| 
 
 
 | 
Şeftali Tatlısı | 
  | 
Döner 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.06.2006 
Mesajlar: 86 Şehir: Haymana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc6206 
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2006 
3,080 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. şeftali
 
1,5 su bardağı toz şeker
 
100 gr. fındık yada badem
 
1-1,5 su bardağı su
 
 
Şeftalileri ortadan kesip çekirdek yataklarını çıkartın. Fırın kabına dizip, şeftalilerin üzerine toz şekeri serpin. Şeftali oyuklarına fındık yada badem yerleştirin, tekrar şeker serpiştirin. Ardından suyu fırın kabına döküp, fırın kabının üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden 200 derece ısıtılmış fırında şeftaliler yumuşayana kadar pişirin. Piştikten sonra şeftalileri sosuyla birlikte buzdolabında 4-5 saat beklettikten sonra servis yapın.
 
 
 ML® Gizemli Şeftali için tıklayın
 
 
  
 | 
Şeftali Tatlısı | 
  | 
Tufan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.06.2006 
Mesajlar: 40
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc5947 
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2006 
2,988 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet şeftali
 
1/4 su bardağı portakal suyu
 
Yarım paket kakaolu bisküvi
 
Yarım paket sade bisküvi
 
1/4 çorba kaşığı tarçın
 
Yarım çorba kaşığı toz zencefil
 
Yarım limon kabuğu rendesi
 
Yarım su bardağı eritilmiş margarin
 
 
İç için grekli olan malzemeleri bir kapta karıştırın. Meyveleri ortadan ikiye bölüp, çekirdeklerini çıkarın. Kesik yüzleri yukarı bakacak şekilde bir fırın tepsisine yerleştirelim. Portakal suyunu meyvelerin üzerine dökelim. Hazırladığımız içi meyvelerin boşluklarına yerleştirelim. 200 derece fırında 20 dakika kadar pişirelim. Üzerindeki bisküviler biyaz koyulaşsın ancak şeftaliler diri kalsın. Bisküvi kırıklarının çıtır çıtır olması için bir süre fırının ızgarasını açalın, daha sonra ılık olarak servis yapalım.
 
 
 ML® Şeftali Buzda için tıklayın
 
 
  
 | 
Şeftali Tatlısı | 
  | 
urfalım 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.09.2010 
Mesajlar: 25 Şehir: Urfa'lı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc56345 
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2010 
2,680 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Emine Beder
 
 
1 kg. şeftali
 
1 su bardağı şeker
 
50 gr. ceviz
 
50 gr. badem veya fındık
 
 
Şeftalileri yandan keserek çekirdek yataklarını çıkaralım ve oyuk kısmı üste gelecek şekilde fırın kabına dizelim. Şeftalilerin oyuklarına şeker dolduralım. Fırın kabına 1 su bardağı, su gezdirip şeftalilerin üzerini alüminyum folyo ile kapatalım. 200° ısılı fırında şeftalileri, diriliğini kaybedene dek pişirerek fırından alalım. Şeftalilerin oyuklarına iri kıyılmış ceviz ve badem doldurup tekrar üzerini alüminyum folyo ile kapatarak ikinci kez fırında, şeftaliler yumuşayana dek pişirelim. Şeftalileri soğutarak sosuyla birlikte servis yapalım.
  
 | 
Şeftali tatlısı | 
  | 
Pembe 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.08.2007 
Mesajlar: 25 Şehir: Aydın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17125 
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2007 
2,620 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet şeftali, 
 
3 buçuk su bardağı su, 
 
3 çorba kaşığı tozşeker, 
 
1 paket krem şanti, 
 
80 gram bitter çikolata, 
 
80 gram çikolata, 
 
vanilyalı dondurma, 
 
süslemek için: 
 
meyve ve bisküvi
 
 
Şeftalilerin kabuklarını soyun. Tencereye 3 su bardağı suyu koyup, kaynatın. Şekeri ekleyin. Şeftalileri küçük küçük doğrayıp, tencereye atın.
 
Birkaç dakika haşlayın. Daha sonra, şeftalileri sulu şekilde tencereden alın. Tabağa koyun. Kaşıkla iyice ezin. Kup bardağının dibine şeftalileri iyice yayın.
 
Krem şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Çikolatayı benmari usulü eritin. Kremayı ekleyin. Çikolata sosunu şeftalilerin üzerine dökün. Vanilyalı dondurmayı da sosun üzerine koyun. En üste krem şantiyi ilave edin. Bisküvi ve meyvelerle süsleyip, buzdolabına koyun. İyice soğuyunca servis yapın.
 
 
 ML® Fırında Şeftali için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "Çetin Ceviz" tarafından gönderildi. 23.10.2025
  
 | 
Şeftali Tatlısı | 
  | 
elvan 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.09.2007 
Mesajlar: 24
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17501 
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2007 
2,581 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 kişilik Gerekli malzeme:
 
6 şeftali, 
 
1 yumurta akı
 
1  paket acıbadem kurabiyesi
 
2 çorba kaşığı şeftali kompostosu suyu 
 
1 tatlı kaşığı tereyağı
 
 
Bir şeftalinin kabuğunu soyup çekirdeğini çıkarın. Acıbadem kurabiyeleri ile birlikte robotta çekin. Yumurta akı, tereyağı ve iki kaşık komposto suyunu karışıma ekleyip ezerek püre haline getirin.
 
Şeftalileri soyup ortadan ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkarın. Fırın tepsisine dizip ortalarına hazırladığınız püreden birer çorba kaşığı ekleyin. Orta ısılı fırında 15 dakika pişirip soğuyunca servis yapın.
  
 | 
Şeftali Tatlısı | 
  | 
Eşref Saati 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.03.2011 
Mesajlar: 37 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65379 
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2011 
2,465 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet orta boy şeftali
 
4 top vanilyalı dondurma
 
2 su bardağı şeker
 
2 su bardağı su
 
 
Tencerede şeker ve suyu kaynatıp şerbet haline getirin. Şeftalilerin kabuklarını soyup ortadan ikiye bölün ve şerbetin içinde beş dakika bekletin. Çıkartıp iyice süzün ve soğumaya bırakın. Alüminyum folyo üzerine aldığınız dondurmayı, birbirinden ayrı toplar halinde buzlukta bekletin. Soğuyan şeftalileri servis tabağına alın ve ortasına dondurmayı koyarak servis yapın.
  
 | 
Şeftali Tatlısı | 
  | 
"o" 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.12.2011 
Mesajlar: 71 Şehir: Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc71060 
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2011 
2,266 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet şeftali
 
2 çay fincanı toz şeker
 
2 çay fincanı su
 
Süslemek için:
 
Dondurma
 
Kıyılmış badem
 
 
Öncelikle şeftalileri yıkayıp, ortadan ikiye bölelim, fırın tepsisine dizelim. Üzerine tozşekeri serpelim tepsinin dibine suyu dökelim, tepsiyi alüminyum folyo ile kapatalım.170 derecelik fırında 10 dakika pişirelim.Soğuyan şeftalileri servis tabağına alalım buzdolabında alalım. Servise sunacağımız zaman üzerine top dondurma koyalım kıyılmış badem serpelim. İçine sevginizi katmayı unutmayınız.
  
 | 
Şeftali Tatlısı | 
  | 
uydu 
Yeni Üye 
 
  
Kayıt: 29.07.2020 
Mesajlar: 3 Şehir: Çankırı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152386 
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2020 
624 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet şeftali
 
12 tatlı kaşığı toz şeker
 
Servis için:
 
Dondurma, kaymak ya da krem şanti
 
 
Şeftalileri soymadan ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın.
 
Fırın tepsisine dizdiğiniz şeftalilerin üzerine birer kaşık şeker serpin.
 
Fırını 180 dereceye ayarlayıp şeftalileri fırına verin.
 
Şeftaliler sularını salıp karamelize oluncaya kadar 40-45 dakika civarı pişirin.
 
Fırından aldığınız tatlıları dilerseniz ılık dilerseniz soğuk servis edebilirsiniz.
 
Servis sırasında üzerine dondurma, kaymak ya da krem şanti eklerseniz ya da dövülmüş ceviz serperseniz lezzeti katlanacaktır.
 
 
 
  
 | 
Şeftali Tatlısı | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc163893 
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2022 
363 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet yumurta
 
1 paket margarin
 
1 su bardağı toz şeker
 
Yarım paket kabartma tozu
 
1 fincan sıvı yağ
 
Alabildiği kadar un
 
1 çay bardağı kadar şeftali suyu
 
Yarım çay kaşığı kırmızı gıda boyası
 
Taze nane
 
Kremasını yapmak için:
 
Yarım litre süt
 
60 gr margarin
 
7 yemek kaşığı un
 
7 yemek kaşığı toz şeker
 
 
Geniş bir yoğurma kabına 2 adet yumurta kırılır, üzerine 1 paket margarin, 1 su bardağı toz şeker, yarım paket kabartma tozu, 1 fincan sıvıyağ eklenir ve karıştırılır.
 
Hamurdan cevize benzer büyüklükte parçalar alınıp yuvarlanır, yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir.
 
190-200 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
 
Kreması için 60 gram margarin eritilir, üzerine yarım litre süt, 7’şer yemek kaşığı un ve toz şeker ilave edilir, sürekli karıştırılarak pişirilir.
 
Fırından çıkan kurabiyelerin içleri herhangi bir şeyle oyulur.
 
İki kurabiye, aralarına krema doldurularak üst üste yapıştırılır.
 
1/2 çay kaşığı kırmızı gıda boyası, 1 çay bardağı şeftali suyuyla karıştırılır.
 
Kurabiyeler kırmızı gıda boyasıyla boyanır, toz şekere bulanır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |