| 
 
 
 | 
Şehriyeli Pilav | 
  | 
berzan47 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.06.2008 
Mesajlar: 23 Şehir: Mardin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24358 
Gönderme Tarihi: 05.Haz.2008 
2,489 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemesi
 
2 su bardağı pirinç
 
3 çorba kaşığı arpa şehriyesi
 
3 çorba kaşığı tereyağ
 
4 bardak su, et ya da tavuk suyu
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Pirinci ayıklayıp yıkayarak ılık suda 20-30 dakika ıslatın. Pilav tenceresinde yağı eriterek yanmayacak şekilde kızdırıp şehriyeyi yağa ilave edin ve karıştırarak pembeleştirin. Su, et ya da tavuk suyunu kaynar olarak katıp tuz atın. Daha sonra pirinci salarak bir defa karıştırın ve önce harlı ateşte, sonra orta ateşte 4'er dakika ve çok hafif ateşte 5 dakika pişirin.
 
Tencerenin kapağını açmadan 15 dakika kadar dinlendirdikten sonra bir tahta kaşıkla altüst edecek biçimde karıştırın ve sıcak servis yapın.
  
 | 
ŞEHRİYELİ PİLAV | 
  | 
bahtışen 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 06.05.2008 
Mesajlar: 19 Şehir: Kayseri | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23658 
Gönderme Tarihi: 06.May.2008 
2,536 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
3 su bardağı et suyu
 
1 çay bardağı şehriye
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
tuz
 
 
Pirinci ayıklayıp, tuz ve üstüne çıkıncaya kadar sıcak su dökün. Yarım sata sonra suyunu süzüp soğuk suda yıkayıp süzdürün.
 
Bir tencerede yağı kızdırıp, şehriyeyi atın. Şehriye pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinç ve tuzu ilave edip bir miktar daha kavurun. Su ilave edip kısık ateşte pişirin.
 
 
 ML® Şehriyeli Bulgur Pilavı için tıklayın
 
  
 | 
ARPA VEYA TEL ŞEHRİYELİ PİLAV | 
  | 
pırıl 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.03.2008 
Mesajlar: 52 Şehir: Kayseri | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22924 
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2008 
2,828 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
2 çorba kaşığı arpa şehriye (veya tel)
 
2'şer çorba kaşığı tereyağı ve zeytinyağı
 
3 su bardağı su veya tavuk suyu
 
Tuz
 
 
Pilav tenceresine zeytinyağını döküp kızdırın. 2 kaşık şehriyeyi pembeleşinceye kadar kısık ateşte kavurun. Ayıklayıp iyice yıkadığınız pirinci 1 tatlı kaşığı tuz ilâvesiyle kavurun. Üzerine 3 su bardağı sıcak tavuk suyunu veya suyu döküp kısık ateşte pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirin. Tereyağını kızdırıp pişen pilava dökün ve arasıra karıştırarak 15-20 dakika dinlendirin.
 
 
ML® Şehriyeli Pilav (görsel)
 
  
 | 
ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI | 
  | 
eminem 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.01.2008 
Mesajlar: 38 Şehir: Erzincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20811 
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2008 
3,006 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
4 çorba kaşığı şehriye
 
1/2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Şehriyeyi yağsız tavada karıştırarak pembe renge getiriniz. Tencereye 4 su bardağı su koyup kaynatınız. Yağ, tuz ve pirinci ilâve ediniz. 2-3 dakika orta hararetli ısıda kaynatınız. Şehriyeyi ilâve edip ısısını azaltarak 25-30 dakika pişiriniz. Üzerine kâğıt örtüp 5-10 dakika demlendiriniz.
 
 
 ML® Şehriyeli Domatesli Pilav için tıklayın
 
  
 | 
ŞEHRİYELİ PİLAV | 
  | 
Cansu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.09.2005 
Mesajlar: 76 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3194 
Gönderme Tarihi: 02.May.2006 
3,116 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 bardak pirinç
 
bir avuç şehriye
 
tuz
 
yağ
 
 
Önce yağda şehriyeleri pembeleşinceye kadar kavurun sonra pirinci ilave edin. Tane tane olana kadar onları da karıştırın sonra 4 bardak kaynamış suyu ilave edin ve kısık ateşte suyunu çekene kadar bekleyin.
 
 
 
  
 | 
Şehriyeli Pilav | 
  | 
Mubi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.09.2005 
Mesajlar: 55 Şehir: Beşevler | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1217 
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2006 
3,058 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. pirinç
 
250 gr. tel şehriye
 
250 gr. yağ
 
7 su bardağı su ya da etsuyu
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Ayıkladığınız pirinci bol ılık suda 1-2 saat ıslatın, sonra 4-5 defa yıkayıp suyunu süzün. Şehriyeyi haafif bastırarak kırıp yağla birlikte bir tencereye koyun, orta ateşte, şehriye sararıncaya kadar karıştırarak kavurun. Pirinci ilave edip 5 dakika dah kavurduktan sonra tuz ve suyunu kaynar olarak ilave edip, ağır ateşte veya fırında 15 dakika pişirin, 10 dakika kadar demlendirin. Sofraya getirin.
 
 
 ML® Şehriyeli Pilav için tıklayın
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |