Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Salatalık Turşusu (sirkeden)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Dondurulma Tarifleri
Konserve Tarifleri
Kurutma Tarifleri
Salamura Tarifleri
Turşu Tarifleri
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Hıyar Turşusu

sinan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 19.01.2007
Mesajlar: 144
Şehir: İÇEL
Kısa URL: https://ml.md/lc13180
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2007
3,025 defa indirildi / yazdırıldı




Kornişon
Sarımsak
Maydanoz
Sivri biber
Dereotu
Defne yaprağı
Dilimlenmiş limon

Taze, sert yapılı, küçük boy ve aynı kalınlıktaki hıyarları kullanın. En uygun çeşit “kornişon”dur. İçlerinde ezik, çürük ve küflü olanları ayırın; üzerlerindeki çamur, toprak v.b. kirleri yıkayın.
Hıyarları turşu kabına doldururken, tad ve koku vermek amacıyla aralarına sarımsak, maydanoz, sivri biber, dereotu, defne yaprağı,dilimlenmiş limon veya bunlardan birkaçını koyabilirsiniz. Üzerine bir miktar toz şeker ve biraz kuru nohut ekleyin. Sebzelerin üzerini örtecek şekilde %10-12 tuzlu salamura ilave edin. Burada ve bundan sonra sözü edilecek bütün turşularda, dikkat edilecek konu, sebzelerin salamura dışına çıkmamasıdır. Bu nedenle cam veya porselen bir tabak, temiz yıkanmış bir taş veya içi su doldurulup ağzı sıkıca bağlanmış plastik torba v.b. bir ağırlığı en üste koyarak, sebzelerin suyun içerisine batmasını sağlayın.
Eğer istenirse, turşuya, salamuranın %10’u oranında sirke ilave edebilirsiniz.
Bundan sonra turşuyu, ekşimesi için 18~20°C sıcaklıkta 4-6 hafta bekletin. Hıyar turşusunun yenilecek olgunluğa geldiği şöyle anlaşılır: Hıyarların rengi sarıya döner; ortadan ikiye bölündüğünde etinin rengi dıştan içe doğru aynı ve saydam görünüştedir. Ayrıca tat, koku ve ekşillkteki değişme ile de anlaşılabilir. Turşu olgunlaştıktan sonra, daha serin bir yerde muhafaza edin. Turşunun üzerinde beyaz, kalın bir zar halinde maya tabakası oluşursa, bunu temizleyin.


Salatalık Turşusu

G.Ömer
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 19.04.2011
Mesajlar: 26
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc63280
Gönderme Tarihi: 19.May.2011
2,760 defa indirildi / yazdırıldı




Ayşe Tüter

1 kg. salatalık
1 baş sarımsak
1 acı biber
1 çay bardağı nohut
1 defne yaprağı
Tuz
Yeterince su
1 su bardağı sirke

Salatalıkları çatal ile birkaç noktasından delin bir kavanoza dizin. Üzerine sarımsakları acı biberi nohutu koyun. Suyu sirkeyi tuzu kaynatın soğutun. Üzerini kapatacak kadar dökün. Kavanozun ağzını sıkı kapatın. Oda sıcaklığında 20 gün bekletin, afiyetle yiyin, (tuzu yemeğe konur gibi ayarlayın)


Fotoğraf "Doctor" tarafından gönderildi. 23.02.2022


Salatalık Turşusu

otelman
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.04.2006
Mesajlar: 196
Şehir: Alanya
Kısa URL: https://ml.md/lc6830
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2006
2,672 defa indirildi / yazdırıldı




15-20 küçük salatalik
8-10 dis sarımsak
1 limon
3 adet defne yapragi
1 bardak sirke
1 bag maydanoz
Tuz

Salataliklari iyice yikayin.
Sarimsaklar temizlenir.
Salataliklar ve sarımsaklar kavanoza yerlestirilir.
Limon dilimlenip konur. 1 bardak sirke ilave edilir. Defne yapragi konur. Maydanoz konup, tuz ve suyu ilave edilir.
Kavanozun kapagi kapatilir. Serin bir yerde 10-15 gün bekletilir.

Not: Tuzlu su 4 su bardagi suya 1 çorba kasigi hesap edilerek konur.


Hıyar Turşusu

dul
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.12.2006
Mesajlar: 33
Şehir: ank
Kısa URL: https://ml.md/lc10259
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2006
2,623 defa indirildi / yazdırıldı




Hıyar turşusu hem sirkeli hem de salamuralı yapılabilir. Bunun için körpe ve küçük hıyarlar seçilir. Bunlar iyice yıkandıktan sonra bir kevgirde süzülür. Hıyarlar, iyice süzüldükten sonra büyük bir kavanoza yanlamasına veya diklemesine düzenli bir şekilde yerleştirilir. Bunun üstüne dilim dilim doğranmış bir limon yerleştirilir ve hıyarların üstü tamamiyle örtülünceye kadar tuzlu sirke dökülür. Temiz ve düzgün bir tahta ve bunun üstüne konmuş temiz bir taşla bastırılır ve turşunun oluşması beklenir. Hıyar turşusunun salamurayla hasırlanmasını isteyenler, hıyarları kavanoza istiflemeden önce lahana turşusunda olduğu gibi tülbente sarılmış ekmekle hamur koymalı, salamurayı da lahana salamurasını hazırlar gibi hazırladıktan sonra hıyarların üstüne dökmeli, bunların üstünü de temiz tahta ve taşla bastırmalıdırlar.


Salatalık Turşusu (sirkeden)

Borekch
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.04.2006
Mesajlar: 125
Şehir: Mardin
Kısa URL: https://ml.md/lc3036
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2006
2,546 defa indirildi / yazdırıldı




2 kg Çengelköy salatık
1 su bardağı üzüm sirkesi
10 diş sarımsak
5 adet kereviz yaprağı
Alabildiği kadar su
Kaya tuzu

Yıkanmış salatalıkları kavanoza yerleştirin.
Kabukları soyulmuş sarımsakları, üzüm sirkesini, tuzu ve alabildiği kadar suyu iyice karıştırıp kavanozun içine boşaltın.
Kereviz yapraklarını yerleştirip kavanozun kapağını sıkıca kapatın.

Not: Turşunun tuzunu dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Uzun süre dayanmasını istiyorsanız tuzunu fazla koymanız gerekir. Serin ve karanlık bir yerde muhafaza edin.



Salatalık Turşusu

Dilek Akovalı
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 14.04.2009
Mesajlar: 16
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc35431
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2009
2,371 defa indirildi / yazdırıldı




3 kg için
4 kg'lık kavanoz
3 kg turşuluk salatalık
10 diş sarımsak
1 şişe üzüm sirkesi
250 gram kaya tuzu
12 su bardağı su

Salatalıkları yıkayıp ayıklayın. İçine suyun geçmesi için, salatalıkları birkaç yerinden delin. Kavanoza diklemesine dizin. Bu arada aralarına sarımsak dişlerini koyun. 12 su bardağı suda kaya tuzunu eritin. Sirkeyi katın. Kavanoza doldurun. Kapağını sıkıca ka-paün. Serin bir yerde bekletin.


Hıyar Turşusu

parantez
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2008
Mesajlar: 22
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc24653
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2008
2,348 defa indirildi / yazdırıldı




60 adet hıyar
500 gram tuz
Az sirke

Hıyarların uçlarını kesip bidona doldurun. Tuzu eritip üstlerine dökün. Sirkeyi de katın. Ağzını kapatın. 5 gün sonra tuzuna bakın. Azsa tuz ilave edin, çoksa su ilave edin. 20 günde hazırdır.


Salatalık Turşusu (sirkeden)

ayşe diye biri
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 22.09.2010
Mesajlar: 24
Şehir: Mersin
Kısa URL: https://ml.md/lc56239
Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2010
2,124 defa indirildi / yazdırıldı




Önce salatalar yıkanıp kurulandıktan sonra büyük bir kevgir içerisine koyup üzerine ağır bir cisim koyarak, 24 saat kendi haline bırakmalıdır.
Tuzla karıştırılmış sirke hazırlanıp turşu kabına, güzelce istif edilmiş salatalıkların üzerine dökmelidir. Üzerine ağır bir cisim konmalıdır. Bu ağır cisim, temiz bir deniz kaya parçası olmalıdır ve kavanoza uyacak bir tahta üzerine konmalıdır. Çünkü, demir ve saire madenlerin sirke temasları asitler bakımından uygun değildir.

Not: Her ay, sirke değiştirmek, turşunun lezzetini muhafazasını temin etmek olacağından, ihmal etmemelidir.


Sirkeden Hıyar Turşusu

güvey
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.02.2013
Mesajlar: 36
Şehir: Maltepe-Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc87143
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2013
1,743 defa indirildi / yazdırıldı




Turşu yapmak için aldığınız hıyarları güzelce yıkayınız. (Salatalarınız körpe ve küçük olursa daha iyi olur.) Yıkadığınız bu salataları kavanozun içine dikine vaziyette istifleyiniz. Sonra kavanozu tuz katılmış sirke ile doldurup salataların üzerine baskı için bir tahta koyunuz. Kavanozu kapatıp saklayınız. Ayda bir sirkesini değiştirirseniz bir yıl kadar turşunuz bozulmadan dayanır.


Salatalık Turşusu

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc163468
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2022
276 defa indirildi / yazdırıldı




2.5 kg salatalık
Yarım su bardağı temizlenmiş sarımsak
4 yemek kaşığı kalın tuz
3 su bardağı sirke
4 su bardağı su
1 tutam maydanoz
10-15 adet acı biber
1 tatlı kaşığı limon tuzu

Ön hazırlık olarak salatalıklarımızı güzelce yıkayalım.
Sarımsakları soyalım.
Biberlerin acısı kolay çıksın diye uçlarını çok az keselim.
Turşu kavanozuna salatalıkları mümkün olduğunca çok salatalık sığdıracak şekilde yerleştirelim.
Aralar biber ve sarımsak da serperek tüm kavanozu dolduralım.
Sıra geldi turşumuzun sirkesine. Eğer kolaylık olsun isterseniz çok bilinen bazı markaların hazır turşuluk sirke karışımları bulunuyor, bunları kullanabilirsiniz. Ben genelde sirke ve suyu neredeyse yarı yarıya kullanırım,
Bu tarifte önce 600 ml kadar sirkeye 4 yemek kaşığı tuzu ekleyip karıştırdım ve kavanoza boşalttım.
Üzerini de normal su ile doldurdum, 4 su bardağı da su aldı. (toplamda 1.5 lt kadar) Tabi ki bu ölçü sizin salatalıkları ne kadar sıkı doldurduğunuza göre değişir. Dilerseniz siz de göz kararı neredeyse kavanozun yarısına yaklaşacak kadar sirkeyi ilave edip kalanını da su ile doldurabilirsiniz.
Kavanoz dolduktan sonra 1 tatlı kaşığı limon tuzunu da ekleyip ağzını bir tutam maydanozla kapatın ve kavanozu sıkıca kapatın.
Sirkenin ve suyun güzel karışması için kavanozu kendi etrafında şöyle bir iki çevirin.
Şimdi sıra geldi turşumuzun dönmesi için beklemeye, güneş almayan kuru bir yerde 1 hafta-10 gün içerisinde turşumuz soframıza getirmeye hazır olacaktır.







Salatalık Turşusu (sirkeden) Tarifleri Turşular Konserveler



(10 adet Salatalık Turşusu (sirkeden) 664,276 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort