| 
 
 
 | 
Sardalya Izgara | 
  | 
pür-i pak 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.05.2008 
Mesajlar: 22 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24114 
Gönderme Tarihi: 27.May.2008 
3,229 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg sardalya balığı
 
1 kahve fincanı zeytinyağı
 
Tuz
 
Sos için:
 
1 kahve fincanı zeytinyağı
 
1 adet limon
 
Tuz
 
 
Balıkları su içinde ovarak yıkayıp, pullarını giderin. Sol elinizde sıkıca tutup sağ elinizle boyunlarına bastırıp çekerek solungaçları ve bağırsaklarını çıkartın. Akar su altında yıkayıp süzün ve hafifçe tuzlayın. Üzerlerine zeytinyağı gezdirerek altüst edin. Izgaraya dizerek 3-4 dakikada bir, her iki tarafını çevirerek kızartın ve dağıtım tabağına alarak limon sosu eşliğinde servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "Doctor" tarafından gönderildi. 24.03.2021
  
 | 
SARDALYA IZGARASI | 
  | 
ZerrinS 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.08.2008 
Mesajlar: 22 Şehir: Ege | 
Kısa URL: https://ml.md/lc26789 
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2008 
3,014 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. sardalye balığı
 
1 adet limon
 
1 fincan zeytinvağı
 
1 adet soğan
 
1 demet maydanoz
 
tuz
 
asma yaprakları
 
 
Balıklar güzelce ayıklanıp yıkanır. Her asma yaprağı içine 1-2 balık konur, üstüne hafifçe zeytinyağı sürülür ve bohça sarar gibi sarılır kapatılır. Izgaraya böylece yerleştirilir. Balıklar asma yaprağı içinde 10-12 dakika pişer. Sofraya yapraklı da gidebilir. İstenirse yapraklar açılıp balıklar zedelenmeden alınır. Bir tas içinde soğan ince ince kıyılır, tuzla oğulun suda yıkanır, acısı giderilir. Zeytinyağı, kıyılmış maydanoz ve limonla karıştırılır, balığın yanında sos olarak ikram edilir.
 
 
 ML® Peynirli Sardalya için tıklayın
 
  
 | 
SARDALYE IZGARASI | 
  | 
Mersiye Şükrani 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.07.2010 
Mesajlar: 91 Şehir: Şiraz | 
Kısa URL: https://ml.md/lc53497 
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2010 
2,907 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Tuz, biber ve az miktarda zeytinyağını, üzerine limon sıkarak hazırlayınız. Sonra sardalye balığının içini, pullarını ve kulaklarını ayıklayıp, önceden hazırlamış olduğunuz sıvıya bulayıp asma yaprağına sarınız. Izgarada iki taraflı olarak pişiriniz. Sonra üzerine sarmış olduğunuz asma yapraklarını çıkarınız ya da bu asma yapraklarını açınız, tabağa yerleştiriniz üstüne de limon sıkıp sofraya getiriniz.
 
 
ML® Peynirli Sardalya (görsel)
 
  
 | 
Sardalya Izgara | 
  | 
bitmeyen şarkı 
Editor 
 
  
Kayıt: 07.01.2011 
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64254 
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2011 
2,756 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr sardalya balığı (temizlenip, yıkanmış ve kurulanmış)
 
2 çorba kaşığı rafine yağ
 
1 çay kaşığı tuz
 
3 çorba kaşığı un
 
1 limon (4'e bölünmüş)
 
 
Önce, ızgaranızı kızdırınız.
 
Sardalyaları genişçe bir tabağa ya da tepsiye koyup, rafine yağla yağlayarak, tuzu serpiniz.
 
Genişçe bir başka tabağa unu yayınız. Yağlayıp tuzlanmış sardalyaları una buladıktan sonra, hafifçe silkeleyerek fazla ununu atınız. Balıkları kızgın ızgaraya koyup, her iki yanlarını 4-5'er dakika pişiriniz.
 
Izgaradan sardalyaları alıp, bir servis tabağına yerleştirerek, yanında limon parçalarıyla servis ediniz.
 
 
 ML® Asma Yaprağında Saldalya için tıklayın 
 
ML® Asma Yaprağında Sardalya (görsel)
 
  
 | 
Sardalya Izgara | 
  | 
cep 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.04.2018 
Mesajlar: 21 Şehir: Sinop | 
Kısa URL: https://ml.md/lc133477 
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2018 
973 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg sardalya
 
10-25 adet taze (yoksa salamura) asma yaprağı.
 
Tuz
 
 
Sardalyaları kafalarını kopararak ve içlerini baş parmağınızla temizleyiniz. Üstündeki pulları parmaklarınızla temizleyiniz. Kapaklı tel ızgarayı açıp alt kapağına asma yapraklarını bir sıra olarak diziniz. Asma yapraklarının üzerine saldalyaları bir sıra halinde diziniz. Sardalyaları tuzladıktan sonra asma yapraklarının kalanlarını balıkların üzerine dizip tel ızgaranın kapağını kapatınız. Kor haline gelmiş mangal kömürü üzerinde önce bir tarafını, sonra diğer tarafını çevirerek kızartınız. Sıcak servis yapınız.
 
 
Not: Eğer mangal ateşini kullanmaktan mahrumsanız aynı işlemi elektrikli ızgara veya kapağı açık fırında da yapabilirsiniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |