| 
 
| 
 
 
 | 
 
SADE PİRİNÇ PİLÂVI | 
 
  | 
market 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.03.2010 
Mesajlar: 20 Şehir: Elazığ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc48721 
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2010 
2,279 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1/2 kg pirinç
 
3 bardak et suyu veya su
 
4 çorba kaşığı margarin
 
4 çorba kaşığı sadeyağ
 
1 çorba kaşığı tuz
 
 
Bir tepsinin içinde pirinçler ayıklanır, sonra pirinçler yayılır ve üzerine tuz serpilerek sıcak su dökülür. Su soğuyuncaya kadar bir tarafa bırakılır. Su soğuyunca, pirinçlerden durulmuş bir su çıkıncaya kadar 4 - 5 defa spğuk suda yıkanır ovalanır ve iyice süzülür. Bir tencereye ölçülere göre sadeyağ, margarin konulur, hafif kızdırılır ve buna su, ya da et suyu ve tuz ilâve edilerek tencere kaynatılır ve kaynamakta olan bu suya tepsideki ayıklanmış ve yıkanmış pirinçler katılır ve tencerenin kapağı kapatılır. Pirinçler suyunu çekince kapağı açılır ve üzerine bir peçete ve bunun üzerine de kapağı konur. Tencere yeniden gayet hafif bir ateş üzerine oturtularak yarım saat demlendirilir, iyice alt üst edilerek karıştırıldıktan sonra servis yapılır.
  
 | 
 
Sade Pilav (Tuzlu suda haşlayarak) | 
 
  | 
şerife sözen 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.01.2009 
Mesajlar: 23 Şehir: Mersin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc32944 
Gönderme Tarihi: 16.Oca.2009 
2,349 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 bardak pirinç
 
3,5 bardak su (et, tavuk veya sade sudan biri)
 
2 kaşık yağ
 
Tuz
 
 
Pirinci ayıklayınız,
 
Yıkanmadan üzerine bol tuzlu sıcak su koyup en az 40 dakika en fazla 2 - 3 saat kadar ıslatınız,
 
Ölçülü suyu, yağı, tuzu bir tencereye koyup kaynatınız,
 
Su kaynayınca pirinçleri kırmadan 3 - 4 su yıkayıp, süzüp suya ilâve ediniz,
 
3 dakika harlı 3 dakika orta daha sonra hafif ateşte pirinçler uzayıncaya ve suyunu da tamamen çekinceye kadar kaynatınız.
 
Üzerine temiz bir peçete koyun 5-10 dakika dinlendirip ateşten alınız.
 
Bir defa süzgeçle alt üst edip servis tabağına istediğiniz şekilde koyup sıcak servis yapınız.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Sade Pilav (Tuzlu suda haşlayarak) Tarifleri Pilavlar
 | 
 
 
 
 |