Kısa URL: https://ml.md/lc26856
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2008
7,406 defa indirildi / yazdırıldı
1 parça damla sakızı (nohut büyüklüğünde) havanda iyice ezerek toz haline getirilir ve 100 gram çekilmiş kahveye katılarak iyice karıştırılır ve kavanozda saklanır.
Biraz dinlendikten sonra bildiğimiz gibi Türk kahvesi pişirilir.
Not: Sakızın bolca yetiştiği Çeşme'de bu kahvenin hazır paketlenmişi satılıyor. (100 gramı 4 YTL)
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 15.08.2020
Kısa URL: https://ml.md/lc96393
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2014
1,827 defa indirildi / yazdırıldı
Türk kahvesinin içine dövülmüş damla sakızını ekleyip buzdolabında 1 saat kadar bekletin, daha sonra normal kahvenizi nasıl yapıyorsanız öyle hazırlayın.
Kısa URL: https://ml.md/lc100078
Gönderme Tarihi: 21.Tem.2014
1,599 defa indirildi / yazdırıldı
4 tatlı kaşığı Türk kahvesi
2 adet kesme şeker
4 fincan su
1 tatlı kaşığı dövülmüş damla sakızı
Öncelikle cezvenin içine kahve, şeker ve dövülmüş damla sakızını koyup iyice karıştırın. Daha sonra üzerine suyunu verip karıştırın. Ocak üzerinde kısık ateşte köpürünceye kadar pişirin. Fincanlara aktarıp sıcak olarak afiyetle için. Yanında da soğuk su ikram etmeyi unutmayın. Bir de lokum olmazsa olmaz tabii.
1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
0,5 çay kaşığı Dr. Oetker Damla Sakızlı Şekerli Vanilin
80 ml su
Kahve, şekerli vanilin, arzuya göre toz şeker ve suyu bir cezveye alın. Bir kaç kez karıştırıp kısık ateşte pişirin. Kabarmaya başladığında ocaktan alın ve fincana dökün. Bekletmeden servis yapın.