Kısa URL: https://ml.md/lc26856
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2008
7,406 defa indirildi / yazdırıldı
1 parça damla sakızı (nohut büyüklüğünde) havanda iyice ezerek toz haline getirilir ve 100 gram çekilmiş kahveye katılarak iyice karıştırılır ve kavanozda saklanır.
Biraz dinlendikten sonra bildiğimiz gibi Türk kahvesi pişirilir.
Not: Sakızın bolca yetiştiği Çeşme'de bu kahvenin hazır paketlenmişi satılıyor. (100 gramı 4 YTL)
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 15.08.2020
1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
0,5 çay kaşığı Dr. Oetker Damla Sakızlı Şekerli Vanilin
80 ml su
Kahve, şekerli vanilin, arzuya göre toz şeker ve suyu bir cezveye alın. Bir kaç kez karıştırıp kısık ateşte pişirin. Kabarmaya başladığında ocaktan alın ve fincana dökün. Bekletmeden servis yapın.