| 
 
| 
 
 
 | 
 
Salatalık Dolması | 
 
  | 
İ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2014 
Mesajlar: 539 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc141436 
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2019 
1,922 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
12 adet salatalık
 
1 su bardağı bulgur
 
Yarım su bardağı pirinç
 
5 dal taze soğan
 
Yarım bağ maydanoz
 
1 adet domates
 
1 yemek kaşığı salça
 
1 fincan zeyrinyağı
 
1 yemek kaşığı sumak
 
Kırmızı pul biber
 
Karabiber
 
Tuz
 
 
 Salatalıklar dikkatli bir şekilde delmeden oyulur. 
 
İçi için, pirinç ve bulgur yıkanarak karıştırma kabına alınır.
 
Maydanoz kıyılır, soğan ve domates doğranarak pirinç ve bulgurların üzerine eklenir. 
 
Salça, pul biber, karabiber, tuz, zeytinyağı ve nar ekşisi de eklenerek harç iyice karıştırılır. 
 
Harç oyulan salatalıkların içine yarıyı biraz geçecek kadar doldurulur, bir tencereye dik olarak dizilir. 
 
Dolmaların ağzına birer parça domates konarak kapatılır. 
 
1 yemek kaşığı salça sulandırarak tenceredeki dolmaların bir santim altında kalacak kadar ilave edilir. 
 
Tencere hızlı ayeşe konur, kaynayınca ateş kısılır, tamamen piştişden sonra ateşten alınır, ılıdıktan sınra servise sunulur.
 
 
 
  
 | 
 
Salatalık Dolması | 
 
  | 
kuzey 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.07.2010 
Mesajlar: 30
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc53813 
Gönderme Tarihi: 21.Tem.2010 
1,875 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Salatalığın kabuklarını incecik soyunuz, uzunlamasına oyunuz. Koyunun yağlı ve boş yerinden kıymalık ayırıp iyice kıyınız. Sonra bu kıymaya soğan ve maydanoz katınız. Yeteri kadar pirinç koyunuz. Üstüne tuz, biber ve tarçın ekerek karıştırınız. Çok ince doğranmış ve ezilmiş kırmızı domates, ince kıyılmış yeşil biber, azıcık karanfili de içine karıştırınız. Böylece oluşan içi oyduğunuz salatalığa pek sıkışık olmamak üzere doldurunuz. Geniş bir tencereye, içi dolan dolmaları diziniz. Üstüne de domates salçası ile yağlı et suyunu ilave ediniz, sonra ateşe koyarak ilik gibi olana dek pişiriniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Salatalık Dolması Tarifleri Dolmalar
 | 
 
 
 
 |