12 adet salatalık
 
1 su bardağı bulgur
 
Yarım su bardağı pirinç
 
5 dal taze soğan
 
Yarım bağ maydanoz
 
1 adet domates
 
1 yemek kaşığı salça
 
1 fincan zeyrinyağı
 
1 yemek kaşığı sumak
 
Kırmızı pul biber
 
Karabiber
 
Tuz
 
 
 Salatalıklar dikkatli bir şekilde delmeden oyulur. 
 
İçi için, pirinç ve bulgur yıkanarak karıştırma kabına alınır.
 
Maydanoz kıyılır, soğan ve domates doğranarak pirinç ve bulgurların üzerine eklenir. 
 
Salça, pul biber, karabiber, tuz, zeytinyağı ve nar ekşisi de eklenerek harç iyice karıştırılır. 
 
Harç oyulan salatalıkların içine yarıyı biraz geçecek kadar doldurulur, bir tencereye dik olarak dizilir. 
 
Dolmaların ağzına birer parça domates konarak kapatılır. 
 
1 yemek kaşığı salça sulandırarak tenceredeki dolmaların bir santim altında kalacak kadar ilave edilir. 
 
Tencere hızlı ayeşe konur, kaynayınca ateş kısılır, tamamen piştişden sonra ateşten alınır, ılıdıktan sınra servise sunulur.
 
 
 
  
 |