|
Sebzeli Bibimbab |
|
cennet gözlüm
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.08.2012
Mesajlar: 34 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc79057
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2012
2,980 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://koreyemek.blogspot.com/
2 tane patlıcan
2 tane kabak
2 tane kuru soğan
1 demet ıspanak
2 tane havuç
sosu için:
1 çay kaşık susam yağı
1 tatlı kaşık acı pul biber
2 tane patlıcanı yıkadıktıktan sonra alacalı soyun ve 2 ye bölün. yarım ayı şekilinde doğrayın.
Tavada sıvayağı dökerek patlıcanı kavurun. Patlıcan yumusayınca
1 yemek kaşık soya sosu, 2 diş dövülmüş sarımsak, 1 tatlı kaşık şekeri ilave edin. son olarak yeşil soğanı ince ince kıyarak ekleyin. 2 tane kabağı iyice yıkayın ve 2 ye bölün. yarım ay şekilde doğranıp az sıvıyağıda kavurun. istersen sarımsağı ilave edebilir. tuzu ekleyin.
kuru soğanı yarım jülen doğranın ve sıvı yağıda kavurun. tuzu ekleyin.
Ispanağı iyice yıkayın. kaynar suda 1 kaşık tuzu ekleyin ve yıkanmış ıspanağı hafifçe haşlayın. (eklemiş tuzu ıspanağı yemyeşil olmasını sağlar)
haşlanmış ıspanağı 1-2 kere daha yıkayın sonra elle sıkarak suyunu süzün. 3 kere bıçakla doğrnın. tuz, 2 sarımsak, susam yağı, susamı ilave edip harmanlayın.
havuç ince ince rendelenip az yağıda kavurun. tuzu ekleyin.
sebzeler hazırlandıktan sonra yumurtayı tavada pişirin.
tabakta pirinç koyun. sebzelerini dizin.
Susam yağı, acı pul biber (go-çu-jang) ve yumurtayı ilave ederek kaşıkla iyice karıştırın.
|
Sebzeli Pirinç (Bibimbap) |
|
sudegül
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.10.2016
Mesajlar: 24 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc120644
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2016
2,292 defa indirildi / yazdırıldı
|
Eyüp Sevinç
500 g. Ispanak
1,5 su bardağı pirinç
1 su bardağı soya filizi
2 adet kabak
2 adet havuç
2 adet soğan
4 adet yumurta
1 diş sarımsak
1 çay bardağı sıvıyağ
½ çay bardağı susam yağı
1 çay kaşığı tuz
Sos için;
1 çay bardağı susam yağı
2 yemek kaşığı biber salçası
Önce havucu, sonra kabağı, daha sonra kuru soğanı yarım çay bardağı sıvıyağda kavurun. Kavururken bir tutam tuz ilave edin. Ispanakları kaynar suda çok öldürmeden 510 dakika bekletip çıkarın. Ispanağı sudan çıkardıktan sonra suyunu iyice sıkın; bir diş sarımsak, tuz ve susam yağı ile karıştırın.
Pilav için; pirinci iyice yıkadıktan sonra üzerine 3 su bardağı su ilave ederek yağsız ve tuzsuz olarak haşlayın. Pirinci haşladıktan sonra 4 porsiyona bölün ve tabaklara yerleştirin. Yanına sebzeleri ve soya filizini bölüm bölüm paylaştırın. Sıvıyağda yumurtaları göz göz pişirin ve sebzelerin üzerine koyun.
Sosu için; ½ çay bardağı susam yağı ve biber salçasını pişirin. Pirincin üzerinde sosu gezdirin. Servis yapın.
|
|