| 
 
 
 | 
Şeftali Şerbeti | 
  | 
Cankat 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.04.2009 
Mesajlar: 725 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc90233 
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2013 
2,464 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Anadolujet Magazin
 
 
4-5 iri ve olgun şeftali
 
1 limonun suyu
 
1 limon kabuğunun rendesi
 
1,5 bardak toz şeker
 
4-5 su bardağı su
 
 
Bir kapta limon suyu, şeker, su ve limon kabuğu rendesini iyice karıştırıp bir saat bekletin. Daha sonra karışımı bir taşım kaynatıp soğumaya bırakın. Kabukları soyulmuş ve çekirdeği çıkarılmış şeftalileri mutfak robotundan geçirin. Hazırlamış olduğunuz şerbeti azar azar yedirerek ezilmiş şeftaliye karıştırın. Daha sonra karışımı, ister süzerek ister olduğu gibi bir sürahiye boşaltıp buzdolabında soğutun. Hafif kavrulmuş çam fıstığı ya da taze nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
 
 
Not: Bu tarifte kullandığımız şeftali yerine; vişne, taze incir, limon, kiraz, erik, dut ve benzeri meyveleri de rahatlıkla kullanabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Şeftali Şerbeti | 
  | 
nur bebek 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.01.2017 
Mesajlar: 50 Şehir: Nallıhan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc141989 
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2019 
695 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 litre su
 
1 adet limonun suyu
 
1 kilogram şeftali
 
2 su bardağı toz şeker
 
File antepfıstığı
 
 
Şeftalilerin kabuğunu soyup bir tencereye dilimleyin. Üzerine toz şeker, su ve limon suyunu ekleyin. Orta ateşte şeftaliler iyice yumuşayana kadar pişirin.
 
Tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın. Meyveleri ezerek şerbeti süzgeçten geçirin. Sürahiye doldurup buzdolabında bekletin.
 
File antepfıstığı serpip soğuk servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Şeftali Şerbeti | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc175461 
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2023 
295 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 litre su
 
1.5 su bardağı şeker
 
1/2 limon
 
7 tane orta boy şeftali
 
 
İki litre suyu tencereye alıyoruz, üzerine şekeri ekliyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz. Şeftalileri güzelce yıkıyoruz ve kabuklarını soyup herhangi bir şekilde doğruyoruz. Kaynayan suyun içine şeftalileri ekliyoruz ve yine kaynamasını bekliyoruz. Tekrar kaynayınca, yarım limonun suyunu ekliyoruz ve şeftalilerin iyice yumuşamasını bekliyoruz. Şeftaliler yumuşayınca blendırdan geçiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Şurup soğuyunca bir tülbent yardımıyla süzüyoruz. Bardağın yarısına şurup koyup üzerine soğuk su ekleyerek ikram ediyoruz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |