| 
 
 
 | 
Sebzeli Tavuk (diyet) | 
  | 
Örümcek Kadın 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 13.06.2010 
Mesajlar: 16 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc52689 
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2010 
2,720 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
600 gram tavuk göğsü
 
50 gram badem içi
 
2 adet havuç
 
2 adet kabak
 
8 adet taze fasulye
 
Yarım çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı köri
 
2 çorba kaşığı soya sosu
 
2 çorba kaşığı margarin
 
 
1 Tavuk göğsünü kuşbaşı şeklinde doğrayalım. Tencereye aldığımız 2 çorba kaşığı margarin ile önce kabuksuz ve tuzsuz bademleri renkleri iyice koyulaşana dek kavuralım. Daha sonra kuşbaşı iriliğinde doğradığımız tavuk göğsünü de tencerenin içine ilave edelim.
 
2 Kabak ve havucun kabuklarını soyup, küçük küçük doğrayalm. Taze fasulyenin de kılçıklarını bıçak yardımı ile temizleyip küçük küçük doğrayalım. Kestiğimiz sebzelerin hepsini bol su koyduğumuz bir tencerenin içinde iyice haşlayalım.
 
3 Süzdükten sonra ayrı bir tencerenin içinde soya sosu, karabiber ve köri ile sebzeleri pişirelim. Badem ile kavurduğumuz tavuğu servis tabağına alalım. Yanma soya sosu, köri ve karabiber ile birlikte kavurduğumuz sebzeleri de ekledikten sonra servis yapalım.
 
 
Not: Soya sosu tuzlu olduğu için sebzeli tavukta tuz kullanmaya gerek yok.
  
 | 
Sebzeli Tavuk Haşlaması (diyet) | 
  | 
EtnoMues 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 12.06.2010 
Mesajlar: 17 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc52680 
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2010 
2,373 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet tavuk göğsü
 
1 adet havuç
 
1 adet kabak
 
3 adet mantar
 
1 çorba kaşığı bezelye
 
2 sap maydanoz
 
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
 
Tuz
 
 
Tavuk göğsünü orta boy bir tencereye alarak bol suda haşlayalım. Kabak ve havucun kabuklarını bir bıçak yardımı ile soyalım. Kabak, mantar ve havuçları fazla kalın olmayacak şekilde dilimleyelim. Tavuğun pişmesine yakın bütün sebzeleri, yağı ve tuzu ilave edelim. Sebzeleri fazla yumuşamadan tencereden çıkaralım. Tavuk ve sebzeleri servis tabağına aldıktan sonra üzerini ince kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapalım.
  
 | 
SEBZELİ TAVUK HAŞLAMASI (diyet) | 
  | 
dağ çiçeği 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.09.2009 
Mesajlar: 28 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc41013 
Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2009 
2,559 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/4 tavuk
 
1 küçük kereviz kökü
 
1/2 soğan
 
1/2 fincan iç bezelye
 
1 havuç
 
1/2 patates
 
1/2 fincan pirinç
 
Bir tutam maydanoz
 
 
Tüyleri yolunup tütsülenmiş, içi ve her tarafı iyice temizlenmiş bir tavuk, tencereye, üzerini tamamen kapayacak kadar su ile birlikte konur. Yeteri kadar tuz da ilâve edilir. Hafif ateşte kaynamaya bırakılır. Tencerenin üstü açık olmalıdır. Kaynama süresinde meydana gelecek köpükler bir kepçe ile alınıp atılır. Köpük kesildikten sonra tencerenin kapağı örtülür ve bir saat kadar kaynamaya bırakılır.
 
Bir saatlik kaynamadan sonra sebzelere sıra gelir. Havuç, patates, kereviz kökü, küçük parçalar halinde kesilerek tencereye ilâve edilir. Pirinçle bezelye de yıkandıktan sonra katılır.
 
Tavuk da, sebzeler de adamakıllı pişinceye kadar, ortalama yarım saat daha kaynatılıp haşlanır.
 
Servis yapılırken tabağa tavuğun eti ile birlikte sebzelerden de konulmalıdır.
  
 | 
Sebzeli Tavuk Haşlama | 
  | 
Oya'nın tarifi 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.04.2009 
Mesajlar: 27 Şehir: Mersin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc35578 
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2009 
3,267 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gram tavuk eti
 
50 gr mantar
 
2 adet sivribiber
 
2 diş sarımsak
 
7-8 adet kiraz domates
 
Tuz
 
Karabiber
 
2 çorba kaşığı sıvıyağ
 
Yarım su bardağı su
 
Yarım demet dereotu
 
 
Tavuk ve mantarları küp doğrayın, înce doğranmış sivribiberle beraber, doğranmış tavuk ve mantarları bir tencereye aktarın. înce kıyılmış sarımsakları ve kiraz domatesleri ekleyin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Üzerine 2 çorba kaşığı sıvıyağ ve yarım su bardağı su katın. Tenceredeki sebzeler ve özellikle tavuklar pişene dek 10-15 dakika pişirin. Dereotuyla süsleyip, servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |