2 bardak pirinç
 
3,5 bardak su (et, tavuk veya sade sudan biri)
 
2 kaşık yağ
 
Tuz
 
 
Pirinci ayıklayınız,
 
Yıkanmadan üzerine bol tuzlu sıcak su koyup en az 40 dakika en fazla 2 - 3 saat kadar ıslatınız,
 
Ölçülü suyu, yağı, tuzu bir tencereye koyup kaynatınız,
 
Su kaynayınca pirinçleri kırmadan 3 - 4 su yıkayıp, süzüp suya ilâve ediniz,
 
3 dakika harlı 3 dakika orta daha sonra hafif ateşte pirinçler uzayıncaya ve suyunu da tamamen çekinceye kadar kaynatınız.
 
Üzerine temiz bir peçete koyun 5-10 dakika dinlendirip ateşten alınız.
 
Bir defa süzgeçle alt üst edip servis tabağına istediğiniz şekilde koyup sıcak servis yapınız.
 
 
 
  
 |