| 
 
| 
 
 
 | 
 
Şeftali tatlısı | 
 
  | 
Pembe 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.08.2007 
Mesajlar: 25 Şehir: Aydın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17125 
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2007 
2,620 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
3 adet şeftali, 
 
3 buçuk su bardağı su, 
 
3 çorba kaşığı tozşeker, 
 
1 paket krem şanti, 
 
80 gram bitter çikolata, 
 
80 gram çikolata, 
 
vanilyalı dondurma, 
 
süslemek için: 
 
meyve ve bisküvi
 
 
Şeftalilerin kabuklarını soyun. Tencereye 3 su bardağı suyu koyup, kaynatın. Şekeri ekleyin. Şeftalileri küçük küçük doğrayıp, tencereye atın.
 
Birkaç dakika haşlayın. Daha sonra, şeftalileri sulu şekilde tencereden alın. Tabağa koyun. Kaşıkla iyice ezin. Kup bardağının dibine şeftalileri iyice yayın.
 
Krem şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Çikolatayı benmari usulü eritin. Kremayı ekleyin. Çikolata sosunu şeftalilerin üzerine dökün. Vanilyalı dondurmayı da sosun üzerine koyun. En üste krem şantiyi ilave edin. Bisküvi ve meyvelerle süsleyip, buzdolabına koyun. İyice soğuyunca servis yapın.
 
 
 ML® Fırında Şeftali için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "Çetin Ceviz" tarafından gönderildi. 23.10.2025
  
 | 
 
Şeftali Tatlısı | 
 
  | 
uydu 
Yeni Üye 
 
  
Kayıt: 29.07.2020 
Mesajlar: 3 Şehir: Çankırı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152386 
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2020 
624 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
6 adet şeftali
 
12 tatlı kaşığı toz şeker
 
Servis için:
 
Dondurma, kaymak ya da krem şanti
 
 
Şeftalileri soymadan ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın.
 
Fırın tepsisine dizdiğiniz şeftalilerin üzerine birer kaşık şeker serpin.
 
Fırını 180 dereceye ayarlayıp şeftalileri fırına verin.
 
Şeftaliler sularını salıp karamelize oluncaya kadar 40-45 dakika civarı pişirin.
 
Fırından aldığınız tatlıları dilerseniz ılık dilerseniz soğuk servis edebilirsiniz.
 
Servis sırasında üzerine dondurma, kaymak ya da krem şanti eklerseniz ya da dövülmüş ceviz serperseniz lezzeti katlanacaktır.
 
 
 
  
 | 
 
Şeftali Tatlısı | 
 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc163893 
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2022 
363 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 adet yumurta
 
1 paket margarin
 
1 su bardağı toz şeker
 
Yarım paket kabartma tozu
 
1 fincan sıvı yağ
 
Alabildiği kadar un
 
1 çay bardağı kadar şeftali suyu
 
Yarım çay kaşığı kırmızı gıda boyası
 
Taze nane
 
Kremasını yapmak için:
 
Yarım litre süt
 
60 gr margarin
 
7 yemek kaşığı un
 
7 yemek kaşığı toz şeker
 
 
Geniş bir yoğurma kabına 2 adet yumurta kırılır, üzerine 1 paket margarin, 1 su bardağı toz şeker, yarım paket kabartma tozu, 1 fincan sıvıyağ eklenir ve karıştırılır.
 
Hamurdan cevize benzer büyüklükte parçalar alınıp yuvarlanır, yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir.
 
190-200 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
 
Kreması için 60 gram margarin eritilir, üzerine yarım litre süt, 7’şer yemek kaşığı un ve toz şeker ilave edilir, sürekli karıştırılarak pişirilir.
 
Fırından çıkan kurabiyelerin içleri herhangi bir şeyle oyulur.
 
İki kurabiye, aralarına krema doldurularak üst üste yapıştırılır.
 
1/2 çay kaşığı kırmızı gıda boyası, 1 çay bardağı şeftali suyuyla karıştırılır.
 
Kurabiyeler kırmızı gıda boyasıyla boyanır, toz şekere bulanır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Şeftali Tatlısı Tarifleri Kayısı Tatlısı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |