| 
 
 
 | 
Saksı Kebabı | 
  | 
sadıka müezzinoğlu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.05.2019 
Mesajlar: 33 Şehir: Çankırı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc143080 
Gönderme Tarihi: 29.May.2019 
762 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet patlıcan
 
1 adet soğan
 
500 gram kuşbaşı kuzu eti
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
2 adet domates
 
1 su bardağı bezelye
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
3 adet sivri biber
 
1 çorba kaşığı domates salçası
 
 
Patlıcanların saplarını kesip dış kabuklarını alaca ya da pul pul soyun ve patlıcanları enlemesine ikiye bölün. İçini bıçak yardımıyla kase gibi oyup 15-20 dakika tuzlu suda bekletin. Patlıcanları sudan çıkarıp fazla suyunu süzün ve önlü arkalı kızartın.
 
Soğanı ince ince kıyıp tereyağı ile pembeleşinceye kadar pişirin. Kuşbaşı kesilmiş kuzu etlerini ilave edip kavurun. Et, suyunu çekince salça ve baharatları ekleyin. Birkaç dakika daha kavurup yeterince su ilave edin. Etler pişince suyunu süzüp ayırın.
 
Etleri bezelye ile karıştırıp hazırladığınız karışımı patlıcanların içine doldurun. Ayırdığınız sostan birer kaşık ilave edip tencereye dizin. Kalan sosu tencerenin dibine dökün. Patlıcanların üzerini birer dilim yuvarlak domates ile kapatıp fırına verin. Domates ve biberler pişinceye kadar fırınlayıp sıcak olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Saksı Kebabı | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc145180 
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2019 
971 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet bostan patlıcan
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
1 adet kuru soğan
 
2 adet kapya biber
 
2 adet yeşil biber
 
400 gram dana kuşbaşı eti
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı pul biber
 
Üzeri için:
 
1 su bardağı su
 
2 yemek kaşığı salça
 
 
Patlıcanları alaca soyup ortadan ikiye kesin.
 
İçlerini dibinde biraz kalacak şekilde oyduğunuz patlıcanları acısının çıkması için limonlu suya yatırın.
 
Sudan çıkarıp kuruladığınız patlıcanları kızgın sıvı yağda güzelce kızartın.
 
Soğanları yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun.
 
Soğanlara etleri ilave edip kavurmaya devam edin.
 
Tuz, karabiber ve pul biber ekleyip etler pişince ocaktan alın.
 
Patlıcanları fırın kabına yerleştirip etli karışımı patlıcanların içlerine doldurun.
 
Salçayı sıcak suda ezip patlıcanların üzerine gezdirin.
 
Fırını 180 dereceye ayarlayıp tepsiyi fırına verin.
 
15 dakika pişirdikten sonra çıkarıp sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Saksı Kebabı | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc146092 
Gönderme Tarihi: 05.Ekm.2019 
867 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet topan patlıcan
 
300 gr kıyma
 
1 çay bardağı su
 
2 orta boy soğan
 
1 su bardağı bezelye
 
2 adet yeşil biber
 
4 orta boy domates
 
2 diş sarımsak
 
Tuz
 
Karabiber
 
Maydanoz
 
Sosu için;
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
1 yemek kaşığı su
 
Üzerine;
 
150 gr kaşar peyniri
 
 
Topan patlıcanlar ayıklanıp içleri hafifçe oyulup tuzlu suyun içine konur. Kıyma bir tencereye alınıp bir çay bardağı su ile pişirilir. Suyunu çekmeye yakın ince doğranmış kuru soğan eklenip pişirilir. Ardından ince kıyılmış yeşil biber, bezelye, sarımsaklar, domates, tuz ve karabiber ilave edilip sotelenir. Patlıcanlar süzdürülüp, suyu kağıt havlu ile alınarak bol yağda kızartılır. Hazırlanan harç, patlıcanların içine doldurulup, fırın tepsisine dizilir. Salça, 1 yemek kaşığı suda eritilip patlıcanların kenarından dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika pişirilir. Kaşar peynirleri dilimlenip her bir kebabın üzerine birer dilim konarak, tekrar fırına verilir, 1 dk sonra çıkartılır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |