|
Şakşuka |
|
mis kokular
Yeni Üye
Kayıt: 21.01.2010
Mesajlar: 4 Şehir: istanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc46925
Gönderme Tarihi: 06.Şub.2010
2,448 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet orta boy patates
2 adet patlıcan
2 adet kabak
5 adet domates
Yoğurt
Sarımsak
1 yemek kaşığı margarin
Tuz
Tüm sebzeler güzelce yıkanır. Domatesler soyulur küçük küçük doğranıp tavaya konur üzerine margarin, tuz eklenip pişmeye bırakılır. Domatesler iyice eritilir, sulu kalmamalıdır. Patatesler soyulup küp küp doğranır ve bol yağda kızartılır. Patlıcanlar şerit halinde soyularak küp küp doğranır. Kabaklar da aynı sekilde soyulup doğranır (patlıcan ve kabak aynı anda kızarabilir pişme süreleri eşittir) kızaran sebzelerin kağıt havluyla yağı alındıktan sonra tuzlanıp karıştırılır. Bir servis kabına alınır. Üzerine hazırlanan domates sosu yayılır. Ayrı bir kapta yoğurt iyice ezilir rendelenmiş sarımsak ve tuz ekleyip iyice karıştırılır. Hazırlanan yoğurt sosu da domates sosunun üzerine yayılır.
|
Şakşuka |
|
WoW
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2010
Mesajlar: 64 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc54768
Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2010
2,039 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet patlıcan
1 çorba kaşığı tozşeker
3-4 çorba kaşığı sıvıyağ
3-4 diş sarımsak
3 adet sivri biber
2 adet domates
250 gram süzme yoğurt
2-3 dal maydanoz
Tuz
Kızartmak için; sıvıyağ
Ön hazırlık olarak patlıcanları, bütün kabuklarını soyup, büyükçe fındık iriliğinde doğrayın. Patlıcanları tuzlu suda yarım saat bekletin. Daha sonra yıkayıp kurulayın. Patlıcanları kızgın sıvıyağda kızartıp, delikli kepçe ile yağlarını iyice süzerek geniş bir kaba alın. Üzerine şekerin yarısını serpip, bekletin. 3-4 çorba kaşığı sıvıyağda küçük doğranmış sarımsakları hafifçe soteleyin. Sivri biberleri küçük küçük doğrayıp, bekletin. 1-2 dakika karıştırarak kavurun. Ardından kabuklan soyulmuş ve küp doğranmış domatesleri ekleyin. Domatesler pişene dek kavurun. Tuz ve kalan şekeri ekleyerek, ateşten alın. Servis tabağına önce süzme yoğurdu yayın. Üzerine patlıcanları yerleştirin. Patlıcanların üzerine de domates sosunu gezdirin. Maydanoz yaprakları ile süsleyip, servis yapın.
|
Şakşuka |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc70685
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2011
1,969 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet patlıcan
2 adet kabak
2 adet patates
2 adet havuç
3 adet domates
2 diş sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı sıvıyağ (kızartmak için)
Patlıcanları uzunlamasına dörde bölüp 3 cm aralıklarla kesin. Üzerine tuz ve su ekleyerek 30 dakika bekletin. Patatesleri ve kabakları küp şeklinde doğrayın. Havuçların kabuğunu soyup doğrayın. Patlıcanın suyunu sıkıp kurulayarak kızartın. Diğerlerini de kızartarak kağıt havlu üzerinde bekleterek fazla yağını süzdürün. Domatesi ve sarımsağı rendeleyin. Tuz ekleyin. Zeytinyağında 20 dakika pişirin. Kızartılan sebzeleri servis tabağına alın. Üzerine domates sosu gezdirerek servis yapın.
|
Şakşuka |
|
tokmak
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.07.2011
Mesajlar: 53
|
Kısa URL: https://ml.md/lc66129
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2011
1,822 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. patlıcan
6-7 adet çarliston biber
2 adet kabak
Sos için:
1 adet soğan
3 diş sarımsak
6 adet domates
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Kabukları soyulmuş patlıcan, kabak ve biberleri doğrayın. Kızgın yağda ayrı ayrı kızartıp servis tabağına alın. Soğanı doğrayıp, sarmısağı kıyın ve zeytinyağında kavurun. Domatesleri ekleyip biraz daha karıştırın ve ateşten alın. Sosuyla servis yapın.
|
Şakşuka |
|
tamyeli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.07.2011
Mesajlar: 38
|
Kısa URL: https://ml.md/lc72754
Gönderme Tarihi: 18.Şub.2012
1,515 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet kemer patlıcan
2 adet iri patates
8-9 adet sivri biber
2 diş sarımsak
3 adet domates
1 adet iri kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
Bir tutam karabiber
Patlıcanları alaca soyup tuzlu suda biraz beklettikten sonra önce patatesleri küp doğrayıp kızartalım. Daha sonra patlıcanları en son biberleri kızartıp servis tabağına alalım. Tavada soğanları pembeleştirip sarımsakları doğrayıp soyulmuş domatesleri ekleyip kavuralım. Tuzunu ve karabiberini ekleyip sosumuzu patlıcanların üzerine döküp soğutup servis yapalım.
|
Şakşuka |
|
tek yürek
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.09.2014
Mesajlar: 29 Şehir: ısparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc101522
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2014
1,366 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet orta boy patlıcan
3 adet Çarliston biber
1 adet kırmızı dolmalık biber
Sos için;
6 adet orta boy domates
1 yemek kaşığı zeytinyağı
4 diş sarmısak (dövülmüş)
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak İçin;
1 su bardağı sıvıyağ
PatlIcanları çizgili (alacalı) formda soyun. Uzunlamasına dörde bölüp küp küp doğrayın. Acı tadının çıkması için, bol tuz attığınız suda 15-20 dakika bekletin. Yeşil ve kırmızı biberi de ayıklayıp yıkadıktan sonra ince halkalar halinde doğrayın.
Sıvıyağı bir tavada kızdırın. Patlıcanları kızgın yağda karıştırarak kızartıp, kağıt havlunun üzerine alın. Biberleri kızarttıktan sonra patlıcanların üzerine ekleyip karıştırın. Sosu hazırlamak için; domatesleri soyup tavla zarı formunda doğradıktan sonra zeytinyağında 5-6 dakika kadar pişirin. Tuz ve sarımsağı ilave edip 5 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Hazırladığınız sosu kızartmış sebzelerle karıştırıp servis tabağına aktarın. İsterseniz yanına süzme yoğurt koyarak servise sunun.
|
Şakşuka |
|
beyhude
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.05.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc134445
Gönderme Tarihi: 29.May.2018
838 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 gr. patates,biber,patlıcan
1 kilo domates
6 diş sarımsak
Tuz
1 tatlı kaşığı tozşeker
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Patates,biber ve patlıcanı küp küp doğrayın ve kızartın.
Diğer tarafta domates sarımsağı rondalayın tuz şeker ekleyip domates suyunu çekene kadar kaynatın.
Kızartmaları borcama alın sosu üstünü örtecek şekilde dökün servis yapın.
|
Şakşuka |
|
hayri kapan
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.05.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc134414
Gönderme Tarihi: 28.May.2018
637 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet patlıcan
1 adet orta boy soğan
2 adet sivri biber
3-4 diş sarımsak
4-5 tane domates
Tuz
Patlıcanları küp küp doğrayıp kızartın.
Ayrı bir yerde soğanı kavurun içine sivri biberi küçük küçük kesin.
Onlar kavrulurken içine sarımsağı kesin kavrulan malzemeye rende veya doğranmış domatesi ekleyin.
Tuzunu katın 15 dakika domatesli malzeme kaynasın daha sonra patlıcanın üstüne dökün.
|
Şakşuka |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc157696
Gönderme Tarihi: 13.May.2021
551 defa indirildi / yazdırıldı
|
4-5 adet patlıcan
2-3 yeşil biber
1 adet kuru soğan
4 diş sarımsak
4-5 domates
1 tatlı kaşığı salça
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı şeker
Tuz
İstenilen baharatlar
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Patlıcanlar küp formunda doğranır.
Acılarını salmaları için tuzlu suda beklettirilir.
Biber ve soğan ince bir şekilde doğranır.
Domatesler küp formunda doğranır.
Sarımsak ya ezilir ya doğranır.
Patlıcanlar kızgın yağda kızartılır.
Peçete üzerinde bekletilerek fazla yağı süzülür.
Sosunu hazırlamak için tavaya 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ konur.
Biber, soğan ve sarımsak bu yağda kavrulur.
Salça eklenip kavurmaya devam edilir.
Bir süre sonra domatesler, şeker, baharat ve tuz eklenir.
Domatesler biraz kavrulduktan sonra su eklenir.
Suyu çekince sos patlıcanla harmanlanır. Servise hazır
|
Şakşuka |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc167033
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2022
317 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.dogrusucarrefoursa.com
2-3 adet patlıcan
1-2 adet yeşil biber
½ soğan
2 diş sarımsak
2-3 adet domates
½ tatlı kaşığı salça
½ çay bardağı su
½ çay kaşığı şeker
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Patlıcanları küp küp doğrayın ve tuzlu suya koyun. Soğan, biber, sarımsak ve domatesleri küçük küçük doğrayıp hazırlayın. Patlıcanları iyice süzüp, sularını sıktıktan sonra kızgın yağda kızartın. Bir tavada sırasıyla soğan, sarımsak ve biberleri kavurun. Salçayı ekleyip karıştırın, üzerine domatesi de ekleyin. Baharatlarını ilave edin. Karıştırıp üzerine suyunu katın. Bir süre kaynadıktan sonra kızarttığınız patlıcanları da tavaya aktarın. 2-3 dakika karıştırdıktan sonra şakşukayı servis tabağına alıp sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.
|
Şakşuka |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc174995
Gönderme Tarihi: 09.Kas.2023
194 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet patlıcan
2 adet kabak
2 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
3 adet domates
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber (isteğe bağlı)
Yarım demet taze soğan veya maydanoz (isteğe bağlı)
Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın. Üzerine biraz tuz serpiştirip suyunu salmasını bekleyin.
Kabakları ve biberleri de küp küp doğrayın.
Bir tavada sıvı yağı ısıtın. Doğranmış patlıcanları ekleyin ve kısık ateşte iyice kızarana kadar pişirin.
Ayrı bir tavada doğranmış kabak ve biberleri ekleyin, onları da kavurun.
Ardından doğranmış sarımsakları ekleyin ve biraz daha kavurun.
Doğranmış domatesleri ilave edin. Domatesler suyunu salıp çekene kadar karıştırarak pişirin.
Salçayı ekleyip karıştırın. Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biberi ekleyip karıştırın.
Tüm malzemeler iyice karıştığında ocaktan alın.
Şakşuka servise hazır. Üzerine isteğe bağlı olarak taze soğan veya maydanoz serpiştirebilirsiniz.
Not: Şakşuka sıcak veya soğuk servis edilebilir. Yanında ekmek veya pilav ile servis edebilirsiniz.
|
Şakşuka |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177987
Gönderme Tarihi: 30.May.2024
143 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
3 adet patlıcan
2 adet patates
1 adet kabak
2 adet yeşil biber
3 diş sarımsak
3 adet domates
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı sirke
Kızartmak için ayçiçek yağı
Öncelikle patlıcanları alacalı soyduktan sonra küp küp doğrayın. Tuzlu su dolu bir kaba alıp, acısının geçmesi için bekletin. Diğer sebzeleri de küp küp doğrayın. Geniş bir tavada sıvı yağı kızdırın. Tüm sebzeleri ayrı ayrı kızartın. Sosu için gerekli olan domatesleri doğrayın. Bir sos tavasına aldığınız zeytinyağında domatesleri hafifçe kavurmaya başlayın. Üstüne rendelenmiş sarımsak, tuz, şeker ve sirkeyi de ekledikten sonra kapağını kapatın ve sos kıvamına gelene kadar, ara ara karıştırarak pişirin. Hazırladığınız sosu, kızarttığınız sebzelerin üstüne gezdirin. Karıştırıp servis edebilirsiniz.
|
Şakşuka |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178797
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2024
55 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 tane patlıcan
1 tane kuru soğan
2 tane kabak
1 tane domates
½ kaşık domates salçası
2 diş sarımsak
2 tane yeşil biber
Zeytinyağı
Maydanoz
1 bardak sıcak su
Patlıcanları alacalı bir şekilde soyup küp küp doğrayın. Aynı şekilde domates ve kabakları da küp küp doğrayın. Ardından biberleri yarım ay şeklinde doğrayın. Soğanı yemeklik şekilde doğrayın. Sarımsakları ister rende ister ince bir şekilde doğrayın. Son olarak maydanozları de ince ince kıydıktan sonra derin bir tencerede patlıcanları ve kabakları kızartın. Sosu için Zeytinyağını ayrı bir tencerede kızdırın. Soğan ve sarımsakları hafifi kavurun. Üzerine biberleri atın ve kavurmaya devam edin. Domatesleri ve salçayı da üzerine ekledikten sonra kısık ateşte pişirin. Yaklaşık 10 dakika sonra üzerine suyunu dökün ve karıştırın. Kaynadıktan sonra sosu patlıcan ve kabakla karıştırın. Sıcak ya da soğuk olarak maydanozla servis edebilirsiniz.
|
|