| 
 
 
 | 
Saksı Kebabı | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3577 
Gönderme Tarihi: 09.May.2006 
2,546 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
2 adet patlıcan
 
500gr tavuk gögsü
 
1 adet soğan
 
1 adet sivri biber
 
karabiber
 
tuz
 
kirmizibiber
 
cok az miktarda kekik
 
 
YAPILIŞI
 
patlıcanlar ikiye bòlünür ortalari oyulduktan sonra kizgin yagda kizartilir bu islem bittikten sonra birtavada kusbasi dogranmis tavuk gogsu, soğan, sivribiber ve baharatla kavrulur.daha sonra patlıcanlarin ici doldurulur ve üstü kasarla kapatilir.hepsi tepsiye dizilir domates sosu üstüne döküldükten sonra 200 derecelik firina verilir. 10 dakika pisirilir.
  
 | 
Saksı Kebabı | 
  | 
nurnur 
Editor 
 
  
Kayıt: 29.07.2005 
Mesajlar: 300 Şehir: Bahçelievler ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc110143 
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2015 
2,436 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Oktay Usta
 
 
4 adet kemer patlıcan
 
200 gr. kuzu eti
 
6 adet kültür mantarı
 
1 adet kuru soğan
 
2 adet domates
 
2 adet sivri biber
 
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar
 
1 çorba kaşığı salça
 
1 tutam maydanoz
 
Fındık yağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Patlıcanları alaca soyuyoruz. İki parmak kalınlığında kesiyoruz. Bıçak yardımıyla üst kısmını boşaltıyoruz. Patlıcanların tamamını bu şekilde kestikten sonra biraz yağ, tuz, karabiber ilave edip karıştırıyoruz, fırın tepsisine dizip 200 derecelik fırında kızartıp, sonra fırına dayanıklı bir kaba alıyoruz. Tenceremizin içine önce yağı koyuyoruz. Etler kavrulunca soğanı ve mantarı ilave ediyoruz. Birlikte biraz daha kavuruyoruz. Biberi, domatesi ve salçayı koyup karıştırıyoruz. Tuzu, biberi, suyu koyup etleri pişmeye bırakıyoruz. Etler pişince, doğranmış maydanozu ilave edip karıştırıyoruz. Fırında pişirdiğimiz patlıcanların içine dolduruyoruz. Üzerine domates, biber, kaşar peynir koyuyoruz. 180 derecede pişiriyoruz. Özbek pilavıyla servis yapabilirsiniz.
  
 | 
Saksı Kebabı | 
  | 
NeclaK 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.07.2007 
Mesajlar: 29 Şehir: K.Maraş | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17521 
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2007 
2,399 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 bostan patlıcan
 
500 gr kuzu kuşbaşı
 
2 çorba kaşığı margarin
 
1 çorba kaşığı
 
domates salçası
 
1.5 su bardağı su
 
2 su bardağı konserve bezelye
 
1 soğan
 
50 gr kaşar peyniri
 
Kızartmak için sıvıyağ
 
Tuz, 
 
karabiber
 
kekik
 
Üzeri için:
 
2 domates
 
3 sivribiber Kırmızı pulbiber
 
 
Patlıcanların saplarını kesip enlemesine ikiye bölün. Kabuklarını alacalı soyup içini bıçakla kase gibi oyun. Tuzlu suda 15-20 dakika bekletin.
 
Patlıcanların suyunu sıkıp kurulayın. Sıvıyağı tavada kızdırıp patlıcanları kızartın.
 
Soğanı temizleyip ince kıyın. Margarini tavada eritip soğanı kavurun. Etleri ilave edip karıştırarak kavurun. Et suyunu salıp çekince salça ve baharatları ekleyin. Birkaç dakika daha kavurup 1.5 su bardağı su ilave edin.
 
Bezelyeden 2 kaşık ayırın. Etleri süzerek bir kaba alın ve kalan bezelye ile harmanlayın. Hazırladığınız iç malzeme ile patlıcanları doldurun. Üzerlerine biber kaşık et suyu döküp fırın tepsisine dizin. Kalan et suyu ve bezelyeyi tepsiye dökün.
 
Fırını ısıtın. Domatesleri ve kaşar peynirini enine dilimleyin. Patlıcanların üzerine dönüşümlü olarak 1 domates, 1 biber; 1 dilim kaşar peyniri yerleştirin. Üzerine 1 tutam kırmızı pulbiber serpiştirin. Kaşar peyniri eriyinceye kadar 5 dakika fırınlayın.
  
 | 
SAKSI KEBABI | 
  | 
bitmeyen şarkı 
Editor 
 
  
Kayıt: 07.01.2011 
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64151 
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2011 
2,042 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 büyük bostan patlıcanı (ortadan enlemesine ikiye kesilip, iç kenarlarında 1 cm etli kısmından bırakılarak içleri oyulmuş)
 
1+1/2 çorba kaşığı + 1 çay kaşığı tuz
 
1 su bardağı rafine yağ
 
700 gr kuzu eti (kuşbaşı doğranmış)
 
30 gr (2 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı tereyağı
 
4 su bardağı su
 
1 çay kaşığı kekik
 
2 orta boy domates (dilimlenmiş)
 
Baharat torbası:
 
8 sap maydanoz
 
1 fiske kekik
 
1 küçük defne yaprağı
 
 
Patlıcanların üstüne 1+1/2 çorba kaşığı tuzu serpip, 1 saat bir kenarda bekletiniz. Orta boy bir tavada rafine yağı orta ateşte kızdırınız. Patlıcanları yıkayıp, kağıt peçete ile kuruladıktan sonra, kızgın yağda her taraflarını 3-4 dakika kızartınız. Büyükçe bir tencereye bol su koyup, harlı ateşte kaynatınız. Kızarmış patlıcanları suya atıp, 2-3 dakika haşladıktan sonra, bir delikli kepçeyle süzerek alınız. Patlıcanları 1 tatlı kaşığı tereyağıyla yağlanmış bir fırın tepsisine diziniz.
 
Büyükçe bir tencereye 2 çorba kaşığı yağı koyup, orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca etleri koyup sık sık karıştırarak 10 dakika kavurunuz. Su, kalan bir çay kaşığı tuz ve baharat torbasını ekleyip, etleri tencerenin ağzı kapalı olarak ağır ateşte 1 saat kaynatınız. (Üstünde biriken köpükleri zaman zaman bir delikli kepçeyle alıp atınız). Tencereyi ateşten alıp, etleri bir delikli kepçeyle çıkararak patlıcanların içine doldurunuz.
 
Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (150 C) getirip, ısıtınız.
 
Her patlıcanın üstüne kekiği serpip, 2'şer domates dilimi koyduktan sonra, üstlerini yağlı kağıtla örterek, fırında 15 dakika pişiriniz. Tepsiyi fırından alıp, patlıcanları bozmadan ısıtılmış bir servis tabağına aktararak, servis ediniz.
  
 | 
Saksı Kebabı | 
  | 
feriha 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.09.2011 
Mesajlar: 45 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc68031 
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2011 
1,982 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 patlıcan
 
500 gr kuşbaşı et
 
Sıvı yağ (kızartmak için)
 
1 soğan
 
1 kaşık salça
 
1 bardak süt
 
2 kaşık un
 
1 kaşık yağ
 
1 domates
 
2 sivri biber
 
 
Soğan, biber, et, salça, domates ve baharatla sotelenir. Patlıcanlar alaca soyulur. Çay bardağı büyüklüğünde kesilerek yağda kızartılır. İçleri kaşık yardımı ile bastırılarak oyulur. Fırın tepsisine dizilir. hazırlanan harçtan içine doldurulur. Üstüne peştemal sos dökülür ve onun üzerine de kaşar dökülerek fırında pişirilir. Not: Sossuz olacağı için altına biraz salçalı ve ya sadece su konaarak pişirilir.
  
 | 
Saksı Kebabı | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc145180 
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2019 
971 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet bostan patlıcan
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
1 adet kuru soğan
 
2 adet kapya biber
 
2 adet yeşil biber
 
400 gram dana kuşbaşı eti
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı pul biber
 
Üzeri için:
 
1 su bardağı su
 
2 yemek kaşığı salça
 
 
Patlıcanları alaca soyup ortadan ikiye kesin.
 
İçlerini dibinde biraz kalacak şekilde oyduğunuz patlıcanları acısının çıkması için limonlu suya yatırın.
 
Sudan çıkarıp kuruladığınız patlıcanları kızgın sıvı yağda güzelce kızartın.
 
Soğanları yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun.
 
Soğanlara etleri ilave edip kavurmaya devam edin.
 
Tuz, karabiber ve pul biber ekleyip etler pişince ocaktan alın.
 
Patlıcanları fırın kabına yerleştirip etli karışımı patlıcanların içlerine doldurun.
 
Salçayı sıcak suda ezip patlıcanların üzerine gezdirin.
 
Fırını 180 dereceye ayarlayıp tepsiyi fırına verin.
 
15 dakika pişirdikten sonra çıkarıp sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Saksı Kebabı | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc146092 
Gönderme Tarihi: 05.Ekm.2019 
867 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet topan patlıcan
 
300 gr kıyma
 
1 çay bardağı su
 
2 orta boy soğan
 
1 su bardağı bezelye
 
2 adet yeşil biber
 
4 orta boy domates
 
2 diş sarımsak
 
Tuz
 
Karabiber
 
Maydanoz
 
Sosu için;
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
1 yemek kaşığı su
 
Üzerine;
 
150 gr kaşar peyniri
 
 
Topan patlıcanlar ayıklanıp içleri hafifçe oyulup tuzlu suyun içine konur. Kıyma bir tencereye alınıp bir çay bardağı su ile pişirilir. Suyunu çekmeye yakın ince doğranmış kuru soğan eklenip pişirilir. Ardından ince kıyılmış yeşil biber, bezelye, sarımsaklar, domates, tuz ve karabiber ilave edilip sotelenir. Patlıcanlar süzdürülüp, suyu kağıt havlu ile alınarak bol yağda kızartılır. Hazırlanan harç, patlıcanların içine doldurulup, fırın tepsisine dizilir. Salça, 1 yemek kaşığı suda eritilip patlıcanların kenarından dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika pişirilir. Kaşar peynirleri dilimlenip her bir kebabın üzerine birer dilim konarak, tekrar fırına verilir, 1 dk sonra çıkartılır.
 
 
 
  
 | 
Saksı Kebabı | 
  | 
sadıka müezzinoğlu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.05.2019 
Mesajlar: 33 Şehir: Çankırı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc143080 
Gönderme Tarihi: 29.May.2019 
762 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet patlıcan
 
1 adet soğan
 
500 gram kuşbaşı kuzu eti
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
2 adet domates
 
1 su bardağı bezelye
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
3 adet sivri biber
 
1 çorba kaşığı domates salçası
 
 
Patlıcanların saplarını kesip dış kabuklarını alaca ya da pul pul soyun ve patlıcanları enlemesine ikiye bölün. İçini bıçak yardımıyla kase gibi oyup 15-20 dakika tuzlu suda bekletin. Patlıcanları sudan çıkarıp fazla suyunu süzün ve önlü arkalı kızartın.
 
Soğanı ince ince kıyıp tereyağı ile pembeleşinceye kadar pişirin. Kuşbaşı kesilmiş kuzu etlerini ilave edip kavurun. Et, suyunu çekince salça ve baharatları ekleyin. Birkaç dakika daha kavurup yeterince su ilave edin. Etler pişince suyunu süzüp ayırın.
 
Etleri bezelye ile karıştırıp hazırladığınız karışımı patlıcanların içine doldurun. Ayırdığınız sostan birer kaşık ilave edip tencereye dizin. Kalan sosu tencerenin dibine dökün. Patlıcanların üzerini birer dilim yuvarlak domates ile kapatıp fırına verin. Domates ve biberler pişinceye kadar fırınlayıp sıcak olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |