|
|
Sebzeli Paella |
|
atadan
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.11.2017
Mesajlar: 25 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc129644
Gönderme Tarihi: 10.Kas.2017
2,125 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
2 soğan
5 diş sarımsak
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 su bardağı siyah pirinç
1 çay bardağı bezelye
6~7 bebek havuç
1 dolmalık kırmızı biber
1 dolmalık sarı biber
4 su bardağı sıcak tavuk suyu
Tuz
Karabiber
Servis için:
Limon dilimleri
Piyazlık doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında rengi esmerleşinceye kadar soteleyin. Siyah pirinci ilave edip 5-6 dakika kavurun. Bezelye, bebek havuçlar, jülyen doğradığınız kırmızı ve sarı biberler ve tavuk suyunu ilave edip karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırıp kısık ateşte kapağı kapalı olarak 15-20 dakika pişirin. Üzerini limon dilimleri ile süsleyerek servis yapın.
|
Sebzelli Paella |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1577 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc179529
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2024
36 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet küçük parçalara bölünmüş orta boy Patlıcan
6 yemek kaşığı Zeytinyağı
1 adet büyükçe Kuru Soğan
3 diş sarımsak
1 adet ortaboy Sarı Dolmalık Biber
1 adet ortaboy Kırmızı Dolmalık Biber
Yarım Kg Bezelye
1,5 Çay fincanı Pirinç
3,5 Çay fincanı Sebze ya da Tavuk Suyu
Yarım Kg Domates
200 gr Mantar
2 çay kaşığı Kırmızı Toz Biber
1 çay kaşığı Tuz
Karabiber
Safranı 3 yemek kaşığı sıcak su içinde eritin. Patlıcanları (acılığı varsa gitsin diye) tuzlu suya atıp 30 dakika bekletin. Sonra sudan çıkarıp süzün, suyunu sıkın.
Derince bir tavada zeytinyağı kızdırın, içine küçük küçük kesilmiş, sarımsak, soğan, ince ince doğranmış biberler ve süzülmüş patlıcanı aynı anda atıp 5 dakika kadar çevirin. Kırmızı Toz Biberi ekleyip karıştırın.
Bu karışıma pirinci katın. Daha sonra küçük küçük doğranmış domates, safran, karabiber ve sebze suyunu ilave edin (isterseniz tavuk suyu olabilir). Kaynamaya bırakın. 15 dakika kadar hafif ateşte kaynatırken arada karıştırın. küçük küçük doğranmış mantar ve Bezelyeleri ilave edin. Arada karıştırarak, suyu azalana kadar kaynatmaya devam edin. Mantar ve Bezelyeler pişince ateşten alın.
Bu yemeği, hem vejetaryen hem de et severler rahatlıkla kullanabilir. Vejetaryenler için, yanına yapılacak bir yeşil salata ile, et severler için ızgara et, ya da tavuk yanında sunulabilir.
Not: İçine katılan safran ayrı bir tad vermekle birlikte dikkatli kullanılması gereken bir maddedir. Fazlasının zararlı olduğu bilinir. Paella, Ortaçağdan kalma bir İspanyol yemeğidir. İçine çeşitli sebze ve etlerin aynı anda konulduğu, safranlı yani sarı renkli bir pilav çeşidi şeklinde özetleyebileceğimiz Paella'nın doğuşu hakkında hikaye şöyledir. Fakir ve yiyecek bulma sorunu olan halk, zenginlerin şatolarının çöplerinde atılmış olan pilav ve çeşitli yemekleri karışık olarak yediklerinden bu yemeği yaratmışlar. Öyleki, günümüzde deniz mahsullü, tavuklu şeklinde çeşitleri bulunabilen Paella'nın aslında, pilavın içinde koyun, tavuk eti ve deniz mahsulleri aynı anda karışık bulunur.
|
|
Sebzeli Paella Tarifleri Endülüs Yemekleri
|
|