Kısa URL: https://ml.md/lc135916
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2018
706 defa indirildi / yazdırıldı
700 gm olgun şeftali
1/4 bardak portakal suyu
2 çay kaşığı limon suyu
1/2 bardak şeker
1/2 bardak su
2 tatlı kaşığı margarin
Süslemek için:
2 adet şeftali
1 avuç file badem
1 paket krem santi
1/2 bardak şeker ve 1/2 bardak suyu ufak bir sahana koyup orta ateşte karıştırarak kaynama noktasına getirin. Altını kısıp 5 dakika kadar hafif hafif kaynatın.
Ateşten alıp oda sıcaklığında gelinceye kadar soğumaya bırakın.
Şurup soğurken şeftalilerinizi soyup, çekirdeklerini çıkarın. Dilimleyip, portakal suyu ve limon suyu yağ ile beraber mutfak robotunuzda çekip püre haline getirin. Bu işlem sonunda yaklaşık 2 1/2 bardak kadar püreniz olmalı.
Soğumuş şurubu ve şeftali püresini karıştırıp uygun büyüklükte bir kaba alin. üzerini örtüp derin dondurucuya kaldırın. En az 3 saat dondurun. Büyük buz kristallerinin oluşmasını önlemek için bu süre içinde bir kaç defa karıştırın.
Derin dondurucudan çıkarttığınız sorbenizden servis tabağına koyup üzerini şeftali dilimleri dizip kremşanti ve file bademlerle süsleyip servise sunun.
Kısa URL: https://ml.md/lc165908
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2022
560 defa indirildi / yazdırıldı
600 gr. şeftali
1 adet taze sıkılmış limon suyu
1.5 su bardağı toz şeker
1.5 su bardağı su
Sorbe yapımı için; toz şeker ve suyu derin bir tencereye aktarıyoruz.
Toz şeker eriyene kadar karıştırdığımız şerbet karışımını kısık ateşte 10 dakika kadar kaynatıyoruz. Şurup kıvamına gelen şerbet karışımını ocaktan alıp oda ısısında soğumaya bırakıyoruz.
Şeftalileri parçalara bölüp blenderdan geçiriyoruz. Hazırladığımız şeftali püresini taze sıkılmış limon suyu ve soğuyan şerbet karışımıyla karıştırıyoruz. Ağzı kapalı cam bir kaba aldığımız şeftali sorbe karışımını -18 derecede muhafaza ediyoruz. Yoğun ve koyu dondurma kıvamı alana kadar her 30 dakikada bir kaşık yardımıyla karıştırıyoruz.
5-6 saat boyunca bu işlemi tekrarlıyoruz.