Kısa URL: https://ml.md/lc165908
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2022
560 defa indirildi / yazdırıldı
600 gr. şeftali
1 adet taze sıkılmış limon suyu
1.5 su bardağı toz şeker
1.5 su bardağı su
Sorbe yapımı için; toz şeker ve suyu derin bir tencereye aktarıyoruz.
Toz şeker eriyene kadar karıştırdığımız şerbet karışımını kısık ateşte 10 dakika kadar kaynatıyoruz. Şurup kıvamına gelen şerbet karışımını ocaktan alıp oda ısısında soğumaya bırakıyoruz.
Şeftalileri parçalara bölüp blenderdan geçiriyoruz. Hazırladığımız şeftali püresini taze sıkılmış limon suyu ve soğuyan şerbet karışımıyla karıştırıyoruz. Ağzı kapalı cam bir kaba aldığımız şeftali sorbe karışımını -18 derecede muhafaza ediyoruz. Yoğun ve koyu dondurma kıvamı alana kadar her 30 dakikada bir kaşık yardımıyla karıştırıyoruz.
5-6 saat boyunca bu işlemi tekrarlıyoruz.
Kısa URL: https://ml.md/lc135916
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2018
706 defa indirildi / yazdırıldı
700 gm olgun şeftali
1/4 bardak portakal suyu
2 çay kaşığı limon suyu
1/2 bardak şeker
1/2 bardak su
2 tatlı kaşığı margarin
Süslemek için:
2 adet şeftali
1 avuç file badem
1 paket krem santi
1/2 bardak şeker ve 1/2 bardak suyu ufak bir sahana koyup orta ateşte karıştırarak kaynama noktasına getirin. Altını kısıp 5 dakika kadar hafif hafif kaynatın.
Ateşten alıp oda sıcaklığında gelinceye kadar soğumaya bırakın.
Şurup soğurken şeftalilerinizi soyup, çekirdeklerini çıkarın. Dilimleyip, portakal suyu ve limon suyu yağ ile beraber mutfak robotunuzda çekip püre haline getirin. Bu işlem sonunda yaklaşık 2 1/2 bardak kadar püreniz olmalı.
Soğumuş şurubu ve şeftali püresini karıştırıp uygun büyüklükte bir kaba alin. üzerini örtüp derin dondurucuya kaldırın. En az 3 saat dondurun. Büyük buz kristallerinin oluşmasını önlemek için bu süre içinde bir kaç defa karıştırın.
Derin dondurucudan çıkarttığınız sorbenizden servis tabağına koyup üzerini şeftali dilimleri dizip kremşanti ve file bademlerle süsleyip servise sunun.
Kısa URL: https://ml.md/lc59024
Gönderme Tarihi: 31.Arl.2010
2,668 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet yeşil limon
1 adet çubuk vanilya
100 gr. şeker
500 gr. şeftali
1 adet yumurta beyazı
Yeşil limonun kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın. Çubuk vanilyayı boylamasına ikiye kesin ve özünü kazıyın. Limon kabuğu rendesi, limon suyu, çubuk vanilya ve özünü bir tencereye alın; 100 ml. su ve şekeri ilave edip önce fokurdayana, sonra altını kısıp şurup kıvamına gelinceye kadar kaynatın. Şeftalileri yıkayıp ikiye kesin, çekirdeklerini çıkartın ve dilimleyin. 4 dilimi ayırıp kalanını hazırladığınız şurup ile el blenderi'nde püre haline getirin. Yumurta beyazını çırpıp püreye ilave edin ve karıştırın. Püreyi plastik bir kalıba alıp buzlukta en az 6 saat bekletin. Kalıptan çıkartıp parçalara kesin, tekrar blender'dan geçirip porsiyonlük bardaklara paylaştırın. Nane yaprakları ile süsleyip servis yapın.