıcak tavuk suyunu katıp tuzla tatlandırın. Sadece bir kez tahta bir kaşıkla karıştırdığınız pilavı, kapağını kapattığınız pilav tenceresinde kısık ateşte 10-12 dakika pişirin. Sürenin sonunda pirinçler uzayıp suyunu çektiğinde pilavın üzerine kağıt havlu örtün, kapağını kapatın. Arzuya göre tencereyi de nemli bir mutfak beziyle sarıp demlenmesi için bir kenarda bekletin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |