|
Şeftali Şerbeti |
|
rıza
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.03.2007
Mesajlar: 371 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc13465
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2007
2,691 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme:
3 kilo olgun şeftali
1/2 kilo şeker
3 limon
Şeftalinin kabuklarını soyarcasına çıkardıktan sonra çekirdeklerini ve çekirdek yataklarını kesip atmalı. Sonra küçük parçalara doğranacak şeftalileri büyük bir kâseye koymalı. Üstünü toz şekeriyle örtmeli. Üç limonun suyunu da sıktıktan sonra bunları birkaç saat bir kenarda dinlendirmeli.
Şeftaliler çok olgun olacaklarından bu dinlenme sonunda kendiliğinden iyice ezilmiş olacaktır. Eğer ezilmemişse temiz bir elle mıncıklayarak şeftalileri iyice ezmeli. Yeteri kadar su katıp şekeri iyice eritmeli. Sonra bu şurubu ince bir tülbentten geçirerek süzmeli ve bir sürahiye doldurmalı. Gerekirse biraz daha su ve birkaç parça buz kattıktan sonra servis yapmalı.
|
Şeftali Şerbeti |
|
aytekin
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.11.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Yenimahalle-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc43836
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2009
2,864 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ
1 Kg. olgun şeftali
3 Su bardağı şeker
3 su bardağı su
Yarım limonun suyu
YAPILIŞI
1 Şeftalileri yıkayıp, süzüp daha sonra ortadan yararak çekirdeklerini çıkarınız.
2 Yarım şeftalileri bıçakla daha küçük parçalara küçültünüz ve elinizle iyice ezerek püre yapınız.
3 Püreyi bir tencereye koyarak üzerine su ve şekeri koyunuz, iyice karıştırınız.
4 Karışımı ateşe koyarak 3-4 dakika kaynatınız, daha sonra limon suyunu ilave ediniz.
5 Soğuttuktan sonra süzerek şişelere doldurunuz.
6 Şişelerin ağzını iyice kapatarak buzdolabında saklayınız.
Not: Kullanacağınız zaman, soğuk suyla sulandırarak servis ediniz.
|
Şeftali Şerbeti |
|
tütün çiçeği
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.12.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc45134
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2009
4,532 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg olgun şeftali
100 gr toz şeker
Taze ve olgun şeftalilerin çekirdekleri çıkarılır, dörde bölünür. Bir kaba bir kat şeftali döşenir, üzerlerine toz şeker serpilir, yine şeftali dizilir. Bu işlem şeftaliler bitene kadar sürdürülür. Bundan sonra şeftaliler 12 saat üstleri kapalı olarak bekletilir. Sonra astarlık beze sarılıp iyice ezilir. Ezilmiş olan şeftaliler bezden alınıp bir kâsede sulandırılır ve sıkarak iyice süzülür. Birinci ve ikinci defa alınan sular bir sürahiye konarak buzdolabına kaldırılır. Soğuduktan sonra servis yapılır.
|
Şeftali Şerbeti |
|
tütün çiçeği
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.12.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc45138
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2009
3,132 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 kg olgun şeftali
3 tane limon
500 gr şeker
Şeftalinin kabukları soyulur, çekirdek ve çekirdek yatakları ayıklanır. Bundan sonra küçük parçalar halinde doğranan şeftalinin üzerine şeker dökülür, limonların suyu sıkılır ve birkaç saat bekletilir. Bu süre sonunda şeftaliler elle hafif sıkılarak ezilir. Yeteri kadar su dökülerek şekerlerin erimesi sağlanır. Şerbet bir tülbentten geçirilerek sürahiye alınır. Buzdolabında soğutulduktan sonra servis yapılır.
|
Şeftali Şerbeti |
|
tütün çiçeği
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.12.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc45139
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2009
7,032 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg olgun şeftali
1,5 kg toz şeker
1 adet limonun suyu
Şeker bir kapta iki bardak su ile kaynatılır ve içine çekirdekleri çıkarılmış şeftaliler atılır. Reçel gibi koyu bir kıvama gelince tülbentten süzülür. Bundan sonra limon suyu ilâve edilerek on dakika daha kaynatılır.
|
Şeftali Şerbeti |
|
Cankat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.04.2009
Mesajlar: 725 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc90233
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2013
2,343 defa indirildi / yazdırıldı
|
Anadolujet Magazin
4-5 iri ve olgun şeftali
1 limonun suyu
1 limon kabuğunun rendesi
1,5 bardak toz şeker
4-5 su bardağı su
Bir kapta limon suyu, şeker, su ve limon kabuğu rendesini iyice karıştırıp bir saat bekletin. Daha sonra karışımı bir taşım kaynatıp soğumaya bırakın. Kabukları soyulmuş ve çekirdeği çıkarılmış şeftalileri mutfak robotundan geçirin. Hazırlamış olduğunuz şerbeti azar azar yedirerek ezilmiş şeftaliye karıştırın. Daha sonra karışımı, ister süzerek ister olduğu gibi bir sürahiye boşaltıp buzdolabında soğutun. Hafif kavrulmuş çam fıstığı ya da taze nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
Not: Bu tarifte kullandığımız şeftali yerine; vişne, taze incir, limon, kiraz, erik, dut ve benzeri meyveleri de rahatlıkla kullanabilirsiniz.
|
Şeftali Şurubu |
|
gezen
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.11.2016
Mesajlar: 24 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc121062
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2016
1,541 defa indirildi / yazdırıldı
|
Eyüp Sevinç
800 gr şeker
400 ml su
600 gr şeftali (soyulup çekirdekleri temizlenmiş)
15ml limon suyu
Büyük bir tencerede şekeri suyla eritip kaynatın. Şeftalileri ekleyin, reçel kıvamına gelinceye kadar pişirin. Şeftalileri birkaç defa süzgeçten geçirin ve temiz bir tencereye koyun. Kaynamaya bırakın. Altını kısıp limon suyunu ekleyin. Karıştırıp altını kapatın ve soğumaya bırakın.
Not: 75 ml şeftali şurubunu 500 ml suyla karıştırın ve buz ekleyerek servis edin.
|
Şeftali Şerbeti |
|
nur bebek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.01.2017
Mesajlar: 50 Şehir: Nallıhan |
Kısa URL: https://ml.md/lc141989
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2019
583 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 litre su
1 adet limonun suyu
1 kilogram şeftali
2 su bardağı toz şeker
File antepfıstığı
Şeftalilerin kabuğunu soyup bir tencereye dilimleyin. Üzerine toz şeker, su ve limon suyunu ekleyin. Orta ateşte şeftaliler iyice yumuşayana kadar pişirin.
Tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın. Meyveleri ezerek şerbeti süzgeçten geçirin. Sürahiye doldurup buzdolabında bekletin.
File antepfıstığı serpip soğuk servis yapın.
|
Şeftali Şerbeti |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc175461
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2023
200 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 litre su
1.5 su bardağı şeker
1/2 limon
7 tane orta boy şeftali
İki litre suyu tencereye alıyoruz, üzerine şekeri ekliyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz. Şeftalileri güzelce yıkıyoruz ve kabuklarını soyup herhangi bir şekilde doğruyoruz. Kaynayan suyun içine şeftalileri ekliyoruz ve yine kaynamasını bekliyoruz. Tekrar kaynayınca, yarım limonun suyunu ekliyoruz ve şeftalilerin iyice yumuşamasını bekliyoruz. Şeftaliler yumuşayınca blendırdan geçiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Şurup soğuyunca bir tülbent yardımıyla süzüyoruz. Bardağın yarısına şurup koyup üzerine soğuk su ekleyerek ikram ediyoruz.
|
|