|
Sebzeli Kiş |
|
Ramazan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.09.2006
Mesajlar: 82
|
Kısa URL: https://ml.md/lc8641
Gönderme Tarihi: 16.Kas.2006
2,669 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet kiş hamuru
400 gr kabak
2 adet soğan
10 ml. zeytinyağı
6 adet biber turşusu
400 gr. domates
150 gr. çekirdeksiz siyah zeytin
1 demet maydanoz
100 gr. beyaz peynir
250 ml. krema
4 adet yumurta
1 diş sıkılmış sarımsak
Tuz
Karabiber
Hamuru 34 cm. çapında açın, kalıba yerleştirin. Kenarlarını 1 cm. dışanda bırakın. Kabakları dilimleyin. Soğanları küp şeklinde doğrayın ve kabaklarla birlikte zeytinyağında kavurun. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Domatesleri 4'e bölüp çekirdeklerini çıkartın, küp şeklinde doğrayın. 4 adet biber turşusunu dilimleyin. Maydanozu ayıklayın, ince ince kıyın. Hazırladığınız malzemeleri zeytinlerle birlikte hamurun üstüne koyun. Diğer tarafta peyniri ve sarmısağı ezin. Krema, yumurta, tuz ve karabiber ile karıştırın. Kişin üstüne döküp hamurun dışarıda kalan kısımlarını malzemenin üstüne kapatın. 200° C'de ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin. Biberturşusu ile birlikte servis yapın.
|
Sebzeli Kiş |
|
şensu
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.06.2009
Mesajlar: 21 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc37262
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2009
2,609 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gr bitkisel margarin (oda sıcaklığında yumuşamış
3 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
2,5 su bardağı un
Üzeri için;
3 adet orta boy dolmalık yeşil kabak
1 adet orta boy kuru soğan
1 demet dereotu
1 çay kaşığı tuz, karabiber
Krema için;
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
2 adet yumurta
2 adet yumurtanın akı
6 çay kaşığı kuru nane, kuru kekik
Önce yıkanmış kabakları kabuğuyla birlikte rendeleyip tuzunu atıp karıştırın. Bir tel süzgecin içine koyarak suyunun süzülmesi için en az 30 dakika bekletin. Daha sonra üzerine rendelenmiş soğanı ekleyip bir kaba aktarın. Hamuru hazırlamak için; tuz ve kabartma tozunu hamur yoğurma kabına alıp karıştırın. Yoğurt ve yumuşamış margarini ilave edin. Unu azar azar ekleyip yoğurun. Hamuru tezgaha alıp tekrar Kulak memesi yumuşaklığında ve ele yapışmayan bir hamur hazırlayın. Hamuru buzdolabı poşetine koyup buzdolabında 20 dakika kadar bekletin. Buzdolabında beklettiğiniz hamuru tezgahın üzerine alıp merdane ile incelterek açın. Hamuru hafifçe yağlanmış 25-30 santim çapında yuvarlak veya büyük bir dikdörtgen kalıba (borcam kullanabilirsiniz) dibini ve kenarlarını kaplayacak şekilde elinizle bastırarak yayın. Hamurun dibini çatalla yer yer delin. İsterseniz kelepçeli kek kalıbı da kullanabilirsiniz. Yumurtaları bir kapta mikserle çırpın. Kuru nane, kekik, rendelenmiş peynir ve incecik kıyılmış dereotunu ekleyip birkaç dakika daha çırpın. Kabak ve soğanı ekleyip karıştırın. Bir taraftan karıştırırken bir taraftan da yumurta aklarını ilave edip tekrar karıştırmaya devam edin. Bu karışımı kalıptaki hamurun üzerine dökün. 180 dereceye ayarlı ve önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin. 20 dakika ılımaya bırakın. Dilimleyerek servis yapın.
|
Sebzeli Kiş |
|
gök boncuk
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.04.2011
Mesajlar: 28 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc63543
Gönderme Tarihi: 27.May.2011
2,475 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
Hamuru için:
2 su bardağı un
100 gr tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta
içi için:
1 adet havuç
1 adet kabak
1 adet biber dolması
1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
Bir kapta hamur malzemelerini karıştırıp iyice yoğurun. Yağlanmış bir tart kabına hamuru döşeyin. İçi için havuç, kabak, dolmalık biberi küp küp doğrayıp 1 çorba kaşığı tereyağında sote edin. Hamurun üzerine döşeyin. Bir kapta yumurta, süt, un, çırpın bu karışımı hamurun üzerindeki sebzeli karışımın üzerine dökerek 200 derecedeki ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 18.10.2024
|
Sebzeli Kiş |
|
Aydın havası
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.06.2011
Mesajlar: 55 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc65010
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2011
2,113 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı un
2 çorba kaşığı soğuk su
1 çay kaşığı tuz
İçi için:
1 kg. ıspanak
1 demet taze soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet havuç
100 gr. beyaz peynir
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
50 gr. kaşar peyniri
Doğranmış taze soğanı ve rendelenmiş havucu yağın yarısıyla soteleyin. Doğranmış ıspanakları katıp suyunu çekene kadar kavurun. Unu kalan yağla kavurun ve sütü ekleyerek pişirin. Hamur için verilen malzemeleri yoğurun. Unlanmış tepsiye kenarlarını kaldırarak yerleştirin. Sosu sebzelerle ve peynirlerle karıştırıp hamurun üzerine yayarak fırında pişirin.
|
Sebzeli Kiş |
|
sofra
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.10.2011
Mesajlar: 44 Şehir: Etimesgut |
Kısa URL: https://ml.md/lc69264
Gönderme Tarihi: 25.Ekm.2011
2,074 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
1,5 su bardağı un
85 gram oda sıcaklığında tereyağı
50 gram oda sıcaklığında margarin
Yarım tatlı kaşığı tuz
3-4 çorba kaşığı soğuk su
İçi için:
3 adet orta boy soğan
2 adet orta boy havuç
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 adet orta boy kabak
200 gram ıspanak yaprağı
200 gram semizotu
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Üzeri için:
1 kutu (200 ml) krema
1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Un, tereyağı, margarin, tuz ve suyu derin bir kaba alıp, yoğurun. Hamuru 28 cm çapında tart kalıbına kenarlarını da kaplayacak şekilde elinizle bastırarak yerleştirin. Kabarmaması için üzerine nohut koyun ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Üzerindeki nohudu alın ve 5 dakika daha pişirip, fırından çıkarın.
İçi için piyazlık doğranmış soğan ve rendelenmiş havucu zeytinyağında soteleyin. Kabağı rendeleyip, sıkın ve fazla suyunu aldıktan sonra havuca ekleyin. Kıyılmış ıspanak yaprağı, semizotu, tuz, karabiber ve pulbiber katıp, 1-2 dakika daha sotelemeye devam edin. Ilındıktan sonra pişen tart hamurunun üzerine yayın. Önce kremayı yayın, sonra kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında peynir eriyene kadar pişirin. Dilimleyin ve sıcak olarak servis yapın.
Not: Kişi peynirli veya mantarlı da hazırlayabilirsiniz.
|
Sebzeli Kiş |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc92073
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2013
2,936 defa indirildi / yazdırıldı
|
Emine Beder
1 YUMURTA
1/2 PAKETTEREYAĞI VEYA MARGARİN
2 ÇORBA KAŞIĞI YOĞURT
2,5 SU BARDAĞI UN
Vı PAKET KABARTMA TOZU
TUZ
ÜZERİ İÇİN:
2 ORTA BOY KABAK
1 ORTA BOY HAVUÇ
1 YUMURTA
100 GR BEYAZ PEYNİR VEYA LOR PEYNİRİ
1 PAKET KREMA
4-5 DALTAZE SOĞAN
1 DEMET MAYDANOZ
75 GR KAŞAR RENDESİ
TUZ
Unun içine erittiğimiz yağı, yoğurdu, yumurtayı, kabartma tozunu, tuzu ekleyip yoğurun. Hamuru 20 dakika dinlendirin. Kabağı, havucu rendeleyin. Süzgece alıp tuz serpin. 10 Dakika suyunun süzülmesini bekleyin. 20 - 25 cm çapında kelepçeli kalıbı yağlayıp un serpin. Hamuru kalıp büyüklüğünde açıp içine yerleştirin. Kenarlarını 1 cm yükseltin. 190 derece ısılı fırında hafifçe pembeleşinceye kadar pişirin. Sebzeli harcın içine kıyılmış soğanı, maydanozu, yumurtayı,beyaz peyniri, kremayı ilave edip karıştırın ve kalıba yayın ardından üzerine kaşar serpin. Fırının üst rafında, fırını üstten ısıtarak üzeri pembeleşinceye dek pişirerek fırından alın.
|
Sebzeli Kiş |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc146705
Gönderme Tarihi: 13.Kas.2019
470 defa indirildi / yazdırıldı
|
İçi İçin:
1 adet kabak
1 adet havuç
1 adet patates
50 gram rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay kaşığıtuz
1/2 tutam karabiber
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Hamuru İçin:
175 gram un
100 gram margarin (soğuk)
20 ml.su
1 adet yumurta sarısı
8 gram tuz
Kiş hamuru için, un ve margarini geniş bir kabın içerisinde, margarini elinizle ufalayarak una yedirin. Su, yumurta sarısı ve diğer malzemeleri ekleyerek pürüzsüz bir hamur oluncaya kadar yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru streç filme sararak dolapta 15 dakika dinlendirin. İç Harcın Hazırlanması: Kabak, patates ve havucu hepsi aynı boyda olacak şekilde küp küp doğrayın. Tavayı ısıtın ve ısınan tavaya zeytinyağını ekleyin. Küp küp doğradığınız sebzeleri önce patates ve havuçtan başlamak üzere soteleyin. Karabiber ve tuz ekleyerek aromalandırın. Fırını 175 dereceye ayarlayın. Dinlenen kiş hamurunu unladığınız tezgahın üzerinde merdane yardımı ile açın.Fırın kabınızdan büyük bir bardak yardımı ile kesin. Fırın kaplarınızı yağlayarak kiş hamurunuzu yerleştirin. Hamurun taban kısmına çatal yardımı ile minik delikler açın. Harcınızı kaşık yardımı ile hamurunuza doldurun. Harcı doldurup 10 dakika pişirin. Tepsiyi çıkarıp rendelenmiş kaşar peynirini ilave edin ve kaşar peyniri eriyene kadar pişirmeye devam edin. 5 dakika sonra fırından çıkarın ve dilediğiniz yeşillikle süsleyin.
Not: Hamuru dolapta dinlendirmek, hamur açma işleminde daha elastik olmasına yardımcı olur. Dilerseniz kaşar peynirini harç ile birleştirebilir ve 15 dakika pişirebilirsiniz.
|
Sebzeli Kiş |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc156608
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2021
772 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
250 gram un
150 gram tereyağı
50 ml su
1 çay kaşığı tuz
3 yumurtanın sarısı
İçi için:
300 gram kabak
3~4 dal ıspanak
3 dal pırasa
1 soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı beyaz peynir
Tuz
Karabiber
Pul biber
Sosu için:
250 ml krema
1 yumurtanın sarısı
Tuz
Beyaz biber
1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
Yarım çay kaşığı zerdeçal
Hamuru için un ve küçük parçalar halinde kestiğiniz tereyağını tuzla birlikte karıştırın. Yumurta sarılarını ve suyu ekleyin. Sert bir hamur olacak şekilde yoğurun. Hamuru streç filmle sarıp buzdolabında en az iki saat bekletin. Dinlenen hamuru eşit bezelere ayırıp bir merdane yardımıyla ince açın. Hamurları yağlayıp hafif unladığınız tart kalıplarına kenarlarından bastırarak yerleştirin. Hamurların üzerine çok az daha un serpin ve tekrar buzdolabına alın. İç harcı için tüm sebzeleri ince doğrayıp tereyağında hafif soteleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın. Ilınan sebzeleri dinlen tart hamurlarının üzerine yayın. Sosu için gerekli olan tüm malzemeyi bir kasede karıştırıp sebzelerin üzerine dökün. Rendelenmiş beyaz peynir serpin ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Sıcak ya da ılık servis yapın.
|
Sebzeli Kiş |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc156624
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2021
415 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kiş hamuru:
1 çay bardağı un
1 yumurta
1 çorba kaşığı süt
3 yemek kaşığı soğuk tereyağı
Kars gravyer peyniri (üzeri için)
Tuz
İçi için:
1 soğan
1 kapya biberi
1 çarliston biberi
1/3 demet maydanoz
1 havuç
1 sap pırasa
2 adet mantar
1 diş sarımsak
25 gram Kars gravyer peyniri
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Pul biber
Soğuk tereyağı ve unu rondodan geçirelim. Bir kaba alalım, diğer malzemeleri ekleyip yoğuralım. Kıvamını alan hamuru streç film ile sarıp buzdolabında 30 dakika kadar dinlendirelim.
Tüm sebzeleri ince ince doğrayalım. Bir tavaya zeytinyağını gezdirelim ve sırasıyla; soğan, sarımsak, havuç, biberler, mantar, pırasa, domates ve maydanozu ekleyelim. Sebzeler hafif diri kalıncaya dek tavada soteleyelim. Kars gravyer peynirini içerisine rendeleyelim. Baharatlarını ekleyelim, karıştırıp kenara alalım.
Merdane yardımıyla dinlenen hamuru orta kalınlıkta açalım. Hamuru tart kalıbına yerleştirelim. İçine ağırlık yapması için nohut ekleyip önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika boyunca ön pişirme yapalım. Süre sonunda pişen kiş hamurunun üstünden nohutları alıp hazırlanan iç harcımızı ilave edelim. Üzerine Kars gravyer peynirini rendeleyip fırına atalım, üzeri kızarana dek pişirelim.
Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 01.12.2021
|
Sebzeli Kiş |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158391
Gönderme Tarihi: 20.Haz.2021
367 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
Hamuru için:
1 su bardağı un
1/4 çay kaşığı toz şeker
Bir tutam tuz
6 çorba kaşığı soğuk tereyağı
1-2 çorba kaşığı çok soğuk su
Üzeri için:
1 adet ince kıyılmış kırmızı soğan
1'er adet haşlanmış kabak ve havuç
1 kase haşlanmış mantar
2 adet dolmalık kırmızı biber
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
Robota unu, toz şekeri ve bir tutam tuzu aktarın. Soğuk tereyağını ilave edin. 2-3 dakika karıştırın. Üzerine 1 çorba kaşığı soğuk su ekleyin. Tekrar karıştırmaya devam edin. Hamur tamamen özleşip, toplanırsa su eklemenize gerek yok. Hamur toplanmadıysa 1-2 kaşık daha soğuk su ekleyebilirsiniz. Hamuru streç filme sararak, yarım saat buzdolabında bekletin.
Streç filmden çıkarıp, hamuru pizza hamuru kalınlığında açın. Üzerine yağlı kağıt yayılmış fırın tepsisine aktarın. İnce kıyılmış kırmızı soğanı hamurun ortasına, kenarlarından iki parmak kalınlığında boşluk kalacak şekilde yayıp, tuz ve karabiber serpin. Boş kalan kenarları birbirlerinin üzerine doğru, yan yana gelecek şekilde katlayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkarıp, üzerine ince kesilmiş sebzeleri dizin. Rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Aynı ısıdaki fırında 20 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.
|
Sebzeli Kiş |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161768
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2021
375 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet kabak (kabuklarıyla rendelenmiş, suyu sıkılmış)
10 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
200 ml. krema
200 gram kaşar peyniri (rendelenmiş)
150 gram brokoli (haşlanmış)
100 gram karnabahar (haşlanmış)
2 adet havuç (rendelenmiş)
6 dal taze soğan
1 çay kaşığı karabiber
Bir kasede kabak, yumurta, un ve tuzu karıştırın.
Kelepçeli bir kalıbın altına yağlı kağıt serin.
Kevgir yardımıyla yumurtalı karışımdan kabakları süzdürerek kalıba koyun ve bir spatula ile üzerini düzeltin. Kasede kalan yumurtalı karışımı bir sonraki aşamada kullanacağımız için atmayın.
190 derece fırında 15 dakika pişirin ve ocaktan çıkarın.
Yumurtalı karışıma krema, kaşar ve karabiber ekleyip karıştırın.
Fırından çıkardığınız kabaklı tabanın üzerine brokoli, karnabahar, havuç, kaşar, sıvı harç ve taze soğanı serpiştirin.
190 derecede 25 dakika pişirin ve sıcak servis edin.
|
Sebzeli Kiş |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169488
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2023
222 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
2 - 2,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
1 çay bardağı ılık süt
100 g eritilmiş tereyağı
1 çay kaşığı tuz
Dolgu:
2 adet patlıcan
2 adet kabak
2 adet havuç
150 g kaşar peyniri
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı krema
1 çay kaşığı karabiber
0,5 çay kaşığı tuz
Kalıp:
Pişirme kalıbı (Ø 24 cm)
Unu eleyin ve maya ile karıştırın. Süt, tereyağı ve tuzu ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp 30 dakika bekletin.
Patlıcanları alacalı soyun. Kabakların ve havuçların kabuklarını soyun. Bütün sebzeleri uzunlamasına 0,5 cm kalınlığında dilimler şekilde kesin. Kaşar peynirini de uzunlamasına 0,5 cm kalınlığında dilimleyin. Tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağ koyup orta ateşte ısıtın. İçine patlıcanları sıralayıp 2-3 dakika arkalı önlü hafifçe pişirin. Kabak ve havuçları da aynı şekilde pişirin ve soğumaya bırakın.
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Mayalanmış hamuru kısa bir süre yoğurun. Yarısını elinizle bastırarak kalıbın tabanına yayın. Kalan hamuru kalıbın kenarlarında 3 cm yüksekliğinde çember oluşturacak şekilde bastırarak yayın.
Kremayı bir kaseye alın, üzerine karabiber ve tuzu ilave edin ve karıştırın. Karışımı kalıptaki hamurun üzerine döküp yayın. Pişirdiğiniz sebze dilimlerini kaşar peynirleri ile birlikte dıştan içe doğru dik olarak daire olacak şekilde sıralayın. Fırının orta rafında pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
|
|