| 
 
| 
 
 
 | 
 
Sardalya Izgara | 
 
  | 
pür-i pak 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.05.2008 
Mesajlar: 22 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24114 
Gönderme Tarihi: 27.May.2008 
3,229 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 kg sardalya balığı
 
1 kahve fincanı zeytinyağı
 
Tuz
 
Sos için:
 
1 kahve fincanı zeytinyağı
 
1 adet limon
 
Tuz
 
 
Balıkları su içinde ovarak yıkayıp, pullarını giderin. Sol elinizde sıkıca tutup sağ elinizle boyunlarına bastırıp çekerek solungaçları ve bağırsaklarını çıkartın. Akar su altında yıkayıp süzün ve hafifçe tuzlayın. Üzerlerine zeytinyağı gezdirerek altüst edin. Izgaraya dizerek 3-4 dakikada bir, her iki tarafını çevirerek kızartın ve dağıtım tabağına alarak limon sosu eşliğinde servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "Doctor" tarafından gönderildi. 24.03.2021
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Sardalya Izgara Tarifleri Pisi Balığı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |