Kısa URL: https://ml.md/lc111395
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2015
1,860 defa indirildi / yazdırıldı
2 çay bardağı arpa şehriye
3 domates
4 sivri biber
2 çoraba kaşığı tereyağı
4 dal maydanoz
Tencerede tereyağını eritin. İnce doğranmış sivribiberleri de üzerine ekleyip pişirin. Rendelenmiş domatesi ilave ederek karıştırın. Domatesler bir miktar pişince suyunu ekleyin. Su kaynayınca içine tuz ve şehriyeleri boşaltın şehriyeler pişinceye kadar 20 dakika kısık ateşte kaynamaya bırakın. Servis yapacağınız zaman kıyılmış maydanoz çok yakışıyor ve limon suyuyla ikram edebilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc156063
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2021
352 defa indirildi / yazdırıldı
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı domates püresi
2 yemek kaşığı biber salçası
1 su bardağı tel şehriye
6 su bardağı su
Tereyağını tencereye alıp erittikten sonra biber salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
Sonrasında önceden hazırladığınız domates püresi ya da rendelenmiş halini ekleyip karıştırın.
2-3 dakika pişirdikten sonra içerisine 1 litreden biraz fazla suyu ekleyin.
Kaynayana kadar pişirin.
Kaynadıktan sonra tel şehriyeyi ekleyin.
Şehriyeler pişene kadar kaynatın.
Piştikten sonra tuz ve kırmızı toz biberi ekleyin.
Servis ederken limon ve maydanoz ekleyebilirsiniz.
Not: Çorbanız kaynayıp şehriyeleri attıktan sonra çok fazla kaynatmayın. Şehriyeler çabuk pişeceğinden kontrollü olarak kaynatın. Piştikten sonra maydanozla süsleyebilirsiniz.