TC Karabük Valiliği
3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1/2 çay bardağı sirke
1/2 limon
1 su bardağı su
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
1 kg tereyağı
2 kg un
1 kg nişasta
2 kg toz şeker
600 gr çekilmiş ceviz içi
Yumurta, yoğurt, sıvıyağ, sirke, su, karbonat, tuz karışımı ile hamur yapılır ve iyice yoğurulur. Hamur hazır hale gelince ceviz büyüklüğünde 40-45 pazı yapılır. Pazılar nişasta ile tepsinin kenarlarından taşacak büyüklükte tek tek açılır. Açılan yufkalar bez üzerinde kurutulur. Kuruyan yufkalar tepsiye alınır. Her yufkanın arasına ceviz serpilir. Bütün yufkalar serildikten sonra ortası yıldız olacak şekilde kesilir. Tereyağı kızdırılarak her tarafına eşit şekilde dökülür. Pembeleşmeye kadar pişirilir. Şerbetin hazırlanması: 2 kg şeker, 2 litre su ile kaynatılır. Ocaktan alınmadan hemen önce limon sıkılır. Baklava soğuduktan sonra sıcak şurup kepçeyle baklavanın her tarafına eşit şekilde dökülür.
|