| 
 
 
 | 
Sardalya Tava | 
  | 
-BMW- 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.04.2006 
Mesajlar: 164 Şehir: Niğde | 
Kısa URL: https://ml.md/lc5657 
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2006 
3,514 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
750 gr. sardalya
 
1 su bardağı ayçiçek yağı
 
2 yumurta
 
4 çorba kaşığı un
 
Limon
 
Tuz
 
 
Sardalyaları bol suda yıkadıktan sonra başları ile içlerini ayıklayın. Tekrar yıkayın, tuzlayın. Sularının süzülmesi için süzgeçte bırakın. Diğer tarafta bir kabın içine yumurtaları kırın. İçine orta kıvamda bulamaç oluncaya kadar un, su ve tuz ilave edin. Çatal ile çırpın. Çiçek yağını tavada kızdırın. Balıların ikisini, üçünü birarada kuyruğundan tutup unlu bulamaca batırın ve tavaya bırakarak her iki tarafını da kızartın. Limon sıkarak servis yapın.
 
 
 ML® Peynirli Sardalya için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 14.02.2021
  
 | 
Sardalya Kızartma | 
  | 
fikret 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 11.02.2007 
Mesajlar: 19 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc11951 
Gönderme Tarihi: 11.Şub.2007 
7,611 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg sardalyayı ayıklayıp yıkayın teflon tavaya  çok az yağ koyup balıkları düzgünce sıralayın  ağır ateşte 10 dakika tutup ters yüz çevirin biraz beceri ister daha sonra diğer yüzünü çevirip 10 dakika pişirin saltayla beraber yiyin.
 
 
ML® Peynirli Sardalya (görsel)
 
 
 
 
 
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 09.08.2022
  
 | 
Sardalya Tava | 
  | 
minikkis 
Yeni Üye 
 
  
Kayıt: 28.07.2020 
Mesajlar: 3 Şehir: Selanik | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152358 
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2020 
688 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
1/2 kilo sardalya balığı
 
2/3 su bardağı un
 
1 yemek kaşığı mısır unu
 
1 şişe sodanın 3/4'ü
 
1.5 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı pul biber
 
Sıvı yağ
 
 
Sardalya balıklarını temizleyip kılçıklarını ayırıyoruz. Un, tuz, soda, karabiber ve pul biberi karıştırıyoruz. Tavaya sıvı yağı döküp, kızdırıyoruz. Balıkları, hazırladığımız sosa batırıp tavaya alıyoruz. Yüksek ateşte her bir yüzünü 2-3 dakika kızartıyoruz.
 
 
 
  
 | 
Sardalya Tava | 
  | 
İ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2014 
Mesajlar: 539 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc175899 
Gönderme Tarihi: 09.Oca.2024 
819 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo sardalya
 
Mısır unu
 
Tuz
 
Ayçiçeği yağı
 
 
Sardalyalar temizlenir, tuzlanır, mısır ununa bulanır.
 
Kızartma tavasına yıldız biçiminde sıkı sıkı dizilir.
 
Çok az yağ gezdirilir. ateşe oturtulur.
 
Biraz kızarınca balıklar bir tabak yardımıyla çevrilir, diğer tarafı da kızartılır.
 
Sıcak olarak servis edilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |