| 
 
 
 | 
Şeftalili Tart | 
  | 
Eda21 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2009 
Mesajlar: 22 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc33256 
Gönderme Tarihi: 28.Oca.2009 
3,046 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 g margarin, 2 adet yumurta, 1 su bardağı toz şeker 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 kahve finacanı ayçiçek yağı, 1 yemek kaşığı mahlep, yarım limon suyu, 4 su bardağı un ve 1 paket hamur kabartma tozu karıştırılarak hamur hazırlanır. Bir kısmı üzeri için ayrılır. Yağlanmış yuvarlak kek kalıbına ince bir şekilde yayılır. Hamurun üzerine ince delikler açılır. Şeftalileri sıralayacağınız yere biraz mısır nişastası serpilir, (şeftaliler su salınca hamuru ıslatmaması için) üzerine şeftali dilimleri sıralanır. üzerine 1/2 su bardağı şeker serplir. Ayrılan hamurdan üzeri için şeritler yapılarak şeftali üzstleri kafes gibi örülür. Yumurta sarısı sürülür. 2 yemek kaşığı badem üzerine serpilir ve fırında pışirilir. Fırından çıkar çıkmaz sıcak iken üzerine 2 yemek kaşığı bal dökülür.
 
 
 
  
 | 
Şeftalili Tart | 
  | 
gülbank 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.01.2014 
Mesajlar: 36 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc129212 
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2017 
1,899 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
250 gr un
 
125 gr tereyağı
 
100 ml soğuk su
 
40 gr pudra şekeri
 
1 tutam tuz
 
İç harcı için:
 
400gr şeftali
 
4 yemek kaşığı bal
 
100 ml mascarpone peyniri
 
Badem
 
 
Şeftalileri bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Un, tereyağı, pudra şekeri, soğuk su ve tuzu hamur yoğurma kabına alıp karıştırın. Malzemeler özleşene kadar yoğurun. Hamuru streç folyoya sarıp buzdolabında 2 saat dinlendirin. Fırını 180 derecede ısıtın. Hamuru içi yağlanmış 25 cm çapında tart kalıbına yayın. Sıcak fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından alıp ılınmasını sağlayın. Mascarpone peyniri ve balı bir kasede karıştırın. Tartın üzerine kremalı balı yayın. Şeftalileri ince dilimleyin. Şeftali dilimlerini ve bademleri peynirin üzerine dizin. Dilimleyip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Şeftalili Tart | 
  | 
azade 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.02.2014 
Mesajlar: 74 Şehir: Sinop | 
Kısa URL: https://ml.md/lc143681 
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2019 
725 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamuru için:
 
250 gram un
 
100 gram toz şeker
 
125 gram tereyağı
 
Yarım çay kaşığı tuz
 
1 yemek kaşığı yoğurt
 
1 çay kaşığı vanilya
 
1 adet yumurta
 
Üzeri için:
 
3 adet orta boy şeftali
 
1-1,5 su bardağı dövülmüş fındık
 
 
Unu geniş ve derin bir kaba eleyin. Tuz, vanilya, küp küp doğranmış tereyağı, yumurta ve yoğurdu üzerine ekleyin. Ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru büyük boy bir buzdolabı poşetine koyun ve ağzını bağlayın. Buzdolabında yaklaşık 15-20 dakika dinlendirin.
 
Hamuru önceden yağladığınız kelepçeli tart kalıbına yerleştirin. Kalıba döşediğiniz hamura çatalla delikler açın. Üzerine yağlı kağıt yerleştirin ve kağıdın üzerine 1 avuç nohut koyarak fırına verin. 160 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Tart tabanını fırından çıkarın üzerindeki kağıdı nohutlarla birlikte alın ve 4-5 dakika daha pişirin.
 
Şeftalilerin kabuklarını soyun ve 1'er santimetre kalınlığında dilimleyin. Tabanın üzerine yerleştirin. Ortasına gelmeyecek şekilde fındıkları serpin. Fırında 6-7 dakika daha pişirin. Ilık ya da soğuk servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |