| 
 
 
 | 
Sardalya Tava | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc179353 
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2024 
171 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg sardalya, ayıklanmış ve temizlenmiş
 
1 su bardağı ince mısır unu
 
Tuz
 
Limon
 
Sıvı yağ
 
 
Balıkları yıkadıktan sonra süzgece alalım, suyu aktıktan sonra tuzlayalım. Mısır ununu ayrı tabağa alalım, balıkları mısır ununda bulayın ve tavada kızgın yağda arkalı önlü kızartın. Üzerine zevkinize göre limon sıkın.
  
 | 
Sardalya Tava | 
  | 
İ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2014 
Mesajlar: 539 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc175899 
Gönderme Tarihi: 09.Oca.2024 
819 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo sardalya
 
Mısır unu
 
Tuz
 
Ayçiçeği yağı
 
 
Sardalyalar temizlenir, tuzlanır, mısır ununa bulanır.
 
Kızartma tavasına yıldız biçiminde sıkı sıkı dizilir.
 
Çok az yağ gezdirilir. ateşe oturtulur.
 
Biraz kızarınca balıklar bir tabak yardımıyla çevrilir, diğer tarafı da kızartılır.
 
Sıcak olarak servis edilir.
 
 
 
  
 | 
Sardalya Tava | 
  | 
minikkis 
Yeni Üye 
 
  
Kayıt: 28.07.2020 
Mesajlar: 3 Şehir: Selanik | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152358 
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2020 
688 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
1/2 kilo sardalya balığı
 
2/3 su bardağı un
 
1 yemek kaşığı mısır unu
 
1 şişe sodanın 3/4'ü
 
1.5 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı pul biber
 
Sıvı yağ
 
 
Sardalya balıklarını temizleyip kılçıklarını ayırıyoruz. Un, tuz, soda, karabiber ve pul biberi karıştırıyoruz. Tavaya sıvı yağı döküp, kızdırıyoruz. Balıkları, hazırladığımız sosa batırıp tavaya alıyoruz. Yüksek ateşte her bir yüzünü 2-3 dakika kızartıyoruz.
 
 
 
  
 | 
Tavada Sardalya | 
  | 
yeni üye 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.01.2016 
Mesajlar: 42 Şehir: Kütahya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc137662 
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2018 
1,176 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://carrefoursa.com
 
 
½ kg sardalya
 
½ su bardağı un
 
1 yemek kaşığı mısır unu
 
1 şişe maden suyu
 
1 tutam tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
Sıvı yağ
 
Limon
 
 
Sardalya balıklarını temizleyin ve kılçıklarını çıkarın. Un, mısır unu, maden suyu, tuz ve karabiberi bir kasede çırpma teli ile karıştırın. Balık tavasına 2 yemek kaşığı sıvı yağ döküp kızdırın. Sardalyaları hazırladığınız sosa batırıp tavaya dizin. Her iki yüzünü kızartarak pişirin. Servis sırasında üzerine limon sıkın.
 
 
Not: Sardalya ile Fırında Sardalya Buğulama da pişirebilirsiniz.
  
 | 
Sardalya Tava | 
  | 
ipek böceği 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.04.2018 
Mesajlar: 24 Şehir: Isparta | 
Kısa URL: https://ml.md/lc133440 
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2018 
1,038 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
600 gr. sardalye balığı
 
6 çorba kaşığı sıvıyağ
 
1 su bardağı sirke
 
1 diş sarmısak
 
1 defne yaprağı
 
Bir tutam biberiye
 
1 çay kaşığı nane
 
1 sivri biber
 
2 kırmızı soğan
 
Tuz
 
 
Sardalye balığımızı ayıklayıp, yıkayalım ve kurulayalım. Yapışmaz bir tavada 4 kaşık yağı ısıtalım. Balıkların her bir tarafını 2 dakika pişirelim. Peçete üzerinde yağını çektirelim. Derin bir tabağa dizelim. Başka bir tavada 2 kaşık yağı ve 1 su bardağı sirkeyi karıştıralım. Sarısak, defne yaprağı, biberiye, nane, halka halka doğranmış sivri biber ve tuzu ilave edelim. 10 dakika pişirelim. Ateşten alıp balıkların üzerine dökelim ve serin ortamda en bekletip marine edelim. İki adet kırmızı soğanı halka halka doğrayalım. 2 çorba kaşığı sıvıyağ ile birlikte geniş bir tavaya koyalım. Birkaç kaşık marinat suyundan ilave edelim. Tuzlayıp kısık ateşte 5-6 dakika pişirelim. Balıkları servis tabağına alalım. Üzerine 1-2 kaşık marinat suyu ve çok az yağ gezdirip soğan eşliğinde servis yapalım. Dilerseniz sardalyeleri marinede 1 gece bekletebilirsiniz.
  
 | 
Sardalya Tava | 
  | 
bitmeyen şarkı 
Editor 
 
  
Kayıt: 07.01.2011 
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64251 
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2011 
2,884 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg sardalya balığı (temizlenmiş)
 
60 gr (1/2 su bardağı) un
 
1 çay kaşığı tuz
 
1-2 su bardağı rafine yağ
 
1 limon (4'e bölünmüş)
 
 
Bir tabakta un ve tuzu karıştırıp, balıkları tuzlu una buladıktan sonra, silkeleyerek fazla unlarını atınız.
 
Orta boy bir tavada rafine yağı orta ateşte ısıtınız. Yağ kızınca balıkları koyup arasıra çevirerek her iki yanlarını 4-5'er dakika, renkleri hafifçe pembeleşene kadar pişiriniz.
 
Tava edilmiş sardalyaları, delikli kepçeyle ısıtılmış bir servis tabağına çıkarıp, limon parçaları ile süsleyerek servis ediniz.
  
 | 
Sardalya Tava | 
  | 
jetaşçı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.08.2007 
Mesajlar: 53
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17480 
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2007 
4,450 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
16 sardalya balığı (temizlenip filetoları çıkarılmış)
 
210 gr (1+3/4 su bardağı) un
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 kahve kaşığı karabiber
 
1 kahve kaşığı kabartma tozu
 
1 yumurtanın sarısı
 
1 yumurtanın akı (çırpılmış)
 
1-2 çorba kaşığı ılık su
 
1-2 su bardağı rafine yağ
 
1 limon (4'e bölünmüş)
 
1 demet maydanoz
 
 
Orta boy bir kasede un, tuz, biber ve kabartma tozunu karıştırınız. Yumurta sarısını, çırparak unlu karışıma yediriniz. Çırpılmış yumurta akını ve 1 çorba kaşığı ılık su ekleyip (karışım çok koyu olursa 1 çorba kaşığı ılık su daha ekleyiniz), kaseyi ılık ve cereyansız bir yere kaldırarak, karışımı 1 saat dinlendiriniz.
 
Orta boy bir tavada rafine yağı orta ateşte kızdırınız.
 
Sardalya filetolarını hazırladığınız kızartma hamuruna batırıp tavaya atarak, her iki yanlarını 3-4'er dakika, altın sarısı bir renk alana kadar pişiriniz.
 
Tava edilmiş sardalyaları, delikli kepçeyle ısıtılmış bir servis tabağına çıkarıp, limon parçaları ve maydanozla süsleyerek servis ediniz.
 
 
 ML® Asma Yaprağında Saldalya için tıklayın 
 
ML® Asma Yaprağında Sardalya (görsel)
 
  
 | 
Sardalya Kızartma | 
  | 
fikret 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 11.02.2007 
Mesajlar: 19 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc11951 
Gönderme Tarihi: 11.Şub.2007 
7,611 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg sardalyayı ayıklayıp yıkayın teflon tavaya  çok az yağ koyup balıkları düzgünce sıralayın  ağır ateşte 10 dakika tutup ters yüz çevirin biraz beceri ister daha sonra diğer yüzünü çevirip 10 dakika pişirin saltayla beraber yiyin.
 
 
ML® Peynirli Sardalya (görsel)
 
 
 
 
 
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 09.08.2022
  
 | 
Sardalya Tava | 
  | 
-BMW- 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.04.2006 
Mesajlar: 164 Şehir: Niğde | 
Kısa URL: https://ml.md/lc5657 
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2006 
3,514 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
750 gr. sardalya
 
1 su bardağı ayçiçek yağı
 
2 yumurta
 
4 çorba kaşığı un
 
Limon
 
Tuz
 
 
Sardalyaları bol suda yıkadıktan sonra başları ile içlerini ayıklayın. Tekrar yıkayın, tuzlayın. Sularının süzülmesi için süzgeçte bırakın. Diğer tarafta bir kabın içine yumurtaları kırın. İçine orta kıvamda bulamaç oluncaya kadar un, su ve tuz ilave edin. Çatal ile çırpın. Çiçek yağını tavada kızdırın. Balıların ikisini, üçünü birarada kuyruğundan tutup unlu bulamaca batırın ve tavaya bırakarak her iki tarafını da kızartın. Limon sıkarak servis yapın.
 
 
 ML® Peynirli Sardalya için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 14.02.2021
  
 | 
 
 
 
 
 
 |