Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Galeta Tarifleri > Sebzeli Kiş (15 adet - 306,639 defa bakıldı)

Sebzeli Kiş


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Akıtma Tarifleri
Galeta Tarifleri
Gözleme Tarifleri
Ekmek Tarifleri
Kaygana Tarifleri
Katmer Tarifleri
Krep Tarifleri
Kruvasan Tarifleri
Lahmacun Tarifleri
Mantı Tarifleri
Milföy Tarifleri
Peksimet Tarifleri
Pide Tarifleri
Pizza Tarifleri
Sufle Tarifleri
Waffle Tarifleri
Yufka Tarifleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Sebzeli Kiş

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc169488
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2023
222 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.droetker.com.tr

Hamur:
2 - 2,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
1 çay bardağı ılık süt
100 g eritilmiş tereyağı
1 çay kaşığı tuz
Dolgu:
2 adet patlıcan
2 adet kabak
2 adet havuç
150 g kaşar peyniri
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı krema
1 çay kaşığı karabiber
0,5 çay kaşığı tuz
Kalıp:
Pişirme kalıbı (Ø 24 cm)

Unu eleyin ve maya ile karıştırın. Süt, tereyağı ve tuzu ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp 30 dakika bekletin.
Patlıcanları alacalı soyun. Kabakların ve havuçların kabuklarını soyun. Bütün sebzeleri uzunlamasına 0,5 cm kalınlığında dilimler şekilde kesin. Kaşar peynirini de uzunlamasına 0,5 cm kalınlığında dilimleyin. Tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağ koyup orta ateşte ısıtın. İçine patlıcanları sıralayıp 2-3 dakika arkalı önlü hafifçe pişirin. Kabak ve havuçları da aynı şekilde pişirin ve soğumaya bırakın.
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Mayalanmış hamuru kısa bir süre yoğurun. Yarısını elinizle bastırarak kalıbın tabanına yayın. Kalan hamuru kalıbın kenarlarında 3 cm yüksekliğinde çember oluşturacak şekilde bastırarak yayın.
Kremayı bir kaseye alın, üzerine karabiber ve tuzu ilave edin ve karıştırın. Karışımı kalıptaki hamurun üzerine döküp yayın. Pişirdiğiniz sebze dilimlerini kaşar peynirleri ile birlikte dıştan içe doğru dik olarak daire olacak şekilde sıralayın. Fırının orta rafında pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.



Sebzeli Kiş

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc161768
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2021
375 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet kabak (kabuklarıyla rendelenmiş, suyu sıkılmış)
10 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
200 ml. krema
200 gram kaşar peyniri (rendelenmiş)
150 gram brokoli (haşlanmış)
100 gram karnabahar (haşlanmış)
2 adet havuç (rendelenmiş)
6 dal taze soğan
1 çay kaşığı karabiber

Bir kasede kabak, yumurta, un ve tuzu karıştırın.
Kelepçeli bir kalıbın altına yağlı kağıt serin.
Kevgir yardımıyla yumurtalı karışımdan kabakları süzdürerek kalıba koyun ve bir spatula ile üzerini düzeltin. Kasede kalan yumurtalı karışımı bir sonraki aşamada kullanacağımız için atmayın.
190 derece fırında 15 dakika pişirin ve ocaktan çıkarın.
Yumurtalı karışıma krema, kaşar ve karabiber ekleyip karıştırın.
Fırından çıkardığınız kabaklı tabanın üzerine brokoli, karnabahar, havuç, kaşar, sıvı harç ve taze soğanı serpiştirin.
190 derecede 25 dakika pişirin ve sıcak servis edin.



Sebzeli Kiş

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc158391
Gönderme Tarihi: 20.Haz.2021
367 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

Hamuru için:
1 su bardağı un
1/4 çay kaşığı toz şeker
Bir tutam tuz
6 çorba kaşığı soğuk tereyağı
1-2 çorba kaşığı çok soğuk su
Üzeri için:
1 adet ince kıyılmış kırmızı soğan
1'er adet haşlanmış kabak ve havuç
1 kase haşlanmış mantar
2 adet dolmalık kırmızı biber
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Karabiber

Robota unu, toz şekeri ve bir tutam tuzu aktarın. Soğuk tereyağını ilave edin. 2-3 dakika karıştırın. Üzerine 1 çorba kaşığı soğuk su ekleyin. Tekrar karıştırmaya devam edin. Hamur tamamen özleşip, toplanırsa su eklemenize gerek yok. Hamur toplanmadıysa 1-2 kaşık daha soğuk su ekleyebilirsiniz. Hamuru streç filme sararak, yarım saat buzdolabında bekletin.
Streç filmden çıkarıp, hamuru pizza hamuru kalınlığında açın. Üzerine yağlı kağıt yayılmış fırın tepsisine aktarın. İnce kıyılmış kırmızı soğanı hamurun ortasına, kenarlarından iki parmak kalınlığında boşluk kalacak şekilde yayıp, tuz ve karabiber serpin. Boş kalan kenarları birbirlerinin üzerine doğru, yan yana gelecek şekilde katlayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkarıp, üzerine ince kesilmiş sebzeleri dizin. Rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Aynı ısıdaki fırında 20 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.



Sebzeli Kiş

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc156624
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2021
415 defa indirildi / yazdırıldı




Kiş hamuru:
1 çay bardağı un
1 yumurta
1 çorba kaşığı süt
3 yemek kaşığı soğuk tereyağı
Kars gravyer peyniri (üzeri için)
Tuz
İçi için:
1 soğan
1 kapya biberi
1 çarliston biberi
1/3 demet maydanoz
1 havuç
1 sap pırasa
2 adet mantar
1 diş sarımsak
25 gram Kars gravyer peyniri
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Pul biber

Soğuk tereyağı ve unu rondodan geçirelim. Bir kaba alalım, diğer malzemeleri ekleyip yoğuralım. Kıvamını alan hamuru streç film ile sarıp buzdolabında 30 dakika kadar dinlendirelim.
Tüm sebzeleri ince ince doğrayalım. Bir tavaya zeytinyağını gezdirelim ve sırasıyla; soğan, sarımsak, havuç, biberler, mantar, pırasa, domates ve maydanozu ekleyelim. Sebzeler hafif diri kalıncaya dek tavada soteleyelim. Kars gravyer peynirini içerisine rendeleyelim. Baharatlarını ekleyelim, karıştırıp kenara alalım.
Merdane yardımıyla dinlenen hamuru orta kalınlıkta açalım. Hamuru tart kalıbına yerleştirelim. İçine ağırlık yapması için nohut ekleyip önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika boyunca ön pişirme yapalım. Süre sonunda pişen kiş hamurunun üstünden nohutları alıp hazırlanan iç harcımızı ilave edelim. Üzerine Kars gravyer peynirini rendeleyip fırına atalım, üzeri kızarana dek pişirelim.


Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 01.12.2021


Sebzeli Kiş

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc156608
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2021
772 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için:
250 gram un
150 gram tereyağı
50 ml su
1 çay kaşığı tuz
3 yumurtanın sarısı
İçi için:
300 gram kabak
3~4 dal ıspanak
3 dal pırasa
1 soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı beyaz peynir
Tuz
Karabiber
Pul biber
Sosu için:
250 ml krema
1 yumurtanın sarısı
Tuz
Beyaz biber
1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
Yarım çay kaşığı zerdeçal

Hamuru için un ve küçük parçalar halinde kestiğiniz tereyağını tuzla birlikte karıştırın. Yumurta sarılarını ve suyu ekleyin. Sert bir hamur olacak şekilde yoğurun. Hamuru streç filmle sarıp buzdolabında en az iki saat bekletin. Dinlenen hamuru eşit bezelere ayırıp bir merdane yardımıyla ince açın. Hamurları yağlayıp hafif unladığınız tart kalıplarına kenarlarından bastırarak yerleştirin. Hamurların üzerine çok az daha un serpin ve tekrar buzdolabına alın. İç harcı için tüm sebzeleri ince doğrayıp tereyağında hafif soteleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın. Ilınan sebzeleri dinlen tart hamurlarının üzerine yayın. Sosu için gerekli olan tüm malzemeyi bir kasede karıştırıp sebzelerin üzerine dökün. Rendelenmiş beyaz peynir serpin ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Sıcak ya da ılık servis yapın.



Sebzeli Kiş

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc146705
Gönderme Tarihi: 13.Kas.2019
470 defa indirildi / yazdırıldı




İçi İçin:
1 adet kabak
1 adet havuç
1 adet patates
50 gram rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay kaşığıtuz
1/2 tutam karabiber
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Hamuru İçin:
175 gram un
100 gram margarin (soğuk)
20 ml.su
1 adet yumurta sarısı
8 gram tuz

Kiş hamuru için, un ve margarini geniş bir kabın içerisinde, margarini elinizle ufalayarak una yedirin. Su, yumurta sarısı ve diğer malzemeleri ekleyerek pürüzsüz bir hamur oluncaya kadar yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru streç filme sararak dolapta 15 dakika dinlendirin. İç Harcın Hazırlanması: Kabak, patates ve havucu hepsi aynı boyda olacak şekilde küp küp doğrayın. Tavayı ısıtın ve ısınan tavaya zeytinyağını ekleyin. Küp küp doğradığınız sebzeleri önce patates ve havuçtan başlamak üzere soteleyin. Karabiber ve tuz ekleyerek aromalandırın. Fırını 175 dereceye ayarlayın. Dinlenen kiş hamurunu unladığınız tezgahın üzerinde merdane yardımı ile açın.Fırın kabınızdan büyük bir bardak yardımı ile kesin. Fırın kaplarınızı yağlayarak kiş hamurunuzu yerleştirin. Hamurun taban kısmına çatal yardımı ile minik delikler açın. Harcınızı kaşık yardımı ile hamurunuza doldurun. Harcı doldurup 10 dakika pişirin. Tepsiyi çıkarıp rendelenmiş kaşar peynirini ilave edin ve kaşar peyniri eriyene kadar pişirmeye devam edin. 5 dakika sonra fırından çıkarın ve dilediğiniz yeşillikle süsleyin.

Not: Hamuru dolapta dinlendirmek, hamur açma işleminde daha elastik olmasına yardımcı olur. Dilerseniz kaşar peynirini harç ile birleştirebilir ve 15 dakika pişirebilirsiniz.



Sebzeli Kiş

bahçıvan abla
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 27.08.2015
Mesajlar: 18
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc111198
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2015
1,462 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için:
1 yumurta
2,5 su bardağı un
5 çorba kaşığı tereyağı
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı kadar su
Tuz
İçi için:
1 adet kabak
2 adet sivri biber
1 adet kırmızı dolmalık biber
1 adet soğan
10 adet mantar
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Sos için:
2 adet yumurta
1,5 su bardağı süt
100 gram kaşar peyniri
Yarım demet maydanoz

Önce içini hazırlayın. Sonra hamuru hazırlayıp ince tart kalıbına alın. Kavrulan sebzeleri kalıptaki hamurun içine yerleştirin. Bir kabın içinde yumurta ile sütü çırpın ve sebzelerin üzerine dökün. Rende peyniri üzerine serpin ve 200 derecedeki fırına verip 35 dakika kadar pişmeye bırakın.


Sebzeli Kiş

Ebruli
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 11.01.2014
Mesajlar: 26
Şehir: Gaziantep
Kısa URL: https://ml.md/lc95063
Gönderme Tarihi: 12.Oca.2014
1,757 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için:
3 su bardağı un
3 çorba kaşığı tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
4 çorba kaşığı su
İçi için:
3 adet havuç
2 adet kabak
1 adet patlıcan
2 adet kırmızı dolmalık biber
6 çorba kaşığı sıvı yağ
2 adet sivri biber
200 gram kaşar peynir
1 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un

Öncelikle sıvı yağı bir tavanın içine alıp kızdırın. Tüm sebzeleri aynı boy doğrayıp tavanın içine alın. Üzerine istediğiniz baharatları ekleyip karıştırın. İki dakika kadar kavurup sebzelerin rengi dönünce üzerine un ve sütü ekleyip koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Daha sonra hamuru için gereken malzemeleri bir kabın içinde yoğurun. Bu hamuru kelepçeli bir kabın içine yayın. Harcı da üzerine yerleştirin. Kalan hamuru şeritler halinde üzerine döşeyip kaşar peyniri serpin ve 200 derecedeki fırında 45 dakika pişmeye bırakın. Dilimleyerek servis yapın.


Sebzeli Kiş

aşina
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.09.2013
Mesajlar: 32
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc92605
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2013
1,850 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı un
120 gram tereyağı
4 çorba kaşığı su
İçi için:
2 çorba kaşığı tereyağı
1 kabak
1 kırmızıbiber
1 sarı biber
100 gram mantar
Tuz, karabiber
2 çorba kaşığı süzme yoğurt
2 diş sarımsak
3 dal kıyılmış dereotu

Öncelikle hamuru için gereken malzemeyi yumuşak ele yapışmayan bir kıvam alıncaya kadar yoğurun. Daha sonra küçük kalıpların içine paylaştırın. 190 derecedeki fırında 15 dakika pişmeye bırakın. Bu arada doğranmış sebzeleri tereyağında soteleyin. Kiş hamuru pişince fırından alıp içine sebzeleri paylaştırın. Üzerine sarımsaklı, dereotlu süzme yoğurttan koyup ikram edin.


Sebzeli Kiş

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc92073
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2013
2,936 defa indirildi / yazdırıldı




Emine Beder

1 YUMURTA
1/2 PAKETTEREYAĞI VEYA MARGARİN
2 ÇORBA KAŞIĞI YOĞURT
2,5 SU BARDAĞI UN
Vı PAKET KABARTMA TOZU
TUZ
ÜZERİ İÇİN:
2 ORTA BOY KABAK
1 ORTA BOY HAVUÇ
1 YUMURTA
100 GR BEYAZ PEYNİR VEYA LOR PEYNİRİ
1 PAKET KREMA
4-5 DALTAZE SOĞAN
1 DEMET MAYDANOZ
75 GR KAŞAR RENDESİ
TUZ

Unun içine erittiğimiz yağı, yoğurdu, yumurtayı, kabartma tozunu, tuzu ekleyip yoğurun. Hamuru 20 dakika dinlendirin. Kabağı, havucu rendeleyin. Süzgece alıp tuz serpin. 10 Dakika suyunun süzülmesini bekleyin. 20 - 25 cm çapında kelepçeli kalıbı yağlayıp un serpin. Hamuru kalıp büyüklüğünde açıp içine yerleştirin. Kenarlarını 1 cm yükseltin. 190 derece ısılı fırında hafifçe pembeleşinceye kadar pişirin. Sebzeli harcın içine kıyılmış soğanı, maydanozu, yumurtayı,beyaz peyniri, kremayı ilave edip karıştırın ve kalıba yayın ardından üzerine kaşar serpin. Fırının üst rafında, fırını üstten ısıtarak üzeri pembeleşinceye dek pişirerek fırından alın.



Sebzeli Kiş

sofra
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.10.2011
Mesajlar: 44
Şehir: Etimesgut
Kısa URL: https://ml.md/lc69264
Gönderme Tarihi: 25.Ekm.2011
2,074 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için:
1,5 su bardağı un
85 gram oda sıcaklığında tereyağı
50 gram oda sıcaklığında margarin
Yarım tatlı kaşığı tuz
3-4 çorba kaşığı soğuk su
İçi için:
3 adet orta boy soğan
2 adet orta boy havuç
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 adet orta boy kabak
200 gram ıspanak yaprağı
200 gram semizotu
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Üzeri için:
1 kutu (200 ml) krema
1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Un, tereyağı, margarin, tuz ve suyu derin bir kaba alıp, yoğurun. Hamuru 28 cm çapında tart kalıbına kenarlarını da kaplayacak şekilde elinizle bastırarak yerleştirin. Kabarmaması için üzerine nohut koyun ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Üzerindeki nohudu alın ve 5 dakika daha pişirip, fırından çıkarın.
İçi için piyazlık doğranmış soğan ve rendelenmiş havucu zeytinyağında soteleyin. Kabağı rendeleyip, sıkın ve fazla suyunu aldıktan sonra havuca ekleyin. Kıyılmış ıspanak yaprağı, semizotu, tuz, karabiber ve pulbiber katıp, 1-2 dakika daha sotelemeye devam edin. Ilındıktan sonra pişen tart hamurunun üzerine yayın. Önce kremayı yayın, sonra kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında peynir eriyene kadar pişirin. Dilimleyin ve sıcak olarak servis yapın.

Not: Kişi peynirli veya mantarlı da hazırlayabilirsiniz.



Sebzeli Kiş

Aydın havası
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.06.2011
Mesajlar: 55
Şehir: Aydın
Kısa URL: https://ml.md/lc65010
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2011
2,113 defa indirildi / yazdırıldı




4 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı un
2 çorba kaşığı soğuk su
1 çay kaşığı tuz
İçi için:
1 kg. ıspanak
1 demet taze soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet havuç
100 gr. beyaz peynir
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
50 gr. kaşar peyniri

Doğranmış taze soğanı ve rendelenmiş havucu yağın yarısıyla soteleyin. Doğranmış ıspanakları katıp suyunu çekene kadar kavurun. Unu kalan yağla kavurun ve sütü ekleyerek pişirin. Hamur için verilen malzemeleri yoğurun. Unlanmış tepsiye kenarlarını kaldırarak yerleştirin. Sosu sebzelerle ve peynirlerle karıştırıp hamurun üzerine yayarak fırında pişirin.



Sebzeli Kiş

gök boncuk
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 30.04.2011
Mesajlar: 28
Şehir: Gaziantep
Kısa URL: https://ml.md/lc63543
Gönderme Tarihi: 27.May.2011
2,475 defa indirildi / yazdırıldı




Elif Korkmazel

Hamuru için:
2 su bardağı un
100 gr tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta
içi için:
1 adet havuç
1 adet kabak
1 adet biber dolması
1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un

Bir kapta hamur malzemelerini karıştırıp iyice yoğurun. Yağlanmış bir tart kabına hamuru döşeyin. İçi için havuç, kabak, dolmalık biberi küp küp doğrayıp 1 çorba kaşığı tereyağında sote edin. Hamurun üzerine döşeyin. Bir kapta yumurta, süt, un, çırpın bu karışımı hamurun üzerindeki sebzeli karışımın üzerine dökerek 200 derecedeki ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.


Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 18.10.2024


Sebzeli Kiş

şensu
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 10.06.2009
Mesajlar: 21
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc37262
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2009
2,609 defa indirildi / yazdırıldı




125 gr bitkisel margarin (oda sıcaklığında yumuşamış
3 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
2,5 su bardağı un
Üzeri için;
3 adet orta boy dolmalık yeşil kabak
1 adet orta boy kuru soğan
1 demet dereotu
1 çay kaşığı tuz, karabiber
Krema için;
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
2 adet yumurta
2 adet yumurtanın akı
6 çay kaşığı kuru nane, kuru kekik

Önce yıkanmış kabakları kabuğuyla birlikte rendeleyip tuzunu atıp karıştırın. Bir tel süzgecin içine koyarak suyunun süzülmesi için en az 30 dakika bekletin. Daha sonra üzerine rendelenmiş soğanı ekleyip bir kaba aktarın. Hamuru hazırlamak için; tuz ve kabartma tozunu hamur yoğurma kabına alıp karıştırın. Yoğurt ve yumuşamış margarini ilave edin. Unu azar azar ekleyip yoğurun. Hamuru tezgaha alıp tekrar Kulak memesi yumuşaklığında ve ele yapışmayan bir hamur hazırlayın. Hamuru buzdolabı poşetine koyup buzdolabında 20 dakika kadar bekletin. Buzdolabında beklettiğiniz hamuru tezgahın üzerine alıp merdane ile incelterek açın. Hamuru hafifçe yağlanmış 25-30 santim çapında yuvarlak veya büyük bir dikdörtgen kalıba (borcam kullanabilirsiniz) dibini ve kenarlarını kaplayacak şekilde elinizle bastırarak yayın. Hamurun dibini çatalla yer yer delin. İsterseniz kelepçeli kek kalıbı da kullanabilirsiniz. Yumurtaları bir kapta mikserle çırpın. Kuru nane, kekik, rendelenmiş peynir ve incecik kıyılmış dereotunu ekleyip birkaç dakika daha çırpın. Kabak ve soğanı ekleyip karıştırın. Bir taraftan karıştırırken bir taraftan da yumurta aklarını ilave edip tekrar karıştırmaya devam edin. Bu karışımı kalıptaki hamurun üzerine dökün. 180 dereceye ayarlı ve önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin. 20 dakika ılımaya bırakın. Dilimleyerek servis yapın.



Sebzeli Kiş

Ramazan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.09.2006
Mesajlar: 82
Kısa URL: https://ml.md/lc8641
Gönderme Tarihi: 16.Kas.2006
2,669 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet kiş hamuru
400 gr kabak
2 adet soğan
10 ml. zeytinyağı
6 adet biber turşusu
400 gr. domates
150 gr. çekirdeksiz siyah zeytin
1 demet maydanoz
100 gr. beyaz peynir
250 ml. krema
4 adet yumurta
1 diş sıkılmış sarımsak
Tuz
Karabiber

Hamuru 34 cm. çapında açın, kalıba yerleştirin. Kenarlarını 1 cm. dışanda bırakın. Kabakları dilimleyin. Soğanları küp şeklinde doğrayın ve kabaklarla birlikte zeytinyağında kavurun. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Domatesleri 4'e bölüp çekirdeklerini çıkartın, küp şeklinde doğrayın. 4 adet biber turşusunu dilimleyin. Maydanozu ayıklayın, ince ince kıyın. Hazırladığınız malzemeleri zeytinlerle birlikte hamurun üstüne koyun. Diğer tarafta peyniri ve sarmısağı ezin. Krema, yumurta, tuz ve karabiber ile karıştırın. Kişin üstüne döküp hamurun dışarıda kalan kısımlarını malzemenin üstüne kapatın. 200° C'de ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin. Biberturşusu ile birlikte servis yapın.







Sebzeli Kiş Tarifleri Galeta Tarifleri



(15 adet Sebzeli Kiş 306,639 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort