| 
 
 
 | 
Şakşuka | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3316 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc185407 
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2025 
26 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet patlıcan
 
2 adet kabak
 
2 adet patates
 
2 adet yeşil biber
 
1 adet kırmızı biber
 
2 diş sarımsak
 
4 adet domates (rendelenmiş)
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı (sosu için)
 
Kızartmak için ayçiçek yağı
 
1 tatlı kaşığı salça
 
Tuz, karabiber, pul biber
 
 
Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın, tuzlu suda 15 dakika bekletin. Kabak ve patatesleri de küp küp doğrayın. Biberleri halka halka kesin.
 
Ayçiçek yağında sırasıyla patates, kabak, patlıcan ve biberleri kızartın. Fazla yağını süzmek için kağıt havlu üzerine alın.
 
Tavaya zeytinyağını alın, doğranmış sarımsağı kavurun. Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar çevirin. Rendelenmiş domatesleri ilave edin, tuz ve baharatları ekleyip 10-15 dakika pişirin.
 
Kızarttığınız sebzeleri geniş bir kaba alın, üzerine hazırladığınız domates sosunu dökün. Karıştırıp ılımaya bırakın.
 
Şakşukayı ister sıcak ister soğuk servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Şakşuka | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3316 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc185097 
Gönderme Tarihi: 03.Ekm.2025 
25 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet patlıcan
 
2 adet yeşil biber
 
1 adet kabak
 
2 diş sarımsak
 
3 adet domates
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Tuz, karabiber
 
 
Patlıcan, kabak ve biberler küp küp doğranıp kızgın yağda kızartılır. Fazla yağını çekmesi için kağıt havlu üzerine alınır.
 
Ayrı bir tavada zeytinyağı ile sarımsak sotelenir, rendelenmiş domates eklenip sos kıvamına gelinceye kadar pişirilir.
 
Kızartılmış sebzeler servis tabağına alınır, üzerine domates sosu gezdirilir.
 
Ilık ya da soğuk olarak servis edilir.
 
 
 
  
 | 
Şakşuka | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3316 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182745 
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2025 
82 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet patlıcan
 
1 adet yeşil biber
 
1 adet kırmızı biber
 
2 adet domates
 
3 diş sarımsak
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
Tuz, karabiber, pul biber
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
 
Patlıcanları alacalı soyun ve küp küp doğrayın. Biraz tuzlu suda bekletip acılığını giderin.
 
Biberleri ve domatesleri doğrayın, sarımsakları ince ince doğrayın.
 
Bir tavada zeytinyağını ısıtın, patlıcanları ekleyin ve kızarana kadar pişirin.
 
Patlıcanlar piştikten sonra tavadan alın ve aynı tavaya doğranmış biberleri ekleyin. Birkaç dakika soteleyin.
 
Domates salçasını ve doğranmış domatesleri ekleyin. Tuz, karabiber, pul biber ve şekeri ekleyin. Karıştırın.
 
Şakşuka karışımını 10-15 dakika pişirin. Son olarak, tavaya sarımsakları ekleyin ve karıştırın.
 
Şakşuka soğuduktan sonra soğuk servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Şakşuka | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc178797 
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2024 
155 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 tane patlıcan
 
1 tane kuru soğan
 
2 tane kabak
 
1 tane domates
 
½ kaşık domates salçası
 
2 diş sarımsak
 
2 tane yeşil biber
 
Zeytinyağı
 
Maydanoz
 
1 bardak sıcak su
 
 
Patlıcanları alacalı bir şekilde soyup küp küp doğrayın. Aynı şekilde domates ve kabakları da küp küp doğrayın. Ardından biberleri yarım ay şeklinde doğrayın. Soğanı yemeklik şekilde doğrayın. Sarımsakları ister rende ister ince bir şekilde doğrayın. Son olarak maydanozları de ince ince kıydıktan sonra derin bir tencerede patlıcanları ve kabakları kızartın.  Sosu için Zeytinyağını ayrı bir tencerede kızdırın. Soğan ve sarımsakları hafifi kavurun. Üzerine biberleri atın ve kavurmaya devam edin. Domatesleri ve salçayı da üzerine ekledikten sonra kısık ateşte pişirin. Yaklaşık 10 dakika sonra üzerine suyunu dökün ve karıştırın. Kaynadıktan sonra sosu patlıcan ve kabakla karıştırın. Sıcak ya da soğuk olarak maydanozla servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Şakşuka | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc177987 
Gönderme Tarihi: 30.May.2024 
257 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
3 adet patlıcan
 
2 adet patates
 
1 adet kabak
 
2 adet yeşil biber
 
3 diş sarımsak
 
3 adet domates
 
4 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı şeker
 
1 çay kaşığı sirke
 
Kızartmak için ayçiçek yağı
 
 
Öncelikle patlıcanları alacalı soyduktan sonra küp küp doğrayın. Tuzlu su dolu bir kaba alıp, acısının geçmesi için bekletin. Diğer sebzeleri de küp küp doğrayın. Geniş bir tavada sıvı yağı kızdırın. Tüm sebzeleri ayrı ayrı kızartın. Sosu için gerekli olan domatesleri doğrayın. Bir sos tavasına aldığınız zeytinyağında domatesleri hafifçe kavurmaya başlayın. Üstüne rendelenmiş sarımsak, tuz, şeker ve sirkeyi de ekledikten sonra kapağını kapatın ve sos kıvamına gelene kadar, ara ara karıştırarak pişirin. Hazırladığınız sosu, kızarttığınız sebzelerin üstüne gezdirin. Karıştırıp servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Şakşuka | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc174995 
Gönderme Tarihi: 09.Kas.2023 
292 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet patlıcan
 
2 adet kabak
 
2 adet yeşil biber
 
2 adet kırmızı biber
 
3 adet domates
 
3 diş sarımsak
 
2 yemek kaşığı domates salçası
 
3 yemek kaşığı sıvı yağ
 
Tuz, karabiber, pul biber (isteğe bağlı)
 
Yarım demet taze soğan veya maydanoz (isteğe bağlı)
 
 
Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın. Üzerine biraz tuz serpiştirip suyunu salmasını bekleyin.
 
Kabakları ve biberleri de küp küp doğrayın.
 
Bir tavada sıvı yağı ısıtın. Doğranmış patlıcanları ekleyin ve kısık ateşte iyice kızarana kadar pişirin.
 
Ayrı bir tavada doğranmış kabak ve biberleri ekleyin, onları da kavurun.
 
Ardından doğranmış sarımsakları ekleyin ve biraz daha kavurun.
 
Doğranmış domatesleri ilave edin. Domatesler suyunu salıp çekene kadar karıştırarak pişirin.
 
Salçayı ekleyip karıştırın. Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biberi ekleyip karıştırın.
 
Tüm malzemeler iyice karıştığında ocaktan alın.
 
Şakşuka servise hazır. Üzerine isteğe bağlı olarak taze soğan veya maydanoz serpiştirebilirsiniz.
 
 
Not: Şakşuka sıcak veya soğuk servis edilebilir. Yanında ekmek veya pilav ile servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Şakşuka | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc167033 
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2022 
412 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.dogrusucarrefoursa.com
 
 
2-3 adet patlıcan
 
1-2 adet yeşil biber
 
½ soğan
 
2 diş sarımsak
 
2-3 adet domates
 
½ tatlı kaşığı salça
 
½ çay bardağı su
 
½ çay kaşığı şeker
 
Sıvı yağ
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Patlıcanları küp küp doğrayın ve tuzlu suya koyun. Soğan, biber, sarımsak ve domatesleri küçük küçük doğrayıp hazırlayın. Patlıcanları iyice süzüp, sularını sıktıktan sonra kızgın yağda kızartın. Bir tavada sırasıyla soğan, sarımsak ve biberleri kavurun. Salçayı ekleyip karıştırın, üzerine domatesi de ekleyin. Baharatlarını ilave edin. Karıştırıp üzerine suyunu katın. Bir süre kaynadıktan sonra kızarttığınız patlıcanları da tavaya aktarın. 2-3 dakika karıştırdıktan sonra şakşukayı servis tabağına alıp sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Şakşuka | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157696 
Gönderme Tarihi: 13.May.2021 
659 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4-5 adet patlıcan
 
2-3 yeşil biber
 
1 adet kuru soğan
 
4 diş sarımsak
 
4-5 domates
 
1 tatlı kaşığı salça
 
1 çay bardağı su
 
1 çay kaşığı şeker
 
Tuz
 
İstenilen baharatlar
 
Kızartmak için:
 
Sıvıyağ
 
 
Patlıcanlar küp formunda doğranır.
 
Acılarını salmaları için tuzlu suda beklettirilir.
 
Biber ve soğan ince bir şekilde doğranır.
 
Domatesler küp formunda doğranır.
 
Sarımsak ya ezilir ya doğranır.
 
Patlıcanlar kızgın yağda kızartılır.
 
Peçete üzerinde bekletilerek fazla yağı süzülür.
 
Sosunu hazırlamak için tavaya 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ konur.
 
Biber, soğan ve sarımsak bu yağda kavrulur.
 
Salça eklenip kavurmaya devam edilir.
 
Bir süre sonra domatesler, şeker, baharat ve tuz eklenir.
 
Domatesler biraz kavrulduktan sonra su eklenir.
 
Suyu çekince sos patlıcanla harmanlanır. Servise hazır
 
 
 
  
 | 
Şakşuka | 
  | 
beyhude 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.05.2018 
Mesajlar: 24 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc134445 
Gönderme Tarihi: 29.May.2018 
1,028 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gr. patates,biber,patlıcan
 
1 kilo domates
 
6 diş sarımsak
 
Tuz
 
1 tatlı kaşığı tozşeker
 
Kızartmak için:
 
Sıvı yağ
 
 
Patates,biber ve patlıcanı küp küp doğrayın ve kızartın.
 
Diğer tarafta domates sarımsağı rondalayın tuz şeker ekleyip domates suyunu çekene kadar kaynatın.
 
Kızartmaları borcama alın sosu üstünü örtecek şekilde dökün servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Şakşuka | 
  | 
hayri kapan 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.05.2018 
Mesajlar: 24 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc134414 
Gönderme Tarihi: 28.May.2018 
743 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet patlıcan
 
1 adet orta boy soğan
 
2 adet sivri biber
 
3-4 diş sarımsak
 
4-5 tane domates
 
Tuz
 
 
Patlıcanları küp küp doğrayıp kızartın.
 
Ayrı bir yerde soğanı kavurun içine sivri biberi küçük küçük kesin.
 
Onlar kavrulurken içine sarımsağı kesin kavrulan malzemeye rende veya doğranmış domatesi ekleyin.
 
Tuzunu katın 15 dakika domatesli malzeme kaynasın daha sonra patlıcanın üstüne dökün.
  
 | 
Şakşuka | 
  | 
tek yürek 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.09.2014 
Mesajlar: 29 Şehir: ısparta | 
Kısa URL: https://ml.md/lc101522 
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2014 
1,463 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet orta boy patlıcan
 
3 adet Çarliston biber
 
1 adet kırmızı dolmalık biber
 
Sos için;
 
6 adet orta boy domates
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
4 diş sarmısak (dövülmüş)
 
1 çay kaşığı tuz
 
Kızartmak İçin;
 
1 su bardağı sıvıyağ
 
 
PatlIcanları çizgili (alacalı) formda soyun. Uzunlamasına dörde bölüp küp küp doğrayın. Acı tadının çıkması için, bol tuz attığınız suda 15-20 dakika bekletin. Yeşil ve kırmızı biberi de ayıklayıp yıkadıktan sonra ince halkalar halinde doğrayın.
 
Sıvıyağı bir tavada kızdırın. Patlıcanları kızgın yağda karıştırarak kızartıp, kağıt havlunun üzerine alın. Biberleri kızarttıktan sonra patlıcanların üzerine ekleyip karıştırın. Sosu hazırlamak için; domatesleri soyup tavla zarı formunda doğradıktan sonra zeytinyağında 5-6 dakika kadar pişirin. Tuz ve sarımsağı ilave edip 5 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Hazırladığınız sosu kızartmış sebzelerle karıştırıp servis tabağına aktarın. İsterseniz yanına süzme yoğurt koyarak servise sunun.
  
 | 
Şakşuka | 
  | 
zyp27 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.10.2007 
Mesajlar: 63 Şehir: Konak/İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc80981 
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2012 
1,855 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
25 Gr Sana Klasik
 
2 Diş sarımsak
 
5 Adet yeşilbiber
 
2 Adet Domates
 
3 Adet patates
 
2 Adet patlıcan
 
1 Adet kırmızı biber
 
 
patatesi, patlıcanı, biberi küp küp doğrayıp sırasıyla kızartalım..domateslerın kabuklarını soyup ınce ınce doğradıktan sonra margarin, sarımsak ve bahratları da katıp tavada sos yapalım.kızarmış olan sebzeleri servis tabagına koyup uzerıne de hazırlamıs oldugumuz sosu dökelim.
  
 | 
Şakşuka | 
  | 
supernova 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.01.2007 
Mesajlar: 60 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc78285 
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2012 
2,368 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 Yemek Kaşığı Sana Klasik
 
2 Adet Domates
 
1 Adet sogan
 
1 Adet patlıcan
 
2 Adet biber
 
1 Diş sarımsak
 
1 Çay Kaşığı sirke
 
1 Adet patates
 
1 Adet kabak
 
 
Kabak, patlıcan ve patatesin kabuklarını soyup, küp biçiminde doğrayın. Patlıcanları tuzlayıp, yarım saat bekletin. Yıkayıp suyunu süzün. Tavaya sıvı yağı alıp kızdırın. Önce patatesi sonra kabak ve patlıcanı kızartın. Servis tabağına alın. Sosu için, domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini alın. Küçük küçük doğrayın. margarini tavaya alıp yemeklik doğradığınız soğanları kavurun. Domatesleri ilave edin. Domates suyunu çekene kadar bekletin. Ezilmiş sarmısak ve sirkeyi ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Biberleri küp biçiminde doğrayıp, sıvı yağda kızartın. Yemeğin üzerine koyup servis yapın.
  
 | 
Şakşuka | 
  | 
tamyeli 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.07.2011 
Mesajlar: 38
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc72754 
Gönderme Tarihi: 18.Şub.2012 
1,611 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet kemer patlıcan
 
2 adet iri patates
 
8-9 adet sivri biber
 
2 diş sarımsak
 
3 adet domates
 
1 adet iri kuru soğan
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Bir tutam karabiber
 
 
Patlıcanları alaca soyup tuzlu suda biraz beklettikten sonra önce patatesleri küp doğrayıp kızartalım. Daha sonra patlıcanları en son biberleri kızartıp servis tabağına alalım. Tavada soğanları pembeleştirip sarımsakları doğrayıp soyulmuş domatesleri ekleyip kavuralım. Tuzunu ve karabiberini ekleyip sosumuzu patlıcanların üzerine döküp soğutup servis yapalım.
  
 | 
Şakşuka | 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc70685 
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2011 
2,069 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet patlıcan
 
2 adet kabak
 
2 adet patates
 
2 adet havuç
 
3 adet domates
 
2 diş sarımsak
 
4 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 su bardağı sıvıyağ (kızartmak için)
 
 
Patlıcanları uzunlamasına dörde bölüp 3 cm aralıklarla kesin. Üzerine tuz ve su ekleyerek 30 dakika bekletin. Patatesleri ve kabakları küp şeklinde doğrayın. Havuçların kabuğunu soyup doğrayın. Patlıcanın suyunu sıkıp kurulayarak kızartın. Diğerlerini de kızartarak kağıt havlu üzerinde bekleterek fazla yağını süzdürün. Domatesi ve sarımsağı rendeleyin. Tuz ekleyin. Zeytinyağında 20 dakika pişirin. Kızartılan sebzeleri servis tabağına alın. Üzerine domates sosu gezdirerek servis yapın.
  
 | 
Şakşuka | 
  | 
tokmak 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.07.2011 
Mesajlar: 53
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc66129 
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2011 
1,917 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. patlıcan
 
6-7 adet çarliston biber
 
2 adet kabak
 
Sos için:
 
1 adet soğan
 
3 diş sarımsak
 
6 adet domates
 
1/2 çay bardağı zeytinyağı
 
 
Kabukları soyulmuş patlıcan, kabak ve biberleri doğrayın. Kızgın yağda ayrı ayrı kızartıp servis tabağına alın. Soğanı doğrayıp, sarmısağı kıyın ve zeytinyağında kavurun. Domatesleri ekleyip biraz daha karıştırın ve ateşten alın. Sosuyla servis yapın.
  
 | 
Şakşuka | 
  | 
WoW 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.08.2010 
Mesajlar: 64 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc54768 
Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2010 
2,130 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet patlıcan
 
1 çorba kaşığı tozşeker
 
3-4 çorba kaşığı sıvıyağ
 
3-4 diş sarımsak
 
3 adet sivri biber
 
2 adet domates
 
250 gram süzme yoğurt
 
2-3 dal maydanoz
 
Tuz
 
Kızartmak için; sıvıyağ
 
 
Ön hazırlık olarak patlıcanları, bütün kabuklarını soyup, büyükçe fındık iriliğinde doğrayın. Patlıcanları tuzlu suda yarım saat bekletin. Daha sonra yıkayıp kurulayın. Patlıcanları kızgın sıvıyağda kızartıp, delikli kepçe ile yağlarını iyice süzerek geniş bir kaba alın. Üzerine şekerin yarısını serpip, bekletin. 3-4 çorba kaşığı sıvıyağda küçük doğranmış sarımsakları hafifçe soteleyin. Sivri biberleri küçük küçük doğrayıp, bekletin. 1-2 dakika karıştırarak kavurun. Ardından kabuklan soyulmuş ve küp doğranmış domatesleri ekleyin. Domatesler pişene dek kavurun. Tuz ve kalan şekeri ekleyerek, ateşten alın. Servis tabağına önce süzme yoğurdu yayın. Üzerine patlıcanları yerleştirin. Patlıcanların üzerine de domates sosunu gezdirin. Maydanoz yaprakları ile süsleyip, servis yapın.
  
 | 
Şakşuka | 
  | 
mis kokular 
Yeni Üye 
 
  
Kayıt: 21.01.2010 
Mesajlar: 4 Şehir: istanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc46925 
Gönderme Tarihi: 06.Şub.2010 
2,556 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet orta boy patates
 
2 adet patlıcan
 
2 adet kabak
 
5 adet domates
 
Yoğurt
 
Sarımsak
 
1 yemek kaşığı margarin
 
Tuz
 
 
Tüm sebzeler güzelce yıkanır. Domatesler soyulur küçük küçük doğranıp tavaya konur üzerine margarin, tuz eklenip pişmeye bırakılır. Domatesler iyice eritilir, sulu kalmamalıdır. Patatesler soyulup küp küp doğranır ve bol yağda kızartılır. Patlıcanlar şerit halinde soyularak küp küp doğranır. Kabaklar da aynı sekilde soyulup doğranır (patlıcan ve kabak aynı anda kızarabilir pişme süreleri eşittir) kızaran sebzelerin kağıt havluyla yağı alındıktan sonra tuzlanıp karıştırılır. Bir servis kabına alınır. Üzerine hazırlanan domates sosu yayılır. Ayrı bir kapta yoğurt iyice ezilir rendelenmiş sarımsak ve tuz ekleyip iyice karıştırılır. Hazırlanan yoğurt sosu da domates sosunun üzerine yayılır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |